Overskygger han til og med Tyr?

– Hvis Grunerløkka er Galtvort, må Ari Bajgora være Harry Potter.

Nico & Vinz – «Tar jeg feil»

Det var på høy tid at Nico & Vinz oversatte monsterhiten «Am I Wrong» til norsk. Ventetiden har vært helt jævlig!

Se for deg at foreldrene dine plutselig snakket en annen dialekt. Det er det denne sangen er. Ingen ba om den og ingen trenger den, men jeg elsker at den finnes.

Oversettelsen, som hele Norges Ramón har bidratt på, fungerer utmerket. Essensen er den samme: Tråkk din egen sti, men på norsk. Den ene linja de beholder på engelsk forsterker bare den herlige opplevelsen det er å høre «Am I Wrong» på morsmålet.

Men hvorfor stoppe her?

Nico & Vinz har potensial til å bli et kruttsterkt Nico & Vinz-coverband. Jeg vil høre «Når skjebnens time kommer», «I ditt favn», «En sang» og «Slik vet du at du tulla det til». Gjerne med påfølgende grendehus-turné.

Håvard Steffensen
Journalist

Giuseppe Martini + Alicia Panambi – «Gone»

Og der var det helg! Nok en gang leverer den Trondheim-baserte artisten og produsenten gull, og nok en gang har han fått med vokalist og artist Alicia Panambi – det perfekte samarbeidet!

Inspirasjonen Giuseppe Martini tar med seg fra disco, house og UK garage blandet med Panambi sin nydelige vokal er perfekt for ferien, stemningen roper sommer og humøret mitt blir skrudd opp til maks allerede etter et sekund.

Det eneste jeg vil i den kommende ferien er at Giuseppe Martini blir å se på en av de store sommerfestivalene (for eksempel Øya, kanskje??), for denne musikken fortjener store, dansende folkemengder!

Giuseppe Martini + Alicia Panambi med «Gone» er utvalgt til «Urørt anbefaler» denne uka.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Best akkurat nå»

Stefanos Yowhannes – «Dizzy»

Denne R&B-, rap- , soul- og pop-perla frå Stavanger er verdt å sjekke ut, dersom du ikkje allereie har oppdaga han! Ikkje berre har Stefanos Yowhannes ei særeigen stemme, han har skikkeleg gode låtar. I 2021 var han nominert til Spelemannprisen i kategorien R&B/Soul, for sin aller første EP «Neo Noir».

Den nyaste låten på repertoaret, «Dizzy», er skrive saman med Haley i Sløtface og Bjørn Helge Gammelsæter, som har skrive og produsert for blant anna Amanda Tennfjord, Ruben og Lemaitre.

«Dizzy» handlar om å ikkje klare å kome seg vidare frå eit kjærleiksbrot. Vi kan kanskje alle saman kjenne oss igjen i linja «see you all around the city». Nemnte eg stemma hans? Altså, FOR ei stemme!

I «Dizzy» får vi både den låge, mjuke delen av Stefanos Yowhannes si stemme, som spesielt kjem fram i versa, og det imponerande lysare registeret i refrenget. Det er fint, leikent og ektefølt.

Marie Wilberg
Journalist

Fjorden Baby – «Back in the Mayback»

Tro det eller ei: Denne helgen skulle jeg virkelig ønske jeg var i Bergen. Å se Fjorden Baby på hjemmebane på Bergensfest (attpåtil på scenen klokken 00.15 fredag), må være på høyde med å se fotballspiller Son Heung-min spille landskamp i Sør-Korea.

I høst kommer bandets første album på ni år, og i dag kom første smakebit. «Back in the Mayback» handler rett og slett om at Fjorden Baby er tilbake, og at de er i Bergen. Sturle Kvilekval sin vokal er så distinkt og rå at jeg ikke kan skjønne hvorfor det ikke er han som leser opp stoppene på Bybanen.

Morgenbladet skrev nylig om hvordan vi lever i comebackets tid. Den ene gruppa med suksess på 90-, 00- og 10-tallet etter den andre er klare for festivalsommeren. Selv om mange i publikum syntes det er mer enn nok å bare høre de gamle låtene på nytt igjen, setter jeg pris på at comebackene i det minste kommer med litt ny musikk på kjøpet.

Espen Roness
Journalist, NRK P3

Espen Roness

Tyr + Ari Bajgora – «Players»

BANGER ALERT:

Tyr gjør det igjen! Med «Players» fester han sannsynligvis grepet på sommerlista di. Da er det passende at EP-en han slipper neste helg heter nettopp «4 the summer». En liten sommer-goodiebag fra Tyr i vente der, altså.

Med seg får han Grunerløkkas store sønn, Ari Bajgora. 19-åringen startet med å rappe på gata i Birkelunden og slipper knapt en sang uten en «Løkka»-referanse. Hvis Grunerløkka er Galtvort, må Ari Bajgora være Harry Potter.

På «Players» vil jeg nesten tørre å påstå at han overskygger Tyr fullstendig. Og når han er ferdig med det, serverer han et hett datingtips:

«Jeg tagger nummeret mitt blokka di, så call me maybe / Om du er gassed, vi to lager baby»

Da er det bare å komme seg ut med spraymalingen, gutter. Lykke til!

Håvard Steffensen
Journalist

BBR – «Petta»

«Petta» er navnet på en tamilskspråklig film fra 2019 innen sjangeren hardtslående action. På platecoveret til denne singelen fra den maskerte Kløfta-rapperen BBR går det også hardt for seg, og det samme kan sies om låtas beat.

Over et et sample av noe som høres ut som en gammel indisk låt rapper BBR om å fylle kontoen, fly langt og nå langt. Og det gjør han først på norsk, og så plutselig på tamilsk. Den uimotståelig fengende låta ble sluppet for tre uker siden, men havnet endelig på min radar nå som «Urørt»-redaksjonen anbefalte den – heldigvis!

«Masken den er på / jeg vil ikke ha noe fame», rapper «Urørt»-artisten. Men selv om han ikke blir noe kjent fjes med det første, skal du ikke se bort fra at BBR kan bli et mer kjent navn.

BBR med «Petta» er utvalgt til «Urørt anbefaler» denne uka.

Eskil Olaf Vestre
Journalist, NRK P3

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00 og 11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: