– Den perfekte låta å kline med feil person til

En romantisk komedie fra Dagny – pluss syv andre ferske favoritter.

Isabelle Eberdean + Nelly Moar – «Call Me Up»

Det er lite som varmer både kroppen og sjelen min mer enn å kunne gå inn i helgen med deilig, norsk r&b på øret. «Call Me Up» er en låt for alle sterke og selvstendige kvinner, en perfekt føle-seg-selv låt, som er både soft, sensuell og litt cocky.

90-tallsklassikere møter Ariana Grandes siste album, silkemyk vokal møter sexy basslinjer, trondheimsjenta Isabelle Eberdean møter bergenser Nelly Moar, og det hele kulminerer i en låt som treffer meg midt i hjertet.

Er du glad i artister som Aaliyah, TLC og Alicia Keys bør du merke deg navnene Isabelle Eberdean og Nelly Moar. En stjerneduo, som jeg håper på flere samarbeid fra i fremtiden ❤️

Ane Linea Solberg
Journalist, NRK P3
Ane Linea Solberg

Ella Marie – «Gii Gielista»

Ella Marie er godt i gang med å rulle ut solokarrieren sin etter at bandet Isák ga seg i fjor. I dag kom andresingelen «Gii Gielista», som betyr «Hvem Lyver».

Dette er en sterk elektronisk poplåt som kan minne om de beste låtene til Isák. Ella sin vokal er spesielt god på refrenger, og her kommer den til sin rett. Hun klarer å låte både desperat og selvsikker, selv om jeg kanskje skulle ønsket meg enda mer trøkk på det avsluttende refrenget. Ref den siste låten til Isák, «Trespassing», som er helt nydelig.

«Gii Gielista» blir spesielt kul når man kjenner til bakgrunnshistorien. Dette er nemlig en «diss track» til energiminister Terje Aasland, etter at han, ifølge Ella, løy i Oslo tingrett under rettssaken etter Fosenaksjonen. Ja takk til flere disstracks mot norske politikere i norsk musikk!

Espen Roness
Journalist, NRK P3

Espen Roness

Anna Lille – «Good Riddance»

I 2016 skapte nordfjordduoen Vilde og Anna en vaskeekte vestlandsk anthem da de vant MGPjr med en sang om eit fjell, ein tunnel og ei bru (ja der bur du) ❤️ Sju år senere har sistnevnte nå gått solo under aliaset Anna Lille – et navn som spiller på hennes virkelige navn Anna Lillestøl Naustdal.

Siden solodebuten i høst har flere av låtene til Anna Lille blitt plukket opp av P3 og «Urørt», og nå er hun klar med sitt beste slipp hittil.

20-åringen sier selv at hun er inspirert av artister som Holly Humberstone, Phoebe Bridgers og Taylor Swift, og «Good Riddance» er en ekte perle av en låt. Denne vil jeg bare høre igjen og igjen og igjen!

Anna Lille med «Good Riddance» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef i NRK P3

This Daze – «Hear Me Out»

Det kiler akutt i magen når man trykker play på denne nydelig skranglete fuzz pop-låta. Kanskje fordi det referansemessig er kort vei til musikken som preger spillelistene mine fra videregående, og «Hear Me Out» gir meg følelsen av å bli satt på en sykkel uten bremser ned nostalgiens nyasfalterte veier.

Jeg elsker at vi har et norsk band som lager låter i samme gate som The Strokes, The Libertines og Fontaines D.C. Samtidig har This Daze klart å finne sitt eget unike uttrykk som ikke er til å ta feil av. Og bandet har aldri vært så solide som på «Hear Me Out».

Det er noe veldig lite hierarkisk over den, for Martins drivende bass og Hallvards perfekt bråkete trommer river ned taket like mye som Erlends desperate vokal og Martins distinkte gitarlinjer. Jeg blir nesten fristet til å bruke det noget gubbete uttrykket «full trøkk».

Anna Nor Sørensen
Musikkjournalist og programleder i «Musikkrommet»
Anna Nor Sørensen

Dagny – «Somebody’s baby»

Hitmaskin, popdronning, stjerne på pophimmelen, klisjéene strekker liksom ikke helt til når man skal beskrive tromsøværingen Dagny, og det med god grunn! Hun har for lengst vist at hun er en av Norges ledende popartister og låtskrivere, så forventningene er skyhøye når hun i dag slipper sitt andre album, «ELLE».

Albumet er en liten reise i Dagnys liv og følelser, og selv sammenligner hun det hele, svært treffende, med en romantisk komedie. Her får du alt fra storslått synthpop til mer opprocka indiepop, som i en av mine absolutte favorittlåter på albumet, «Somebody’s baby».

I låta beskriver hun stemningen, spenningen og lysten når du treffer noen du utvilsomt har kjemi med, men ikke kan være med, fordi du er sammen med noen andre. Det er håpløst, merkelig romantisk, og får meg til å heie skamløst på alle antihelter og dårlige valg. Den perfekte låta å kline med feil person i sommerregnet til!

«Somebody’s baby» er, som resten av albumet, en velprodusert og godt skrevet popdrøm.

Ane Linea Solberg
Journalist, NRK P3
Ane Linea Solberg

Cely – «NOKAS»

I havet av musikk er dette en stemme en fort legger merke til, og kanskje spesielt på grunn av kontrastene. For med sin myke og behagelige vokal serverer Rogaland-rapperen Cely (23) et tekstunivers som er både vågalt og fryktløst.

Med linjer som «han tror han er tøff, jeg spiser menn som deg til frokost» og «jeg blir heller arrested / enn å la enn fake g / tro hun kan disrespect me» smitter stemningen fort over.

Dette er den perfekte låta å høre på rett før du skal inn i en diskusjon, eller for eksempel en lønnssamtale! Det er kanskje litt voldsomt å si til sjefen at du spiser menn som han til frokost, men jeg tror ikke det er dumt å ha med seg Cely sin selvtillit inn i slike møter og fremtidige konfrontasjoner.

Det litt mystiske, men samtidig uredde uttrykket har virkelig vekket nysgjerrigheten, og jeg er overbevist om at Cely bare kommer til å rope høyere og overraske mer i årene som kommer.

Cely er «Månedens Urørt» i juni med låta «NOKAS»!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Best akkurat nå»

Jonas Benyoub + Isah – «Skulle bare visst»

Jonas Benyoub er EP-aktuell med «Skulle bare visst», en ganske seriøs utgivelse der teksten får lov til å være i fokus. Her er det mentaliteten til Jonas som er gjennomgående tema, og vi får bli kjent med han på en nærere måte enn vi fikk på fjorårets EP «Takket være livet».

På tittelsporet er temaet fallhøyden med å drive med noe man elsker. Jonas refererer blant annet til da han var med på «X-faktor» i 2010 og fjorårets konsert på Øyafestivalen. Sårbare vers, som de på denne låta, er noe av det jeg liker best med Ellingsrud-rapperen.

Her har han også fått med seg Isah, som gjør det han kan best: melodiske r&b-refreng. Hele EP-en er produsert av Kastel, som også produserte Hkeem sin ballade-EP «Oslo er kald» som kom i januar. Disse prosjektene kan minne litt om hverandre, så likte du «Oslo er kald», sjekk ut «Skulle bare visst»!

Espen Roness
Journalist, NRK P3

Espen Roness

Hillari – «Dangerous»

Hillari, også kjent som «Årets Urørt» 2023, flyr høyt om dagen. Hun begynner nemlig på alvor å finne plassen sin der, med tanke på det musikalske stjerneskuddet hun har blitt. I det siste har vi fått servert tease på tease i hennes sosiale medier, og det er så digg at leveransen er såpass tilfredsstillende.

For en varm, sommerlig og dansbar vibb det er i hennes nye singel «Dangerous»! Det er også noe annerledes enn det vi har hørt fra Hillari tidligere, men dette blinkskuddet fjerner nok enhver tvil om hvor lys hennes fremtid er. Det bossanova-inspirerte lydbildet er bare så deilig unorsk og flørtende, og kommer fort bli en av sommerens solskinnslåter.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Rettelse, 13. juni kl. 15.40: Vilde og Anna ble omtalt som «sogneduo», dette er nå blitt rettet til «nordfjordduo».

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: