Synger om Tinders bakside

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med ni nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Turab og Whammyboy.

Hillari – «Desperate soul»

Hadde dette vært «The Voice», hadde jeg snudd meg med en eneste gang Hillari startet å synge. Klangen i stemmen hennes, hvor inderlig den er, og ikke minst det nedstrippa «jazzy» pianospillet, vekker noe i meg.

Jeg var faktisk ikke forberedt på å måtte felle en tåre da jeg først hørte låta, men sånn ble det! Ikke rart hun er anbefalt av «Urørt» denne uken.

R&b og soul-scenen har fått enda et nytt ungt stjerneskudd på bare 18 år, som det blir svært spennende å følge med på i årene fremover. Hillari. Merk dere navnet. For når hun nå begynner å gi ut musikk, tror jeg det kommer til å ta av.

Erlend Arnesen
Journalist

Turab – «Svartedøden»

Turab er en av de mest fascinerende skikkelsene i musikknorge. Han har gitt ut singler siden 2014, og vært innom litt ulike uttrykk. Men de siste slippene vitner om en artist som har funnet seg selv og skal være tro mot det. Albumet «Løfter som jeg lovte å bære» fra 2021 inneholdt mye bra, og dagens singelslipp gjør at jeg gleder meg til det kommende albumet «Himmelrotter fra landsbyen».

I dag har Turab sluppet en låt med den mørke tittelen «Svartedøden», som her får en dobbeltbetydning. Selve sykdommen blir nevnt tidlig, mens hooket lyder: «Hva svarte døden da jeg ringte?» Tekstmessig har vi med en sårbar låt å gjøre. Akkurat det er ikke spesielt unormalt fra Turab sin kant, men sjelden har vel teksten hatt mer dybde enn her.

«Svartedøden» er nok det beste jeg har hørt fra Turab! Han har aldri rappet og sunget bedre, samtidig som produksjonen virkelig matcher. Etter hvert får jeg skikkelig Clean Bandit-vibes med strykere og det hele. Snart ser vi Turab i den nye sesongen av «Kompani Lauritzen», og det kommende albumet kan fort gjøre at han stiger i gradene, også i musikken verden.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Whammyboy – «Ocean»

Endelig kommer Whammyboy med mer musikk! Ventetiden er over, og sammen med singelslippet kommer også nyheten om EP-slipp i løpet av 2023. Kan det bli bedre? Nei.

For «Ocean» er et nydelig stykke space-pop som vekker tusen følelser i meg. Ikke bare er det dansbart og catchy som fy, men den drømmende melodien og teksten treffer meg hardt. Her har Whammyboy åpenbart lagt en liten del av seg selv i låta og det skinner gjennom. Hvis det her ikke får deg til å føle noe som helst, vet jeg ikke hva som skal til.

Jeg har tidligere teoretisert at Whammyboy har hatt et mønster hvor han slipper musikk cirka hver fjerde måned. Med utgivelse nå i februar har han nok en gang bekreftet det, men jeg håper for guds skyld at EP-en slippes før juni. For etter å ha hørt «Ocean», klarer jeg nesten ikke å vente.

Henning Bang
Programleder i «P3ligaen» og «P3morgen»

Astrid S – «Side Effects»

Astrid S slipper «Side Effects» som en gave til fansen, og det loves flere slipp i nærmeste fremtid som blir en del av EP-en «Felt Cute, Might Delete Later»

I denne saftige pop-r&b-låta om Tinders bakside, briljerer Astrid over en minimalistisk beat. Jeg elsker hvordan hun leker med de gjentagende tekstlinjene «next, next, next» «no, no, no» og «yeah, yeah, yeah» som både er vilt fengende og veldig Tinder.

Låta er deilig enkel, leken og relaterbar, og passer like godt til fredagsvorset som til chillig en søndag.

Astrid S med «Side Effects» er ukas låt på NRK P3

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Ivan Ave – «Inthecut»

Rapperen fra Vinje er tilbake med sin tredje singel fra det kommende albumet «All season gear», og det er definitivt noe å glede seg til!

«Inthecut» er en laidback og melodisk rap-låt som får en ekstra dimensjon takket være de silkemyke vokalene fra den britiske duoen Children of Zeus. Med sitt debutalbum kåret til årets album av Complex UK, er det ikke overraskende at deres samarbeid med den norske rapperen er en suksess.

Låta passer perfekt til late dager og gir en avslappende stemning som tar deg bort fra hverdagens mas. Den har en varm og innbydende atmosfære som gjør det umulig å ikke bli påvirket.

Alt i alt lover «Inthecut» godt for det kommende albumet. Hvis rapperen fortsetter å levere på dette nivået, er det ingen tvil om at det blir en stor suksess. Jeg er i hvert fall dritgira på å høre mer!

Shokor Hashi
Programleder «P3kveld»

Nelly Moar – «In my head»

Det er gode tider for r&b, og hvert år dukker det opp drøssevis av nye utfordrere i sjangeren her til lands. Da skal det naturligvis litt til for å skille seg ut i mengden, men det gjør definitivt Nelly Moar (23).

Moar er nyutdanna som jazzvokalist på Griegakademiet. I mai i fjor slapp hun sin debut-EP, men nå har artisten fra Bergen fulgt opp med sin sterkeste låt hittil. «In My Head» byr på briljant vokal og en rett og slett fascinerende produksjon.

Moderne, dystert, alternativ-elektronisk lydbilde kombinert med en klassisk sterk r&b-stemme med personlighet, det blir en vinneroppskrift i min bok. Gi meg «moar» av dette!

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Lille Venn – «Mourning Sickness»

Kva er det med denne emo-pop-rocken og å pakke reint hjarteskjerande forteljingar inn i, om ikkje lystige, så forbaska fengande arrangement?

I dette tilfellet bortgangen til eit familiemedlem. Reint tekstleg er det kanskje ikkje det som legg best til rette for helg og spetakkel, men altså. Høyr det nynne-refrenget! Dette appellerer vel så mykje til Taylor Swift-tilhengaren i meg, som det gjer til den sida som helst vil indierocken skal handle om alle livets motbakkar.

Du og du kor mykje fin emo-pop vi kan vente oss framover om Lille Venn skal halde på slik.

Og er det ein referanse inni der til ein av sjangerens moderne klassikarar, «Your deep rest» av The Hotelier, eller er det berre ønsketenking frå mi side? Ikkje så viktig. Eg er fan uansett.

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Marbles – «World inside me»

Hvis noen beskriver en låt som drømmende, er jeg ofte solgt. Det er akkurat dette ordet Marbles selv bruker for å beskrive musikken sin, og jeg er helt enig. Sitte i en bil, se ut av vinduet og høre på denne låta? Ja takk.

Den Oslo-baserte gruppa, opprinnelig fra Kolbotn, har tidligere denne måneden sluppet et album der vi blant annet finner den «Urørt»-anbefalte låta, «World Inside Me».

Denne indiepop låta senker skuldrene mine, men jeg kjeder meg ikke. Tvert imot. Den har et gøy og interessant lydbilde, og en behagelig, flytende vokal. Og ikke glem teksten, for guttene er også gode med ord. En låt jeg ikke takker nei til!

Jeg vil ha mer! Heldigvis har jeg resten av albumet jeg også kan nyte.

Kaja Stoltenberg
Journalist «Urørt»

Emilie Nicolas – «Everyday»

Emilie Nicolas opererer i et musikalsk kosmos jeg ikke har ordforrådet til å beskrive, men jeg er ikke ordknapp om hvordan hun får meg til å føle.

«Everyday» sender signaler gjennom hjernen min som bare Nicolas sin musikk kan gjøre. Hun gjør meg eksistensiell som få når hun synger at hun er lei av å føle seg ensom. Samtidig får jeg lyst til spille «Everyday» om igjen og om igjen i bilen. Helst midt på sommeren, med vinduene nede, vind i håret, endeløse sanddyner i sikte og volumet på full guffe.

I en ellers vintergrå februar er dette en hverdagsflukt å anbefale!

Ingvild Sørnes
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: