Christine Dancke slutter i P3

Etter ti år som en av NRK P3s største musikkprofiler, slutter Christine Dancke (35) i jobben som programleder.

Siden 2013 har Christine Dancke levert musikkprogrammet «Christine» på NRK P3.

Programmet har gått hvert år i åtte sesonger, og har siden 2017 gjennom blitt produsert av Danckes eget selskap Vrang Produksjon.

Nå har NRK P3 og Christine Dancke bestemt at tiden er inne for å avslutte samarbeidet. Dermed kan Dancke få større frihet til å jobbe med sine andre og nye prosjekter, og P3 vil kunne jobbe frem nye profiler.

«Christine» avsluttes til sommeren, og vil sendes som vanlig på NRK P3 frem til da.

Takknemlig for tilliten

Dancke uttrykker takknemlighet for tilliten hun har fått i P3 gjennom ti år.

Jeg ønsker også å rette en veldig stor takk til verdens beste lyttere, artister, gjester og kolleger som har gjort det mulig å fylle radio og internett med unikt musikkinnhold i årevis, skriver Dancke til P3.no.

TURNE: Christine Dancke forberedte seg til å dra på Topp 20-turne til Sortland i 2013. Foto: NRK P3.

Hun skriver videre at hun gleder seg til å følge P3s utvikling i fremtiden, og hun ser frem til nye utfordringer for seg og produksjonsselskapet sitt.

– Det har vært en ære å sette musikken i fokus og levere en av NRKs største eksterne produksjoner på radio og sosiale medier.

Hylles som en viktig profil

NRK P3s redaksjonssjef Ida Jevne hyller Dancke som en av P3s største profiler gjennom det siste tiåret.

Vi er utrolig stolte over den jobben Christine Dancke har gjort for P3 og norsk musikk i de ti årene som har gått, sier Jevne.

Hun sammenligner Danckes arv med andre store P3-profiler som Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby.

MUSIKER: Christine Dancke har også hatt karriere som DJ og musiker sammen med venninnen Silje Borgan. FOTO: NRK P3

Christine har fornyet både sitt eget program og musikkjournalistikken i Norge, og har gitt oss store, gåsehudframkallende opplevelser med artistene og musikken, sier radiosjefen.

– Ikke lett å erstatte

Jevne ser for seg at P3 må jobbe hardt for å klare å erstatte musikkprofilen. Radiosjefen tror det blir store sko å fylle for de som kommer etter henne.

Ifølge Jevne har P3 allerede begynt å planlegge hvordan de skal erstatte Dancke og hennes program. 

VETERAN: Dancke har introdusert mange nye artister gjennom sine ti år i P3. Foto: NRK P3

Planen er å fortsette å utvikle musikkonsepter som skal ivareta P3s musikkoppdrag.

– Christine har løftet mange artister, og hun vært viktig for P3s og NRKs musikkoppdrag. Et tiår og en æra er over. Det blir ikke lett å erstatte «Christine», men det å være i endring er en del av P3s DNA, og det må og skal vi klare, sier hun.

Mye nytt på P3

Christine Dancke er ikke den første store profilen som gir seg. Sent i fjor ble det annonsert at også den gamle P3morgen-trioen skulle gi seg etter mange år i tjeneste. De ble etterfulgt av Adelina Ibishi og Martin Lepperød fra januar 2020.

– Dette er et år hvor det skjer mye for P3. Det krever mye av oss, men det er også kjempespennende når vi skal opp med noe nytt, sier Jevne.

For å markere slutten på eventyret skal det arrangeres to «Christine»-arrangementer på Rockefeller i Oslo med en rekke artister, gjester og høydepunkter fra programmet.

MERK: NRK P3 og Christine Dancke tok sammen avgjørelsen om å avslutte «Christine» på NRK P3. Det er nå tydeliggjort i første del av saken.

LES MER: