Christines jul: Arif

Arif bød på julestemning old school-style, med en cover av Kurtis Blows «Christmas Rappin'». Se video her!

I hver sending frem mot jul inviterer Christine en rekke kjente og kjære artister til studio, og i fredagens sending var det gullgutten Arif som kom innom med et par lekre låter i bagasjen. I tillegg til en liveversjon av hans egen «Hun bruker meg», serverte han en frisk cover av Kurtis Blows «Christmas Rappin'».

Se og hør alle adventsbesøkene hos Christine her!

Arif på besøk hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.
Arif på besøk hos Christine. Foto: Beate Grøndahl.

Ingen twerk og tunge

Det har vært et forrykende år for Arif, som ble kåret til Årets Urørt under artistnavnet Phil T. Rich i februar. Etter navneskiftet har han gitt ut debut-EP-en Aldri & Alltid, som høstet lovord og terningkast fire av P3s anmelder Adiele Arukwe. P3 Gull-seerne kunne også glede seg over opptredenen hans i showet, sammen med Kaveh og Lars Vaular.

Arif hadde med seg en dyktig gjeng musikere, og påsto at han hadde plukket dem opp på gaten. Foto: Beate Grøndahl.
Arif hadde med seg en dyktig gjeng musikere, og påsto at han hadde plukket dem opp på gaten. Foto: Beate Grøndahl.

Med seg i studio hadde han en flokk flinke musikere, og Christine lurte på hvor han har funnet alle sammen.

– Jeg bare fant dem på gaten. De så sultne ut, sier Arif, før han legger til at han har kjent dem lenge, og spilt med flere av dem siden by:Larm i fjor.

Da Arif var hos Christine, planla han releasekonserten som fant sted senere på kvelden. Inspirert av Karpe Diems Magdi, som han høflig refererte til som «kongen av stage diving», hadde han lyst til å gjøre noe spesielt i løpet av konserten. Derfor lovte han bort to billetter til lytteren som hadde det beste forslaget til hva han kunne finne på.

Forslagene trillet inn, og lytterne ba ham gjøre alt fra å strippe til å utføre en 2013-utgave av «fuck for forest». Arif var skeptisk, også til å «ta en Miley Cyrus, med twerk og tunge». Heller ikke det å kaste vann og Champagne, var noe som fristet rapperen.

– Jeg tror de delene av den norske befolkningen som drar på rapkonserter får nok av det ellers, de trenger ikke det fra meg. Jeg er ikke så god på sånt, tror jeg, for jeg er ikke så tøff og kul, sier en særs ydmyk Arif.

Her kan du høre hele sendingen!

Arif live hos Christine. Foto: Aron Eskeland.
Arif live hos Christine. Foto: Aron Eskeland.

Christmas rappin’ live hos Christine

Alle artistene som kommer innom studioet til Christine i adventstiden, får muligheten til å plukke ut en julelåt å spille live. Christine syntes det var litt vanskelig å overtale Arif til å spille en julesang, og benytter anledningen til å spørre hvorfor.

Arif slet litt med teksten til "Christmas Rappin'", tross jukselapp på telefonen. Foto: Aron Eskeland.
Arif slet litt med teksten til «Christmas Rappin'», tross jukselapp på telefonen. Foto: Aron Eskeland.

– For å være helt ærlig, har jeg ikke noe forhold til jul, sier Arif, og legger til at han pleier å feire, men ikke med alt som tradisjonelt hører julen til. – Joda, hele familien samles, vi spiser god mat og kidsa får gaver. Men det er liksom ikke noe juletre, julesanger eller pepperkaker.

Da han likevel gikk med på å gjøre en cover av en julesang, falt valget på Kurtis Blows «Christmas Rappin'». Låten ble utgitt på Mercury Records i 1979, som den første singelen til Blow, og dermed også den første raplåten utgitt på et stort selskap.

– En svær shout-out til alle som feirer jul, og en svær shout-out til de som ikke gjør det, sier Arif før han tar fatt på den festlige juleklassikeren.

Arif kler old school-stilen, og selv om han rotet litt med teksten her og der, var det strengt tatt bare sjarmerende. I tillegg fikk NISS-studentene han hadde med som musikere mulighet til å vise seg frem i det frekke partiet mot slutten av låten. Se videoen øverst i saken!

Sjekk ut flere liveopptredener hos Christine her!

Arif spilte også en hakket mer moderne, men vel så lekker raplåt live hos Christine, nemlig singelen «Hun bruker meg» fra den ferske EP-en Aldri & Alltid.

Se Arif spille «Hun bruker meg» live hos Christine: