Den lettbeinte TV-påsken

Av og til er det godt med en pause fra såkalt «kvalitetsunderholdning».

Påsken har meldt sin ankomst, og de aller fleste kan nyte noen velfortjente fridager. Fridager som kan (og bør!) fylles med underholdning, gjerne i form av TV-serier og film. Filmpolitiets påskeguide vitner om at det er mye kvalitetsstoff i vente, og mange vil nok få med seg en krimperle i løpet av ferien – undertegnede inkludert.

Men det blir jo ganske kjedelig i lengden, da. Innimellom er det på sin plass med et pust i bakken – en liten time hvor du ikke trenger å bruke de små grå. Og jaggu har vi flaks i år også: TV-kanalene byr på flere godbiter for oss som setter pris på en lettbeint serie eller en enkel film.

«Påskefeiring med Linn Skåber» (TV 2)

Har du noen gang hatt lyst til å spise en bedre middag sammen med Linn Skåber? I så fall får du nesten ønsket ditt oppfylt på fredag. Da inviterer Linn til et trivelig påskemåltid, nemlig – hvor «humor og samtale om livet og troen» er en del av menyen. Rundt bordet sitter et muslimsk vennepar, én katolikk og et par av Linns humorvenninner. Og ikke bare det: TV-pastor Egil Svartdahl leder hele showet! Her blir det utvilsomt både latter, tårer og spennende refleksjoner i bøtter og spann. Sikkert noen gode vitser også – Linn og gjengen hennes er tross alt noen ordentlige skøyere.

Så: Hvis noen lurer på hva du bedrive tiden med på fredag, vet du hva du skal svare!

Påskefeiring med Linn Skåber: Egil Svartdahl og Linn Skåber
Linn Skåber og Egil Svartdahl skal sørge for at påskestemningen kommer på bordet innen helgen. Foto: TV 2

«Paradise Hotel» (TV3)

Det går vel ikke an å bli lei av «Paradise Hotel»? Hvis du ikke synes det er gøy å studere unge mennesker som fester, ligger med hverandre og snakker om spillet, burde du ta en titt likevel – programmet har en interessant effekt på ens egen selvtillit. I år foregår herligheten på et helt nytt og fancy hotell, og minst én av deltakerne er av typen som skryter på seg 300-400 sexpartnere i første episode. Lovende! Programleder-dronning Triana Iglesias har dessuten hintet om at denne «Paradise»-sesongen er usedvanlig god, og da det jo være sant.

En haug med gode grunner til å meske seg foran skjermen, med andre ord!

Les også: Drømmen om Paradise

Denne redigerte gjengen skal underholde oss i mange, mange uker framover. Hurra! Foto: TV3
Denne redigerte gjengen skal underholde oss i mange uker framover – påskeferien inkludert. Hurra! Foto: TV3

«Å være» (NRK1)

Forestill deg følgende scenario: Bjarte Hjelmeland møter en kjendis. Kjendisen og Bjarte har en lengre samtale, før Bjarte tar seg en rundtur for å samle inn mer informasjon. Deretter møtes kjendisen og Bjarte igjen, denne gangen for et intervju – eller? Nei, for Bjarte har plutselig forvandlet seg til kjendisen! Kjendisen intervjuer seg selv!

Dette konseptet høres kanskje ut som en Kristian Valen-sketsj fra 2004, men neida: «Å være» hadde nettopp storslagen søndagspremiere på NRK. I løpet av våren skal Bjarte forvandle seg til fire ulike kjendiser, og det påfølgende møtet blir selvfølgelig både morsomt (Bjarte ser jo litt rar ut!) og rørende. Og rimelig flaut, faktisk.

Men det er jo pute-TV som er den nye oljen, eller hva?

Bjarte Hjelmeland møter Fabian Stang, Øyvind "Vinni" Sauvik, Ingrid Bjørnov og Tore Halvorsen i programserien «Å være». (montasje)
Bjarte Hjelmeland skal møte og portrettere både Fabian Stang, Øyvind «Vinni» Sauvik, Ingrid Bjørnov og Tore Halvorsen de neste ukene. Sannsynligvis blir det mye moro ut av det.

«Bloggerne» (TV 2 Livsstil)

Dette er den femte runden med «Bloggerne», serien som følger livene til folk som lever av å dokumentere livene sine. Denne gangen kan TV 2 by på hele tolv ulike bloggere, og episodene sendes fra mandag til torsdag (pluss repriser!). Hva mer kan man ønske seg, liksom?

Heldigvis finnes det ingen påskeferie i bloggosfæren, og denne uka skal det dypdykkes i skribentenes kjærlighetsliv. Med andre ord får vi studere Mamma til Michelles flørting på Kypros, Felix Baldaufs hete stevnemøte (hvem er Felix Baldauf, egentlig?) og Kristin Gjelsviks helsprø bryllup i Las Vegas.

Man kan jo lure på hva vi drev med før blogging ble en greie.

Egentlig er det ganske imponerende at det går an å få plass til så mange bloggere i ett og samme bilde! Foto: TV 2
Egentlig er det ganske imponerende at det går an å få plass til så mange bloggere i ett og samme bilde. Foto: TV 2

Filmbonanza (TV3)

Mens visse TV-kanaler satser på repriser av amerikanske komiserier i påsken (hint hint, TVNorge!), har TV3 satt av mye plass til kvalitetsfilm. Veldig mye plass. Faktisk er det fullt mulig å tilbringe hele dagen sammen med TV3. Og for et utvalg! «Heldiggrisen Babe», «The Next Karate Kid» (etterfulgt av «The Karate Kid»), «Smurfene», «Grusomme meg 2» … her burde det være noe for alle. Og hvis du er av typen som liker oppfølgerfilmer best, er dette kanalen du bør velge de neste dagene.

Flere av filmene – deriblant klassikeren «Se, hun snakker også!» blir sendt opptil flere ganger i løpet av påskedagene. Takk for omtanken, TV3!

Et gjensyn med verdens søteste gris har da aldri skadet noen? Foto: TV3
Et gjensyn med verdens søteste gris har da aldri skadet noen? Foto: TV3