– Mye energi!

MadCon håper på 100.000 hender i været.
LES: Folkefest i dag!
LES: Voe på Rådhusplassen
LES: Karpe Diem = veteraner
LES: – En ubeskrivelig følelse!

– Se på livene våre da, vi har ingen grunn til å ikke skrike, hoppe, eller være sjeleglade, sier Yosef i Madcon til P3 da vi spør han om hvor de får all energien sin fra. På fredag står de klare på scenen for å løfte VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen til nye dimensjoner nok en gang.

– Det blir mye energi og mye folk! I Hamburg var det 55.000 som stod å dansa til “Glow”, så vi satser på 100.000 hender i været her hjemme, sier Yosef,

LES: Voe på Rådhusplassen

Slik så det ut da Madcon var på Råshusplassen i 2009

Husbandet

Yosef mener Madcon nærmest kan regnes som Topp 20s husband, og har gode minner fra de mange opptredene de har.

– Vi spilte sammen med Paperboys og Karpe Diem i Tromsø på en av turneene. Det var helt magisk. Sola skinte hele kvelden, og vi festa helt til sola gikk ned, sier Yosef.

Forrige gang vi så MadCon var ved deres opptreden i Melodi Grand Prix i Telenor Arena foran et tv-publikum fra hele Europa. Da MadCon var i Monaco på World Music Awards opptrådte de for en milliard seere, et tall som gutta i MadCon ikke helt klarer å forholde seg til.

– Selv om Monaco var en gigakonsert, var det jo ikke så mange i salen. Det går ikke an å forholde seg til tall som hundre millioner, for vi spiller jo for de som sitter i salen, akkurat som vi gjorde under MGP, sier Yosef.

Yosef beskriver året så langt som “vakkert og kaotisk”, og er klar for å fortsette i samme tempo.

– Dette går så fort og fint, at man skjønner nesten ikke hva som skjer. Noen ganger må vi bare se seg over skuldra litt for å skjønne hva som skjer rundt oss. Vi må bare ta imot alt, og holde hardt i det, sier Yosef.

Tilbakeblikk

Madcon jobbet lenge med musikk, både som dansing og med rap samen med andre artister før det store gjennombruddet kom. Da låta Beggin’ ble sluppet i 2008 startet sirkuset som gjorde MadCon til en internasjonal suksess, i tillegg til å bli nasjonalhelter.

LES: Karpe Diem er Topp 20-veteraner

Beggin, Back on the Road, Liar, og Glow.

Det har haglet med store hits fra MadCon, og selv om det alltid er disse som blir spillt på konserter, er ingen av disse som står Yosefs hjerte nærest.

LES: Samsaya om Topp 20: – En ubeskrivelig følelse!

– Av de låtene vi har, er det jo mange av hjertebarna som ikke er hits. Pride and Predjustice som er på “So Dark the Con of Man” er en av disse. Jeg er også veldig stolt av Dandelion, selv om den ble litt tråkka på, sier Yosef.

Mens hele verden er i tung VM-rus reiser Madcon verden rundt for å underholde de som heller vil feste sammen med de norske hip hop-gutta, men de har også sine forhåpninger for VM.

– Tshawe er Argentina-mann og satser på dem, mens jeg må nok støtte kontinentet vårt og setter penga mine på Elfenbenskysten, for jeg håper jo at noen av de afrikanske landene kommer seg videre i sluttspillet, sier Yosef.

I 2008 lagde Lydverket en egen MadCon-spesial, og den kan du se her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Etter en bra konsert, er det ikke sjeldent at guttene unner seg en fest, og Topp 20 blir muligens en av disse anledningene.

– Det er ingenting som slår følelsen av å virkelig ha gjort en bra konsert, og vi unner oss jo en fest av og til. Nå som jeg har blitt hjemmekar varer festen i sånn omtrent tjue minutter, mens de andre holder på litt lengre, ler Yosef.

Når Yosef og Tshawe har jobbet hele livet for å oppnå sine drømmer, noe de nå har klart, er det vanskelig å forestille seg at de skulle drevet med noe annet. Yosef har likevel noen ideer om deres eventuelle tilværelse som mann i gata.

– Jeg måtte ha blitt pilatesinstruktør, for det driver jeg faktisk med på fritida, og Tshawe, ja han kunne blitt mannlig stripper, han er så glad i å kle av seg, ler Yosef.

Travle gutter

Sommeren er fullbooket for MadCon etter at Europa ble hekta på “Glow” i bakrusen fra Melodi Grand Prix.

– Alt sammen har blitt litt ommøblert i og med at “Glow” begynner å ta av. Vi kom akkurat tilbake fra Tyskland og Paris, og sånn blir vel resten av året. Vi skal også ut med en masse nye sanger, så vi må bare lade opp til en ny runde med kaos, sier en entusiastisk Yosef.

MadCon under Eurovision Song Contest 2010 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
MadCon under Eurovision Song Contest 2010 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

På spørsmålet om hvordan gutta takler å være på topp, er det ingen tvil om at suksessen blir verdsatt.
– Dette livet har vi jo selv valgt, så klaging blir veldig feil. Det er lov til å bli sliten og trøtt, men vi har investert hele vårt liv i dette, og har fått til alle de tingene vi ville, så vi nyter det bare.