– 2011 blir crazy!

Urørtfinalistene Forza gleder seg MYE.

Urørtfinalistene Forza har mye å glede seg til i 2011, men først skal de kjempe om å bli Årets Urørt! P3.no har snakket med vokalist Babak i Forza om musikken, fremtiden, og den store spillegleden.

Forza er en av fem finalister som er klare for Urørtfinalen i Trondheim den 21 januar, og opptrådte nylig i Popsalongen med finalelåten sin Mr. King.

Les også: I Machine Birds verden – Lynch som muse

Les også: Dette er programlederne for Urørt 2011

Hør Mr. King her:[audio:http://www.nrk.no/urort/1.0/track/listen/1015693.mp3|titles=Forza – Mr.King]

Sammen med Machine Birds, Honningbarna, Oslo ess, og Brighton kjemper de nå om tittelen Årets Urørt. Sjumannsbandet består av Milad, Jaser, Ole, PK, Sebastian, Babak, Rudi. De byr på deilige melodier av trekkspill, fioliner, perkusjon, rapping, gjennom fem nasjonaliteter i bandet.

Stem på Årets Urørt på p3.no!

Se Forza opptre i Popsalongen

Les om da Forza var Ukas Urørt

Sjekk ut Forzas profil på Urørt

Forza blir født

Forza ble til på et asylmottak i Bergen i 2002, hvor Jaser og Milad stod for den harde starten. PK, Ole, og Sebastian fulgte etter, og da de møtte Babak på cafeen Capello i Bergen, hadde de funnet vokalisten sin.

Mange ideer har blitt født på denne cafeen, og det er også her vi finner opprinnelsen til låta Mr. King som de stiller med i Urørtfinalen.

– Det starter med en idé. Kanskje Rudi begynner å spille noe balkan på trekkspillet sitt, også legger PK (gitar) og Ole seg på, også begynner Jaser og Milad (perk) å spille en rytme også legger jeg en vokal oppå, og plutselig ender vi opp med en låt. Det starter som en jamsession hvor vi bare koser oss. Vi har jo bare mange ideer i hodet som vi prøver å få ut på minst mulig tid, sier Babak.

Forza har blitt kjent for sin enorme spilleglede og lidenskap til musikken, og Babak forteller om hva han tror er grunnen til guttenes bestemte utstråling.

– Det tror jeg har mye å gjøre med de folkene vi er og at personlighetene våre går veldig godt overens. Vi er liksom ikke en vanlig gruppe kompiser. Vi kommer fra overalt, og har levd forskjellige liv. Vi har gått gjennom en liten prosess der, har jo blitt veldig glade i hverandre, sier Babak.

Musikalsk opphav

Med så mange personligheter og stiler innenfor et band, kan det jo være interessant å se hvor alle disse tonene kommer fra. Trommisen i bandet, Jaser, kommer blant annet fra en svært kjent irakisk musikerfamilie.

– Hvis man drar til Irak og nevner onklene og faren hans, vet alle hvem det er. Hvis du stikker til Bergen og klipper deg på frisørsalongen deres kommer helt sikkert onkelen og spiller for deg og styrer mens de klipper – haha! De er helt råe musikere, og utrolig kule!, sier Babak.

Det blir crazy!

Forza har allerede kommet seg langt på vei i karrieren, og Babak ser stort frem til året som kommer.

– Jeg skrev en nyttårsmelding til manageren hvor det stod: 2010 var chill, 2011 kommer til å ta helt av. Det blir crazy!, sier Babak. Vi satser på at dette året blir bedre enn det forrige, for vi kan jo ikke slutte å lage musikk! sier vokalisten.

Og crazy blir det antageligvis, for i tillegg til at guttene kan bli årets Urørt har de også blitt invitert til South By Southwest-festivalen i Texas.

– Vi har kommet oss dit fordi jeg tror det har veldig mye å gjøre med de folkene vi er, og den musikken vi spiller. Det er ikke noe som blir spilt overalt, så det skiller seg litt ut. Nå er det vel også sånn at mange som spiller der blir plukket opp gjennom folk som de kjenner og som har en kobling der, men vi bare sendte inn påmelding også ble vi med, sier Babak.

Det er jo ganske kult, for da betyr det jo at folk har hørt på oss og likt det de hørte.

Se videoen til en av Forzas andre låter Daydreaming her

Den viktige teksten

I de herlige melodiene av balkan, pop, hip hop og folk som Forza leverer ligger det også noen stødige tekster i bunnen, og Babak mener at tekstene bør stå tungt i en låt.

– Jeg kommer aldri til å skrive tekster som bare er hippetuhei, men det må være tekster som også har en mening og et budskap. Jeg er jo stor fan av 2pac, Vinnie Paz og Immortal Technique, og de som hører på dem liker de tingene jeg skriver. Den dagen vi forsvinner fra verden håper jeg kan musikken vår kan leve videre selv om vi ikke er her, sier Babak.

Coverlåter og sånt

Da Forza besøkte Popsalongen måtte de, som andre gjøre en coverlåt fra P3s spillelister. De endte opp på Madcons Freaky Like Me.

– Det var faktisk får første coverlåt, så det var litt kult, vi har alltid snakka om å gjøre en coverlåt men vi har aldri klart å bli enige, ler Babak.

Hør Forzas Mr. King og coveren av Madcons «Freaky Like Me»

Hvis Forza fikk velge selv, hadde vi kanskje fått høre en helt annen type coverlåt.

– Alle hadde valgt helt forskjellige låter, men jeg har veldig lyst til å covre Idle of march med Vehicle. Den begynner med «I’m a friendly stranger in a black sedan», haha. Den er bare super-funky, men jeg kan love deg at vi aldri hadde blitt enige om én sang, sier Babak.

Hør låta som Babak aller helst vil covre i Spotify

For å sanke stemmer til for å komme til Urørtfinalen tok Forza i bruk flere kjente folk fra Bergen, og både Davy Wathne, og Herman Friele stilte opp for å tale Forzas sak. Babak vil ikke avsløre om de har noen planer for hvordan de skal vinne Urørtfinalen, men det kan virke som de kan ha et ess i ermet.

– Vi har jo hatt noen småideer om hvordan vi skal gjøre ting, men det kommer helt sikkert noe lurt, men vi kan ikke si hva helt enda, det får bli en liten hemmelighet.