– Et utrolig kick!

Urørtfinalens programledere gleder seg til musikkfest.

Tarjei Strøm og Mari Garås Monsson skal lede Urørtfinalen fra Studentersamfundet i Trondheim 21. januar, og gleder seg til å kjenne på nerver og spenning.

Tarjei Strøm er en av programlederne for P3-programmet Sexy, som sendes hverdager fra 12 til 13. I tillegg smeller han med trommestikker i band som Datarock og Ralph Myerz and the Jack Herren Band.

Tarjei Strøm (høyre) i lag med Kjetil Møster under Storåsfestivalen 2009. (Foto: Marius Hjeldnes, NRK P3)
Tarjei Strøm (høyre) i lag med Kjetil Møster under Storåsfestivalen 2009. (Foto: Marius Hjeldnes, NRK P3)

Mari Garås Monsson er programleder for P3s ukentlige Urørt-sendinger onsdager fra 21 til 23.

– Hele kvelden blir en deilig Urørt-fest! Én ting er selve finalen. Men etter showet senkes skuldrene og det blir konserter med alle finalistene rundt omkring på huset, forteller Mari.

Hun har fulgt artistene nøye gjennom fjoråret, og synes det blir stas å se alle i aksjon på scenen.

Urørt-finalistene kan du høre og stemme på her!

Les: Urørtfinalens programledere gleder seg til musikkfest
Les: Bli med Urørtfinalistene Machine Birds til deres verden
Les: Urørtfinalistene Forza gleder seg MYE til 2011

Laidback spenning

Finalen skal for første gang sendes direkte på TV (NRK3), men beholder den uglamorøse stilen. Programlederduoen sier den største forskjellen er at showet blir tettere produsert, i tillegg til halveringen av antall bidrag fra ti til fem.

– Det skal være like laidback som tidligere, og kjekt å se på. Urørt har blitt en stor greie, men holder seg tro mot sitt eget konsept – og det er ikke akkurat glitter og glam. Hovedoppgaven vår blir å formidle den gode stemninga og spenninga i salen, sier Tarjei.

Mari legger til at de ønsker å få frem hvordan det føles å bli plukket ut som et av Norges beste nye band.

– Det blir en festkveld der finalistene skal hylles. Vi ønsker at publikum skal bli kjent med alle artistene. Færre band i finalen gjør at alle får mer plass til å skinne, og det blir lettere å huske alle.

– Med ti finalister har tendensen vært at noen har utmerket seg, mens andre har blitt mer glemt. Det ønsker vi å unngå i år.

Se video fra fjorårets Urørt-finale:

Stort musikalsk spenn

Begge mener at alle finalistene allerede er vinnere, og at de får en unik sjanse til å vise seg frem for et stort publikum.

– Det er opp til de enkelte hva de får ut av det i ettertid. Et godt eksempel er Kvelertak, som kom på andreplass i fjor. I dag er de en av Norges største metall-eksportartikler og gjør det veldig bra, sier Tarjei.

– Alle bidragene har mulighet til å gå av med seieren. Det er stort spenn og variasjon i musikken, og alle deltakerne har nok sitt publikum. Det er dessuten en veldig god tone blant artistene, og de snakker varmt om hverandre. Det er veldig kult, smiler Mari.

Urørt-finalistene kan du høre og stemme på her!

Les: Urørtfinalens programledere gleder seg til musikkfest
Les: Bli med Urørtfinalistene Machine Birds til deres verden
Les: Urørtfinalistene Forza gleder seg MYE til 2011

Mari har aldri tidligere jobbet med en direktesendt tv-produksjon, og innrømmer at det har begynt å krible litt i magen. – Kanskje jeg snubler eller ser inn i feil kamera? Heldigvis jobber vi med et et erfarent team.

I følge Tarjei, er det verste som kan skje at noe som er utenfor deres kontroll går galt.

– Kanskje vi må dra uforberedte stand-up-vitser i ti minutter. Det trenger ikke bli så bra, akkurat. Men vi har trua på at det kommer til å gå fint. Høy puls og litt nerver hører med. Det er jo en finale!

Se bakomvideo fra fjorårets Urørtfinale:

Smittende entusiasme

Muligheten for at Mari og Tarjei må redde kvelden med dårlige vitser er sikkert lav. Men uansett hva som skjer på Den Store Kvelden, har de folk som har klokketro på at de skal ro det hele støtt i havn.

Prosjektleder for Urørt, Jørgen Hegstad, tror de vil komplementere hverandre godt.

– Begge har faglig tyngde, og en smittende entusiasme for ny norsk musikk. Tarjei har bred erfaring både som programleder og artist, og Mari får anledning til å møte sine radiolyttere på en ny plattform.

Urørt-finalistene kan du høre og stemme på her!

Urørtfinalen går av stabelen på Studentersamfundet i Trondheim fredag 21. januar. Dørene åpner klokka 19, og showet starter presis klokka 20. Du som ikke får det med deg live, kan følge sendingen på NRK P3 eller NRK3. Den vil også streames på P3.no.