Årets Urørt blir…

Sjekk ut finalistene her.

Honningbarna! Gullguttene fra Kristansand stakk av med tittelen Årets Urørt 2011!

Urørtfinalen går av stabelen live på Studentersamfundet i Trondheim førstkommende fredag, 21. januar klokken 20.00. Showet går direkte på NRK3 og du kan følge finalen her på P3.no.

Husk å stemme! På fredag kåres Årets Urørt

Oppkjøringen til Urørtfinalen 2011 startet med at P3s Urørtredaksjon plukket ut åtte av de mest spennende bandene som har vært Ukas Urørt i 2010. Deretter ga vi stemmeretten til publikum via ukentlige dueller på nett og via SMS i november.

Én etter én ble de klare; Honningbarna, Forza, Brighton og Machine BirdsOslo Ess ble hentet inn igjen som wildcard, og nå kjemper de fem spennende bandene om å bli “Årets Urørt”.

I over en måned nå har publikum kunnet stemme på sin  favoritt, både via SMS og her på P3.no. Nå er vi inne i den aller siste uken, og du bør tenkte deg godt om og stemme på bandet du mener fortjener aller mest å vinne Årets Urørt, for DIN stemme kan bli avgjørende. Husk å stemme innen fredag!

Folket + fagjury = Årets Urørt

Urørt-juryen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3, Anton Soggiu)
Urørt-juryen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3, Anton Soggiu)

Hva sier juryen?

Det er ikke bare folket som sitter på makta, til syvende og sist gjelder det også å sanke poeng fra den kompenente fagjuryen som deltar på finalen. Publikums stemmer teller 50%, mens juryen står for de resterende 50% av stemmene.

Juryen i år består av P3s musikksjef Mats Borch Bugge, musikkanmelder og reporter i Lydverket Kristin Winsents, produsent og artist Thomas Eriksen og produktsjef i EMI Silje Larsen Borgan. Mer om juryen finner du her.

Les også: Urørt-juryen vil ha en vinner som definerer musikkscenen.

Vinneren av finalen er bandet som får flest stemmer både fra publikum og fra fagjuryen. Så, hvem blir Årets Urørt?

Se hva folket mener og si din mening her.

Stemmeslusene er åpne helt frem til fredag, og du kan stemme helt frem til siste sluse stenges underveis i showet som sendes på NRK 3 mellom 20 og 21. Får du ikke sett finalen på tv, kan du følge den direkte her på P3.no, eller troppe opp på Samfundet i Trondheim.

Du kan stemme både på nett og SMS (SMS koster 1,- pr. stemme + din SMS-pris).

Hør alle låtene og stem her:
Slik blir finalen!

Tarjei og Mari er programledere under årets Urørt-finalen. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)
Tarjei og Mari er programledere under årets Urørt-finalen. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

På fredag ledes Urørtfinalen av Mari Garås Monsson (P3 Urørt) og Tarjei Strøm (P3 Sexy og Datarock). De gleder seg til å ta tempen på nervene hos finalistene.

Les: Urørtfinalens programledere gleder seg til musikkfest

Stavangerbandet Tôg, som stod for en av de mest markante singelene i fjor – “Sansen” -, stiller som husband og lover å gi alt. I tillegg til hitsingelen “Sansen” og “Rent mel i påsen”, blir det også eksklusiv premiere på en helt ny låt, live på NRK3! Og som om ikke det var nok inngår de også samarbeid med trommeslager og programleder for Urørtfinalen, Tarjei Strøm. På fredag åpner de showet sammen.

Les: Tôg og Sexy-Tarjei spiller under Urørtfinalen!

Kvelertak heier på Oslo Ess

P3 har spurt de mer etablerte artistene om nivået på finalistene i år. Susanne Sundfør liker Machine Birds ekstra godt, mens Kvelertak har falt for den norskspråklige rocken.

– Oslo Ess har den kuleste og råeste sangen! Det er rett og slett rock, og det liker jeg, forklarer vokalist i Kvelertak Erlend Hjelvik.

Taxisjåfør Trond Helland (64) roser alle Urørt-finalistene. (Foto: Kristin Evensen Giæver)
Taxisjåfør Trond Helland (64) roser alle Urørt-finalistene. (Foto: Kristin Evensen Giæver)

Dette mener de etablerte artistene om finalistene

Og hva med mannen i gata? 64 år gamle Taxi-Trond elsker finalistene og har stor tro på alle, 89 år gamle Borghild er mer skeptisk.

– Meget oppløftene. Alle de jeg har hørt på nå er band som har fremtiden for seg. Virkelig bra at det gror såpass i norsk ungdomsmusikk, jeg spår de en lysende fremtid, sier Trond.

Taxi-Trond <3 Urørtfinalistene!

Alt om finalistene!

P3 Urørt om Machine Birds:
Det er få musikalske univers som er så tiltalende som det Machine Birds skaper med “One Last Try”. Uten tvil noe av det vakreste som har kommet fra Urørt i år: lekkert produsert og nedstrippet pop som sitter i hjertet lenge etter at låten er ferdig.
Les: Bli med Urørtfinalistene Machine Birds til deres verden

Se Machine Birds spille liveversjonen av “One Last Try” i Popsalongen


P3 Urørt om Brighton:
Er det lyden av en kystby i East Sussex vi hører? Er det svensk powerpop?? Nei, det er norske Brighton! St. James Society er en mektig og lekker hit.
Les: Brighton er anglofil, ambisiøs og Urørtfinalist.

Se Brighton fremføre “St. James Society” live i Popsalongen


P3 Urørt om Forza:
Et av Bergens mest spennende og sjangersjonglerende band tar oss jorden rundt på fire minutter. Forza rister sammen en sterk globetrotter-cocktail bestående av folkemusikk, hip hop, funk, disko, tango, balkan og rock. Dette er flerkulturell musikk, moden for å bli oppdaget av flere.
Les: Urørtfinalistene Forza gleder seg MYE til 2011

Forza spiller “Mr. King” i Popsalongen:


P3 Urørt om Honningbarna:
En kruttkrukke med bløde konsonanter, men beinhard rock! Honningbarna spruter om seg med streng attitude og søtladen svette slik bare testosteronhøye 18-åringer kan.
Les: Honningbarna brøler sterkere enn det alderen skulle tilsi.

Se Honningbarna spille “Borgerskapets utakknemlige sønner” live i Popsalongen:


P3 Urørt om Oslo Ess:
Velskrevne tekster og fengende melodi får Oslo Ess til å fremstå som et ekstremt friskt og lovende tilskudd til stammen av norskspråklig rock. “Gi meg noe dritt” lydlegger sommeren, og oser veldreid og tilgjengelig pop-pønk

Les: Urørtfinalistene Oslo Ess lagde band fordi de ville synge på norsk.

Se Oslo Ess fremføre “Gi meg noe dritt” live i Popsalongen:

167 Responses to “Årets Urørt blir…”

 1. Henry VII

  Bryr meg ikke så veldig om band er nyskapende, Brightons låt var mest catchy

  • AK

   Så du har sett alle bandene live og kan si at de _ikke_ gir alt på konsertene sine?

   Tror faktisk at alle som er i finalen gir ALT når de har konserter!

  • Lene

   eg synes Forza er dei beste! Veldig bra live performence og tilstedeverelse paa konsertene sine!! Fantastisk!!

 2. Lars

  Trodde helt seriøst at:
  Forza = Paperboys

  og Oslo Ess = Jokke

  første gangen jeg hørte dem. Forza er så ren kopi at Vinni & Co bør saksøke dem for reint plagiat. Makan til tjuvradder, hahaha.

  Og Oslo Ess…en shitty kopi av et shitty band. DIAGF.

  • Robin

   haha, ENIG!

   og Machine Birds er jo…ja, ikke helt ulik susanne sundfør for å si d VELDIG MILDT!!!

   _-***- STEM BRIGHTON -***-_

   • LOL

    Herregud. Du har virkelig ikke peiling på musikk altså. Det blir for dumt at du skal uttale deg om hvem som kan selge mest plater og hvem som kommer til å få størst publikum i utlandet, når du mest sannsynligvis aldri har sett noen av de andre bandene live eller hørt flere låter enn de som ligger på Urørtsiden deres. Gjør litt mer research før du snakker nedlatene om de andre artistene.

   • bergen

    Veldig lite tyder på at du har hørt noe særlig på Susanne Sundfør dersom du finner så store likheter i musikken deres. Både besetning, vokalkarakter og lydbilde er helt forskjellig..Da er det plutselig litt dumskap å si at de er like.

   • Lene

    Det er stor forskjell paa Forza og Paperboys! Den som ikkje hoerer forskjell har ikkje saa stor kjennssap til noken av banda.

  • Magnus

   Det er ikke veldig vanskelig å høre forskjell på forza og paperboys, du er kansje ikke en tjuvrad, men du virker litt hjernedød

 3. Wayne

  Etter å ha hørt alle bandene spille live i Popsalongen, går min stemme til Brighton! Jævlig kul vri på hele låten akkustisk og de viser for meg helt tydelig at det er de som besitter mest kvaliteter live og har en helt egen evne til å lage catchy, fengende og fete låter! Creed til Oslo Ess også, de virket trygge og hadde en fin versjon i “Punksalongen”. Eneste spørsmålstegnet jeg sitter igjen med er Honningbarna.. Hva faen skjedde der? Noe verre har jeg ikke hørt siden jeg gikk på ungdomsskolen og klassen skulle fremføre Old McDonald. At Honningbarna blir nevnt som det neste store i Norge viser bare at musikk synserene i Norge bør holde kjeft, eller finne seg en ny jobb! Heia Brighton GO FTW! Hadde ikke vært krise om Oslo Ess vant heller 😉

 4. John

  Hva i hel.. skjedde med Honningbarnas liveopptreden? Oslo Ess synger gi meg no dritt, og honningbarna sin liveversjon i popsalongen leverer nettopp dritt. Latterlig!

  Brightons versjon var klart best, etterfulgt av Oslo Ess og Forza. Håper en av disse vinner, helst Brighton som har internasjonalt snitt over materialet sitt.

  • Robin

   nettopp!

   -hvis alle hadde tenkt: “hvem KAN selge mest plater? hvem har størst publikum?” så hadde det bare vært én finalist igjen!

   brightons musikk er appellerende til folk i alle aldre – OG i alle land! dette er toner som kunne solgt i drøssevis på internasjonalt plan!

  • Frk. Kulesvansen

   Dette opptaket av Honningbarna var bare ikke rettferdig i forhold til hva de egentlig kan!

   Jeg -vet- at de spiller kjempebra akustisk også. Det der var rett og slett et uhell! Det kan skje den beste om man er litt nervøs eller sliten.

   Stå på gutter, vi heier på dere her hjemme!

 5. Rune

  Lykke til OSLO ESS.Gi jernet i Trondheim.
  Er sikker på at dere vil nå langt.

 6. Sara

  Kom igjen Honningbarna!!! Vinn for meg!!! STEMSTEMSTEM på Honningbarna, de er awesome! Heia!!! 😀

 7. Geir

  Hvorfor kan vi ikke lytte på Forza på spilleren dere har lagt ut!!? Dette er ikke bra!!!

 8. Yheo

  Så Oslo Ess i Fredrikstad på Månefestivalen, ble ganske hekta, stem dem frem!

 9. Øystein

  Utrolig skuffet over et latterlig dårlig program! Er helt absurd at artistene ikke får spille live når de er på en av de feteste scenene i landet. At de i stedet er filmet med en mobiltelefon mens de står og miner i et bøttekott er bare sorgen. At NRK og petre har så lave ambisjoner at de ikke gidder å la artistene spille er lavmål. Dette gidder jeg ikke å se mer på. Bæsj.

  • Smukka

   Enig! Banda burde fått spille live. Litt lettere å få et ordentlig inntrykk av hva de står for.

 10. Helene

  Synd ikke artistene får spille live! Vi får jo ikke høre hele sangene en gang.. synd! Håper Brighton vinner!!