Årets Urørt blir…

Sjekk ut finalistene her.

Honningbarna! Gullguttene fra Kristansand stakk av med tittelen Årets Urørt 2011!

Urørtfinalen går av stabelen live på Studentersamfundet i Trondheim førstkommende fredag, 21. januar klokken 20.00. Showet går direkte på NRK3 og du kan følge finalen her på P3.no.

Husk å stemme! På fredag kåres Årets Urørt

Oppkjøringen til Urørtfinalen 2011 startet med at P3s Urørtredaksjon plukket ut åtte av de mest spennende bandene som har vært Ukas Urørt i 2010. Deretter ga vi stemmeretten til publikum via ukentlige dueller på nett og via SMS i november.

Én etter én ble de klare; Honningbarna, Forza, Brighton og Machine BirdsOslo Ess ble hentet inn igjen som wildcard, og nå kjemper de fem spennende bandene om å bli «Årets Urørt».

I over en måned nå har publikum kunnet stemme på sin  favoritt, både via SMS og her på P3.no. Nå er vi inne i den aller siste uken, og du bør tenkte deg godt om og stemme på bandet du mener fortjener aller mest å vinne Årets Urørt, for DIN stemme kan bli avgjørende. Husk å stemme innen fredag!

Folket + fagjury = Årets Urørt

Urørt-juryen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3, Anton Soggiu)
Urørt-juryen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3, Anton Soggiu)

Hva sier juryen?

Det er ikke bare folket som sitter på makta, til syvende og sist gjelder det også å sanke poeng fra den kompenente fagjuryen som deltar på finalen. Publikums stemmer teller 50%, mens juryen står for de resterende 50% av stemmene.

Juryen i år består av P3s musikksjef Mats Borch Bugge, musikkanmelder og reporter i Lydverket Kristin Winsents, produsent og artist Thomas Eriksen og produktsjef i EMI Silje Larsen Borgan. Mer om juryen finner du her.

Les også: Urørt-juryen vil ha en vinner som definerer musikkscenen.

Vinneren av finalen er bandet som får flest stemmer både fra publikum og fra fagjuryen. Så, hvem blir Årets Urørt?

Se hva folket mener og si din mening her.

Stemmeslusene er åpne helt frem til fredag, og du kan stemme helt frem til siste sluse stenges underveis i showet som sendes på NRK 3 mellom 20 og 21. Får du ikke sett finalen på tv, kan du følge den direkte her på P3.no, eller troppe opp på Samfundet i Trondheim.

Du kan stemme både på nett og SMS (SMS koster 1,- pr. stemme + din SMS-pris).

Hør alle låtene og stem her:
Slik blir finalen!

Tarjei og Mari er programledere under årets Urørt-finalen. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)
Tarjei og Mari er programledere under årets Urørt-finalen. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

På fredag ledes Urørtfinalen av Mari Garås Monsson (P3 Urørt) og Tarjei Strøm (P3 Sexy og Datarock). De gleder seg til å ta tempen på nervene hos finalistene.

Les: Urørtfinalens programledere gleder seg til musikkfest

Stavangerbandet Tôg, som stod for en av de mest markante singelene i fjor – «Sansen» -, stiller som husband og lover å gi alt. I tillegg til hitsingelen «Sansen» og «Rent mel i påsen», blir det også eksklusiv premiere på en helt ny låt, live på NRK3! Og som om ikke det var nok inngår de også samarbeid med trommeslager og programleder for Urørtfinalen, Tarjei Strøm. På fredag åpner de showet sammen.

Les: Tôg og Sexy-Tarjei spiller under Urørtfinalen!

Kvelertak heier på Oslo Ess

P3 har spurt de mer etablerte artistene om nivået på finalistene i år. Susanne Sundfør liker Machine Birds ekstra godt, mens Kvelertak har falt for den norskspråklige rocken.

– Oslo Ess har den kuleste og råeste sangen! Det er rett og slett rock, og det liker jeg, forklarer vokalist i Kvelertak Erlend Hjelvik.

Taxisjåfør Trond Helland (64) roser alle Urørt-finalistene. (Foto: Kristin Evensen Giæver)
Taxisjåfør Trond Helland (64) roser alle Urørt-finalistene. (Foto: Kristin Evensen Giæver)

Dette mener de etablerte artistene om finalistene

Og hva med mannen i gata? 64 år gamle Taxi-Trond elsker finalistene og har stor tro på alle, 89 år gamle Borghild er mer skeptisk.

– Meget oppløftene. Alle de jeg har hørt på nå er band som har fremtiden for seg. Virkelig bra at det gror såpass i norsk ungdomsmusikk, jeg spår de en lysende fremtid, sier Trond.

Taxi-Trond <3 Urørtfinalistene!

Alt om finalistene!

P3 Urørt om Machine Birds:
Det er få musikalske univers som er så tiltalende som det Machine Birds skaper med «One Last Try». Uten tvil noe av det vakreste som har kommet fra Urørt i år: lekkert produsert og nedstrippet pop som sitter i hjertet lenge etter at låten er ferdig.
Les: Bli med Urørtfinalistene Machine Birds til deres verden

Se Machine Birds spille liveversjonen av «One Last Try» i Popsalongen


P3 Urørt om Brighton:
Er det lyden av en kystby i East Sussex vi hører? Er det svensk powerpop?? Nei, det er norske Brighton! St. James Society er en mektig og lekker hit.
Les: Brighton er anglofil, ambisiøs og Urørtfinalist.

Se Brighton fremføre «St. James Society» live i Popsalongen


P3 Urørt om Forza:
Et av Bergens mest spennende og sjangersjonglerende band tar oss jorden rundt på fire minutter. Forza rister sammen en sterk globetrotter-cocktail bestående av folkemusikk, hip hop, funk, disko, tango, balkan og rock. Dette er flerkulturell musikk, moden for å bli oppdaget av flere.
Les: Urørtfinalistene Forza gleder seg MYE til 2011

Forza spiller «Mr. King» i Popsalongen:


P3 Urørt om Honningbarna:
En kruttkrukke med bløde konsonanter, men beinhard rock! Honningbarna spruter om seg med streng attitude og søtladen svette slik bare testosteronhøye 18-åringer kan.
Les: Honningbarna brøler sterkere enn det alderen skulle tilsi.

Se Honningbarna spille «Borgerskapets utakknemlige sønner» live i Popsalongen:


P3 Urørt om Oslo Ess:
Velskrevne tekster og fengende melodi får Oslo Ess til å fremstå som et ekstremt friskt og lovende tilskudd til stammen av norskspråklig rock. «Gi meg noe dritt» lydlegger sommeren, og oser veldreid og tilgjengelig pop-pønk

Les: Urørtfinalistene Oslo Ess lagde band fordi de ville synge på norsk.

Se Oslo Ess fremføre «Gi meg noe dritt» live i Popsalongen: