P3 Urørt ga deg makta

Etter fire Urørtdueller er nå disse bandene klare for Urørtfinalen 2011.

Machine Birds vant siste Urørtduell

Machine Birds vant duellen mot Fort Boyard og er i Urørtfinalen 2011!

I den siste Urørtduellen stod det mellom den vakre og drømmende popmusikken til Machine Birds, og danserocken til Fort Boyard. Machine Birds gikk videre til finalen med denne låta!
[audio:http://nrk.no/urort/1.0/track/listen/1177680.mp3|titles=Machine Birds – One Last Try]

Mer om: Machine Birds var Ukas Urørt

Les mer: Machine Birds vant siste duell. – Det hadde jeg aldri trodd

Se Machine Birds vinne den siste duellen:

Brighton vant den tredje duellen

Brighton i finalen

Svimlende 17.456 stemmer kom inn i Urørtduellen som stod mellom Brighton og Bloody Beach. Haugesundsgutta i Brighton fikk flest stemmer og ble dermed Urørtfinalister.

Hør låta Brighton er i Urørtfinalen med:
[audio:http://nrk.no/urort/1.0/track/listen/1031079.mp3|titles=Brighton- St. James Society]

Mer om: Brighton var Ukas Urørt

Les mer: – Det er helt sykt! Brighton til Urørtfinalen

Se Brighton vinne den tredje Urørtduellen:

Forza vant den andre duellen


I den andre Urørtduellen stod det mellom Razika og Forza. Totalt 7335 stemmer raste inn i duellen mellom de to Bergensbandene. Tilslutt ble det klart at Forza hadde folket på sin side, og med flest stemmer i duellen er de nå Urørtfinalister!

Forza er i Urørtfinalen med låta Mr. King. Hør den her:[audio:http://www.nrk.no/urort/1.0/track/listen/1015693.mp3|titles=Forza – Mr.King]

Mer om: Forza var Ukas Urørt

Les mer: Forza klare for Urørtfinalen 2011

Se Forza vinne den andre Urørtduellen:Honningbarna vant første duell!


Mandag 1. november ble årets, og tidenes første, duell sparket igang – Honningbarna har kjempet mot Oslo Ess, og fredag 5. november ble vinneren kåret. Grattis til Honningbarna, og takk til de 8550 som stemte på dem og på Oslo Ess i årets første duell.

Honningbarna er i Urørtfinalen med Borgerskapets utakknemlige sønner. Hør den her:[audio:http://www.nrk.no/urort/1.0/track/download/1048611.mp3
|titles=Honningbarna – Borgerskapets utakknemlige sønner]

Mer om: Honningbarna var Ukas Urørt

Les mer: Honningbarna klare for Urørtfinalen 2010!

Se Honningbarna vinne Urørtduellen:

Urørtfinalen 2011

21. januar 2011 er det duket for en av de viktigste musikkbegivenhetene for ny norsk musikk hvert eneste år, Urørtfinalen på Studentersamfundet i Trondheim. Årets Urørt skal kåres, men i år gjorde vi noen markante endringer i oppkjøringen før selve finalen.

Ny vri – Dueller

P3 Urørt vendte seg i større grad mot publikum, og ønsket at DU skulle ha større påvirkningskraft enn tidligere på hvilke band/artister som tilslutt ender opp som Urørtfinalister.

Urørtredaksjonen valgte ut, basert på alle bandene som har vært Ukas Urørt i år, de åtte mest lovende artistene og bandene. I hele november ble det arrangerert Urørtduell i samarbeid med Popsalongen og resten av P3. Hver eneste uke i november kjempet to og to blodaktuelle og lovende bandene mot hverandre i en spennende, interaktiv duell. Alt var åpent og ingen visste hvem som vant plassen til Urørtfinalen 2011, før stemmene var talt hver fredag.

Det ble massiv spillelisting på P3 for bandene som var i duell hver uke, og god oppfølging av duellen både i Popsalongen og Urørt på P3.

Hva skjer videre?

Følg med i tida fremover her for mer informasjon om veien videre før Urørtfinalen den 21. januar 2011. Foreløpig er det klart at Honningbarna, Brighton, Forza og Machine Birds alle skal kjempe om tittelen «Årets Urørt».

Gjenopplev: The Pink Robots ble Årets Urørt 2010

Les mer: Urørt = Suksess og 10 år med Urørt

Se bildene fra Urørtfinalen 2010