Honningbarna er i Urørtfinalen!

Ellevill jubel etter seieren! Over 8000 stemmer i tidenes første Urørtduell.
Les også: Slik blir Årets Urørt avgjort

– Tusen tusen takk til alle som har stemt og spilt på lag med oss, mødre, fedre, folk på skolen og bekjente, sa Edvard Valberg i Honningbarna fornøyd etter seieren.

Hør Honningbarnas gledesutbrudd: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/11/Honningbarna-vinner.mp3|titles=Honningbarna vinner!]

Årets, og tidenes, aller første Urørtduell er unnagjort. Honningbarna vant og har dermed sikra seg den aller første plassen i Urørtfinalen 2011.

Overveldende respons

Hele denne uka har publikum hatt mulighet til å stemme på Oslo Ess eller Honningbarna. Imponerende 8550 stemmer raste inn i tidenes første Urørtduell.

– Vi er overveldet og stolte over engasjementet til publikum, sier en fornøyd prosjektleder i P3 Urørt, Jørgen Hegstad.

Honningbarna er i Urørtfinalen med Borgerskapets utakknemlige sønner. Hør den her:[audio:http://www.nrk.no/urort/1.0/track/download/1048611.mp3
|titles=Honningbarna – Borgerskapets utakknemlige sønner]

Nerver i høyspenn

Spenningen var høy når de to vokalistene for første gang møttes i studio hos Popsalongen like etter klokka 13 fredag. Åsmund Lande (Oslo Ess) og Edvard Valberg (Honningbarna) kunne innrømme at det tar på å være i duell:

– Jeg er shaky, det er pinlig, svarte Edvard. – Nervene er høye, fortsatte Åsmund.

Spent stemning i studio før vinneren skulle kåres hos Edvard Valberg og Åsmund Lande (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

Publikum kunne stemme helt frem til 14.30, og etter at stemmene var talt opp tok musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, med seg en stor konvolutt inn i studio hos Popsalongen. Ingen visste hvordan det lå an og nervene løp løpsk.

– Jeg er veldig spent, skjelver nesten litt. Det har kommet inn totalt 8550 stemmer, og det har vært til tider veldig jevnt, men vinneren av årets første Urørtduell er Honningbarna, gratulerte Mats Borch Bugge.

– JAAAAAA!, ropte Edvard Valberg etter seieren. – Nå skal jeg ut å ta en pils med Oslo Ess.

Edvard Valberg er fornøyd med at Honningbarna har vunnet plass i Urørtfinalen. - JAA! (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3).

– Herregud det var så spennende at vi var helt blå i trynet begge to, fortalte Åsmund Lande i Oslo Ess like etter at duellen var avgjort.

– Takk for kampen, sa Edvard mens han ga Åsmund en god klem. – Det ække så ille å tape når det er mot så flinke gutter som dette her, understrekte Oslo Ess-vokalisten.

Ny duell neste uke

Førstkommende mandag publiseres neste ukes duell i Popsalongen på P3. I hele november skal to og to band stille i en interaktiv duell hvor vinneren blir finalist i Urørtfinalen 2011.

Les også: Du bestemmer – slik blir Årets Urørt avgjort

Honningbarna stilte i duell mot Oslo Ess denne uka. (Foto: fra Urørt/montasje: Martin Aas, NRK P3)

Få også med deg Urørt-applikasjonen som er lansert.

Urørt til iPad og iPhone

Gratulerer til Honningbarna! Følg med neste uke for ny Urørtduell.