Honningbarna mot Oslo Ess

Første Urørtduell er ferdig, og Honningbarna sikret seg plass i Urørtfinalen.
Les også: Slik blir årets Urørt avgjort

Vinneren av Årets, og tidenes, aller første Urørtduell er klar!  Det var norsk mot norsk, Honningbarna mot Oslo Ess.

8550 stemmer kom inn totalt. Honningbarna gikk seirende ut av første runde, og det ble ellevill jubel!

Les mer: Honningbarna klare for Urørtfinalen 2011.

– Det er dritfett at vi er flere som spiller punkrock på norsk om dagen, understreker Åsmund Lande, vokalist i Oslo Ess.

Både Honningbarna og Oslo Ess har vært Ukas Urørt i løpet av 2010. Les intervjuene derfra og bli bedre kjent med bandene.

P3 Urørt om Honningbarna:
En kruttkrukke med bløde konsonanter, men beinhard rock! Honningbarna spruter om seg med streng attitude og søtladen svette slik bare testosteronhøye 17-åringer kan.

P3 Urørt om Oslo Ess:
Velskrevne tekster og fengende melodi får Oslo Ess til å fremstå som et ekstremt friskt og lovende tilskudd til stammen av norskspråklig rock. «Gi meg noe dritt» oser veldreid og tilgjengelig pop-pønk.

Understreker norsk musikkundergrunn

Edvard Valberg og resten av Honningbarna syntes det er skikkelig stas å være med i kampen om Årets Urørt. De sier det er mye på grunn av at Urørt har hjulpet alle bandene som skal være med i konkurransen, men også fordi kåringen vil hjelpe den seirende godt på vei, reflekterer Edvard Valberg.

– Selve duellen understreker hva den norske undergrunnen har av band, og den blomstrer med band fra alle sjangre. Hvorfor folk skal stemme på oss? Nei, gudd vett, men vi håper nå folk gjør det. Gratis is er kanskje et kompromiss, spøker Honningbarna.

To gode låter

Oslo Ess syns det er et stort kompliment å bli valgt ut.

– Vi håper selvfølgelig at folk liker «Gi meg noe dritt» og stemmer på den, påpeker vokalist Åsmund Lande. Han syntes Honningbarna er helt rå og spår de en lysende fremtid.

– Honningbarna er kick ass! Jeg så de på John Dee for litt siden og det var helt rått. Sykt mye energi på de gutta! De kommer nok til å gjøre det veldig bra i 2011..

– Hvorfor folk skal stemme på Oslo Ess? Vel, det er to gode låter dette her, begge punkrock og begge på norsk. Hadde det ikke vært for dialektforskjellen hadde sannsynligvis ikke moren min hørt forskjell engang, hehe..

Mer om: P3 Urørt gir deg makta

Les også alt om den Urørt-applikasjonen som er lansert.

Urørt til iPad og iPhone

Hvilket band stemmer DU og hvorfor? Del det med oss i kommentarfeltet og vinn valgfri cd, film eller spill.

Les også: Du bestemmer! – Slik blir årets Urørt avgjort

Alt om Urørtfinalen 2011