Herje med Tôg

Tôg og Sexy-Tarjei spiller under Urørtfinalen!

Har du enda ikke blitt overbevist om at Urørt-finalen er verdt å få med seg? Tarjei Strøm OG årets husband Tôg: sammen på scenen med to slagverk. Blir det bedre? Nei.

-Å spille helt i begynnelsen av Urørt-showet passer meg perfekt. Da har jeg trommestikkene og slagverket, og gjør det jeg alltid gjør.

Tarjei Strøm, trommis i Ralph Myerz & The Jack Herren Band og Datarock, programleder i Sexy og nå programleder for Urørt-finalen, er temmelig fornøyd over å skulle gjøre en god gammeldags gjesteopptreden med Tôg. Det døyver nervene for programlederjobben.

Tôg. (Foto: Stephen Simmersholm.
Tôg. (Foto: Stephen Simmersholm)

Ny låt

Stavangerbandet Tôg fikk sitt gjennombrudd i 2010, og fikk store deler av Norges befolkning til å nynne “ser du har sansen for meg” gjennom de varme sommermånedene. I mai i år vender de tilbake med debutplate og nå skal de altså være husband under Urørt-finalen.

– Det er en sann ære å få være til stede når årets Urørt skal kåres. Det er virkelig kjekt, forteller vokalist Lars Christian.

Med seg i kofferten har de en helt ny låt.

– Vi har to versjoner av den nye singelen. En radio-vennlig og en original som er ganske lang. Det er den originale vi skal spille på finalen, og jeg gleder meg til å høre hvordan den blir med to slagverk! Tarjei er utrolig dyktig, og vi gleder oss. Låta er megabra!

Les også:

Anglofil og ambisiøs – Brighton
2011 blir crazy! – Forza
Med Lynch som Muse – Machine Birds
Oslos råeste kort – Oslo Ess

 Tôg har rykte på seg for å holde energiske konserter (Foto: Michelle Cable/ myspace.com/togstavanger)
Tôg har tykte på seg for å holde energiske konserter (Foto: Michelle Cable/ myspace.com/togstavanger)

Energisk fest

Lars Christian og Tôg har rykte på seg for å være ganske energisk når de spiller live. Kan publikum forvente at vokalisten forsvinner en tur ut blant publikum?

– Du skal ikke se bort fra det altså. Så publikum, det er bare å forberede seg! sier en lattermild vokalist, som understreker at de vil skape house-stemning i Storsalen. Her skal det danses.

Tarjei deler oppfattingen om at publikum kan se frem til noe energisk:

– Det skal være to slagverk på scenen, og låten er veldig fin. Jeg tror det blir en kanonstart på showet.

Les hvem de etablerte artistene har som Urørt-favoritt!

Tarjei og Mari er programledere under årets Urørt-finalen. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)
Tarjei og Mari er programledere under årets Urørt-finalen. (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Nerver

Men så er det dette med nerver da. Urørt-finalen skal som kjent sendes på NRK3 og streames her på P3.no. Hvordan tror de det kommer til å bli å spille live?

Datarock og Tarjei har turnert USA og spilt live på mange av de store talkshowene, og Tarjeis erfaringer er at man er veldig nervøs før showet, men at nervene forsvinner så fort man møter de kjente instrumentene og melodiene.

For Tôg er det derimot jomfru-opptredenen. De har tenkt å lade opp ved å lekesloss, drikke eplemos og generelt hoppe på vegger.

– Vi er såklart nervøse for å spille live på tv, det er noe vi ikke har gjort før. Men så fort vi kommer i gang med musikken skal det nok gå bra. Har du noen tips for å døyve nervene?

Årets Urørt-finale går av stabelen 21. januar på Studentersamfundet i Trondheim. Stem på din favoritt HER!