– Vanvittig bra!

Dette mener artistene om årets Urørt-finalister.

Årets Urørt-finale nærmer seg med stormskritt. Vi i P3 vet hva vi mener om årets finalister, men hva syns deres fellow musikere og andre ymse bransjefolk om de nye musikkhåpene? Det har vi funnet ut!

Kvelertak. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Kvelertak. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Asbjørn Slettemark kalte plata deres for «tidenes beste norske rockedebut» og de var selv i Urørt-finalen 2010. Kvelertak-vokalist Erlend Hjelvik har Oslo Ess som favoritt til å vinne årets gjeveste pris.

– Oslo Ess har den kuleste og råeste sangen! Det er rett og slett rock, og det liker jeg, forklarer vokalisten.

Se hvordan det gikk da Kvelertak spilte konsert i et fjøs!

Bandet har som sagt selv vært Urørt og ble nylig nominert til Nordic Music Prize sammen med blant annet Sereena Maneesh, Susanne Sundfør og Robyn. Erlend tror Urørt er en god plass å starte en artistkarriere.

– I vårt tilfelle så ble vi trukket frem og spilt på radio ganske tidlig, og det hadde utrolig mye å si for oss. Å trekke frem ukjente band og gi de radiotid er en ting Urørt er veldig flinke til.

Fotarbeid

Kråkesølv under Bylarm 2009 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Urørt er veldig viktig for musikkspirer. Du kan spille inn musikk overalt, og urørt er en veldig fin måte å få musikken ut til folket på. Det er på en måte fotarbeidet for å nå mannen i gata, mener Kråkesølv vokalist og bassist, Petter Unstad.

Bandet ble Ukas Urørt i januar 2009, og Petter er veldig takknemlig for oppmerksomheten som Urørt gir ukjente band.

-Vi er såklart ikke sikker på hvor mange som oppdaget musikken vår gjennom Urørt, men vi er veldig takknemlige både mot de som har oppdaget oss der, og mot redaksjonen som gjør en veldig bra jobb.

Av årets finalister har Petter mest tro på gutta i Honningbarna.

– Jeg synes Honningbarna er vanvittig bra! Jeg skulle gjerne sett de live, forteller Petter.

Vakker og spennende

Machine Birds. (Foto: Promo)
Machine Birds. (Foto: Promo)

Redaktør i musikkmagasinet Musikknyheter.no, Robin Olsen, håper Machine Birds kommer til å stikke av med tittelen «Årets Urørt».

– Min favoritt i år er One Last Try av Machine Birds, tett etterfulgt av Honningbarna. Låten er utrolig vakker og har et spennende lydbilde. Vokalisten Maria Skranes har en flott stemme, og låten har definitivt et singelpotensiale.

Redaktøren tror Urørt er med på å bygge opp og skape større interesse rundt ny norsk musikk.

– Urørt er en del av den nye musikk-hverdagen hvor ferske artister ikke trenger en feit platekontrakt for å få oppmerksomhet.

Hør alle Urørt-finalistene her!

– Urørt er viktig

Susanne Sundfør. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Susanne Sundfør. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Machine Birds er også Susanne Sundførs favoritt. Hun mener Urørt er en fin plattform for nye band og artister å vise seg frem og få oppmerksomhet på.

– Gjennom Urørt får uetablerte artister muligheten til å få musikken sin på radio. Sånn sett er Urørt viktig, mener hun.

Superstjerner

Urørt-finalistene Forza. (Foto: Glenn Eugene Ellingsen)
Urørt-finalistene Forza. (Foto: Glenn Eugene Ellingsen)

Fjorårets vinner, The Pink Robots, har troa på at Forza kan gå av med seieren i årets Urørt-finale.

Se Forza spille finale-låta live i Popsalongen.

– Forza har attituden, og de er utrolig rå! forteller en entusiastisk vokalist Hans Christian Helgesen, og fortsetter: De er definitivt norges nye superstjerner.

Årets Urørt-finale går av stabelen 21. januar på Studentersamfundet i Trondheim. Stem på din favoritt NÅ!