– Dette er imponerende

Flyktninghjelpens generalsekretær ble utnevnt som P3aksjonens høye beskytterinne under åpningen torsdag kveld.

Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson var P3aksjonens første gjest, i den 72 timer lange radiosendinga. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
– Jeg vil nesten ikke gå hjem og legge meg, var Elisabeth Rasmussons tilbakemelding etter startskuddet for årets P3aksjon. Hun er generalsekretær i Flyktninghjelpen, som i år får inntektene fra TV-aksjonen. Rasmusson kom rett fra Brüssel og møter med EU, til NRK P3s direktesending på Rådhusplassen i Oslo.Generalsekretæren fortalte at hun kom fra baksiden av Rådhuset, og at hun lurte på hvordan hun skulle finne P3aksjonen.

– Når jeg kom rundt hjørnet, så jeg den svære scenen med én gang! Det var masse folk foran studioet allerede ved åpningen, og kjempegod stemning.

I de første minuttene av P3aksjonen, ble hun utnevnt av programlederne til P3aksjonens høye beskytterinne, noe hun synes var veldig gøy.

– Programlederne er strålende flinke, det var fint å få møte de i kveld, det de gjør for TV-aksjonen og Flyktninghjelpen er helt utrolig. Dette er imponerende, og jeg blir veldig stolt!

Hør: Ken har vært i Sudan

Fem kopper kaffe

Ronny Brede Aase skal være programleder for maratonsendinga sammen med Live Nelvik og Ken Wasenius-Nilsen. Før sendestart konsumerte han kaffekopp nummer fem, og var litt over middels klar for å få i gang P3aksjonen.

– Det går veldig bra nå, nervene er under kontroll, bare vi kommer i gang, meldte P3morgens programleder fem minutter før sending.

P3aksjonen byr på gjester og konserter gjennom hele helga, og den 72 timer lange sendinga streames også live på P3.no.

Se: Programmet for P3aksjonen