nrk.no

Dette gjør «Urørt» i sommer

Det blir afterparty, egen scene og tørrfiskspising.

Hver eneste måned i år har «Urørt»-redaksjonen fremhevet en artist som «Månedens Urørt». Artistene som får utnevnelsen er med i konkurransen om til slutt å vinne tittelen «Årets Urørt» i september.

I juli blir det derimot ikke noe «Månedens Urørt», men det betyr ikke at «Urørt»-redaksjonen ligger på latsiden av den grunn.

– Vi skal reise rundt for å vise frem ny norsk musikk, sende liveradio og aller viktigst; møte lytterne og festivalpublikummet igjen, forteller prosjektleder i Urørt, Jon Nguyen!

Jon er kjempeblid. Han har svart hår og en svart t-skjorte, og en skikkelig fin bart.
KLAR FOR SOMMER: Prosjektleder i «Urørt» Jon Nguyen. Foto: Privat

Egen scene på Stavern

Under Stavernfestivalen arrangerer «Urørt» en konsert på en av hovedscenene. Her skal «Månedens Urørt» fra januar, Michelle Ullestad (27), opptre. Det skal også artisten Severin (20).

– Jeg er så gira på å se de to her på scenen, og overlykkelig over at det er akkurat de to som kommer til å spille for det festivalglade Stavernpublikummet, sier programleder i «Urørt» Nina Gjertsen.

Nærbilde av Michelle Ullestad.
«MÅNEDENS URØRT»: Michelle Ullestad kan fremdeles vinne tittelen «Årets Urørt». Foto: Håvard Sandvik, NRK P3

– Et helt ferskt samarbeid med en av Norges største festivaler gjør at to spennende «Urørt»-artister kan spille på samme dag som artister som Kid Laroi, Arif, Stig Brenner, Astrid S, Kamelen, Isah og Dutty Dior, legger Jon til.

For artistene betyr denne muligheten mye.

– Dette blir min tredje og viktigste konsert noensinne. Å vite at jeg skal stå på samme scene som så store navn er helt vilt, sier Severin.

Artisten fra øya Gossen utenfor Molde, håper publikum tar turen for å se noe helt nytt i norsk musikk.

– Jeg har en dialekt som folk ikke har hørt blitt sunget på før. Når jeg står på scenen så er hele jeg fokusert på show, show, show.

Hva har skjedd siden sist, Rambow?

I 2021 var det rapperen fra Furuset, Rambow, som stakk av med tittelen «Årets Urørt». Da han ble booket til Høllafæst i Lofoten skjønte Jon at de måtte ta turen nordover for å catche opp.

– Vi drar nordover til Svolvær for å sjekke tempen på Rambow! Hva har skjedd siden sist, hvordan ser fremtiden ut og hva tenker han egentlig om tørrfisk?

Et bilde av Rambow på scenen. Han smiler bredt.
LITT AV ET ÅR: Rambow på Revolver, Bylarm 2021. Foto: Håvard Sandvik, NRK P3

Programleder Nina gleder seg til å møte rapperen igjen.

– Rambow har hatt litt av et år etter han ble «Årets Urørt». Med både EP-slipp og flere sterke singler beviser Rambow at han er kommet for å bli og at han er en artist vi kan regne med på den norske rapscenen fremover, sier Nina.

Nærbilde av Nina Gjertsen på en gressplen.
IMPONERT: Programleder i «Urørt» Nina Gjertsen, mener Rambow har vist at han har kommet for å bli. Foto: Helene Mariussen

28. juli blir det livesending fra festivalen på NRK P3. I tillegg til Rambow får «Urørt» besøk av blant annet Kjartan Lauritzen, Brenn, Victoria Nadine og festivaldeltakere.

Startet med et smell

«Urørt» sin festivalsommer har riktignok allerede startet. Og det med et smell!

– Første stopp ut var den nyetablerte Neon-festivalen i Trondheim, hvor vi arrangerte den offisielle etterfesten på festivalens siste dag – og denne etterfesten var mildt sagt ekstatisk, forteller Jon.

Over 1000 mennesker hadde samlet seg inne på et industrielt varelager som ble bygget om til en nattklubb.

– Elektronikaartisten Maud fra Bodø spilte sitt første DJ-sett, fjorårets Urørt-vinner Rambow sto for et eksplosivt show, og Urørt-kjenningen Lemaitre og Ka2 avsluttet festen med et heftig DJ-sett.

– Jeg må si at jeg på ekte blir rørt av å se så mange mennesker samlet for å nyte, danse og feire norsk musikk. Det var så gøy å oppleve et rom full av mennesker som hadde lagt fra seg alt av jobb og eksamensstress hjemme, legger Nina til.

Du kan se et lite recap fra afterpartyet her:

LES MER OM «URØRT»:

Siste fra P3.no: