nrk.no

Han er «Årets Urørt 2021»: – Det betyr jævlig mye, ass

Rambow (17) er «Årets Urørt 2021». Nå skal den unge rapperen opptre live på «P3Gull» i november.

– Jeg vil takke mutter’n, først og fremst!

Det sa Simon Tedros Negash, også kjent som Rambow, i sin takketale etter at han fredag ble kåret til «Årets Urørt 2021».

«Urørt» er P3s plattform for de ferskeste artistene i landet. Hvert år stikker én artist av med tittelen «Årets Urørt» og muligheten til å opptre på selveste «P3 Gull».

– Da navnet mitt ble lest opp så ble jeg bare sjokkert. Det har ikke begynt å synke inn, men det betyr jævlig mye, ass, forteller han til P3.no.

Til stede under finalen hadde den 17 år gamle rapperen familien sin, vennene fra Furuset og ikke minst mentoren Eskinder.

– De er alltid støttende og betyr veldig mye. De motiverer meg til å ikke stoppe opp. Mamma er selvfølgelig veldig stolt!

Rambow holder runtd faren sin på venstre side, mor på høyre side og mentor Eskinder helt ytterst til venstre.
STOLT MOR: – Mamma ble selvfølgelig veldig stolt, sier Rambow etter seieren. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3

– Blir en eksplosjon

Rambow vant «Årets Urørt» for sangen «TAKE 2 (TRUTH)». Dermed skal han opptre live på «P3 Gull» i november, side om side med noen av Norges største stjerner.

Allerede fredag kunne 17-åringen fortelle til P3.no at planleggingen av liveopptredenen er godt i gang.

– Vi har snakket en del om det og jeg tror det blir veldig spennende. Alt jeg kan si er at det blir en eksplosjon, ass! Det blir jævlig kult!

«Urørt»-finalen ble kåret på grunnlag av stemmene fra publikum, sammen med en jury bestående av musikksjef i P3 Adiele Helen Krüger Arukwe, rapper Emir, artist Tuva Syvertsen og «Musikkrommet»-programleder Sandeep Singh.

Dette sier juryen om vinneren:

«Denne artisten er uredd og unik. Gjennom sine tekster og lekne tilnærming til musikk tar artisten oss med inn i et helt eget univers, en verden man ønsker å se mer av. Selv om artisten ser seg noe tilbake når det kommer til sjangerens uttrykk, skapes det likevel noe særegent og helt nytt. Årets urørt har med sin sjarm og store pågangsmot blitt lagt merke til av mange. Denne artisten kommer til å bli en viktig stemme i norsk musikk fremover».

Rambow (17) holder to fingre opp, og smiler et lurt smil. PÅ hodet har han en blå lue.
FREMTIDEN: «Urørt»-juryen tror Rambow kan bli en viktig stemme i norsk musikk i tiden fremover. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3

Lover ny musikk

Fredag slapp Rambow også sin nye sang «Helt ifra start». Rapperen kan love at det kommer mye ny musikk i tiden fremover.

– De som sjekker meg ut nå kommer til å møte på de litt hardere hitsa jeg har laget. Men de møter også de litt mer waive nye sangene som «Just in time» og «Helt ifra start».

– Hva slags musikk kan vi forvente av Rambow i tiden fremover?

– Dere får bare se og følge med! Men jeg lover at det alltid kommer ny musikk fra meg.

Les mer om «Urørt»-vinneren her!

«Urørt»-finalen ble vist på NRK3 og P3.no fredag kveld. Du kan se hele sendingen i NRK TV nå!

I tillegg til Rambow, var også artistene Nedja og Whammyboy finalister.

Her kan du se musikkvideoene til finalistene:

Rambow – TAKE 2 (TRUTH):

Whammyboy – Rocking With You:

Nedja – Flower Boy:

LES MER OM MUSIKK:

Siste fra P3.no: