Disse får spille på Slottsfjellfestivalen

Nesten 300 band har søkt om å få spille på P3 Urørts scene under Slottsfjell i sommer. Juryen har nå sagt sitt: Dette er artistene du får se på scenen!

Siden 2011 har P3 Urørt og Slottsfjell samarbeidet om en scene der man for alvor lar unge, uetablerte band og artister få prøve seg foran et festivalhungrig publikum, og i år er intet unntak.

Overraskende stor enighet

De siste årene har store navn som Bendik, Envy (Nå Nico & Vinz), Lemaître, Highasakite og Kaveh stått på akkurat denne scenen, og i år skal noen andre få prøve seg.

– Det har vært veldig spennende å få dykke ned i hva som skjer i undergrunnen i musikknorge, og få være med å velge ut 10 artister som skal få vise seg frem på P3-Scenen på Slottsfjell i sommer. Det er utvilsomt mye veldig bra ting der ute om dagen, sier bookingsjef for Slottsfjell, Henning Krane.

Slottsfjells bookingsjef Henning Krane håper på flere Urørt-band på festivalen. (Foto: Christine Krieg)
Slottsfjells bookingsjef Henning Krane. Foto: Christine Krieg

Jobben ble også lettere enn forutsett, takket være en jury som stort sett var enige i det meste.

– Når vi skulle koke nesten 300 påmeldte ned til 10 heldige band som skulle få vise seg frem, skulle man tro det ville bli veldig mye uenighet blant oss seks som satt i juryen. Men etter at vi la sammen alle stemmene våre var det i år overraskende stor enighet om hvem som til slutt skulle få være med i topp 10.

LES OGSÅ: Ukas Urørt 2016: Mats Wawa | I Was Before | Dårlig Vane | Dreamarcher | HAJK | Kajander

Kommer til å prege musikkbildet

Krane mener at det er stor variasjon blant Urørt-artistene som er valgt ut – og at de som er de heldige utvalgte vil bli å se også etter Slottsfjell.

– Jeg synes vi i år også har vært flinke til å finne en god balanse i sjangerblandingen, med alt fra emorock til hip hop til indie og visefolk. Noen artister som Urørtpublikummet kjenner godt allerede, og flere som burde være helt nye bekjentskap for de aller fleste. Og jeg er ikke i tvil om at flere av artistene vi presenterer her i dag er artister som kommer til å prege radiokanalene, salgslistene og konsertscenene her til lands i årene som kommer.

Urørt-sjef Eirik Havelin mener at årets finale byr på en god miks. Foto: NRK P3
Urørt-sjef Eirik Havelin mener at årets utvalgte byr på en god miks. Foto: NRK P3

Urørtsjef Eirik Høsøien Havelin er også svært fornøyd med med de ti utvalgte.

– Vi har fått med oss en utrolig god og variert gjeng til Tønsberg i sommer, jeg er veldig fornøyd! Det skal bli flott å få vist frem mangfoldet og kvaliteten som ligger i norsk musikkundergrunn om dagen – det er ingen tvil om at det vil gjøre seg i sola på Slottsfjellet.

 Her er de ti som får spille på P3 Urørt-scenen i år:

Terrence London

Bandet som tidligere kalte seg Finding Muzyamba, har blitt kalt Norges svar på Kanye West i utlandet, og de ble i fjor årets siste Ukas Urørt med dype beats og eksperimenterende tekster.
LES OGSÅ: Holder internasjonalt nivå

Dårlig Vane

Gutta i Dårlig Vane viser at Bergen fortsatt repper hardt i norsk hiphop, og gjengen står kanskje for årets største banger med «Gikk I Bakken».
LES OGSÅ: Gikk i bakken og dro med seg Kygo ned

The Hallway

Rufsete emorock fra Østerdalen, nærmere bestemt Elverum. Bandet slipper sin første EP, «VESTAD», i august.

Hajk

Bandet er sist ut med å bli kåret til Ukas Urørt, med en semiglad poprock-låt med fine melodier og et svært fengende refreng.
LES OGSÅ: – Hva fader er det du driver med?

Virkelig

Bodøbandet består av en gjeng 18-åringer som allerede har fått varme opp for blant annet Sondre Justad. Nordnorske tekster, og vårlige melodier.
LES OGSÅ: Vi vil også ha Cecilie

Thea Stapnes

Singer/Songwriter som lar seg inspirere av elektronika og pop. Slapp siste singelen «Follow the River» i april.

Blodstrupmoen

Tøffelglanere som er Gressvik-baserte, slik de selv beskriver det. Post-Svart Metall/T/Durgaze/Traktorcore med innslag av andre merkelige elementer. Bandet slipper det selvtitulerte debutalbumet 27. mai.

Hanne Fjeldstad

Oslobasert singer/songwriter som beveger seg i folk-rock-sjangeren, med melankolske og sarte tekster.

Dreamarcher

Hardstlående og fintfølende, med bakgrunn fra flere band, i en sjangeroverskridende miks hvor både tøft og flinkt kan bli nevnt uten spor av forkleinelse. Bandet var Ukas Urørt tidligere i år.
LES OGSÅ: Musikkvideoinnspilling tok nesten livet av dem

Youth

Duo bestående av Helene Svaland og Jim Bergsted som begge har hatt andre prosjekter som er blitt anbefalt av Urørt. Sammen lager de pop som er energisk, skitten og polert.

I tillegg til disse ti som ble offentliggjort i Urørts sending forrige uke, hadde vi en overraskelse. Denne uken ble ytterligere fem artister og band plukket ut til å spille på Urørtscenen under Slottsfjell!

Dette er de fem heldige:

Kjartan Lauritzen

20 år gammel rapper og produsent fra Sogn som slapp sin første EP i januar i fjor. Til sommeren ventes den neste – og Urørtscenen på Slottsfjell da.

Ingrid Frøsland

Singer/songwriter som prøver å lage musikk som setter seg fast i hjertet ditt, hvorav fire av fem låter har blitt anbefalt av Urørt.

LÜT

Punkrockband med hardcoregrunn som spiller energisk nordnorsk musikk. Skrikevokalen står sterkt hos bandet som snart slipper sitt debutalbum.

 

BLØSH

Popduo fra hovedstaden som har gjort det bra på Urørt med flere anbefalte låter. De ble også Ukas Urørt i fjor med låten «Keep Your Tongue».

Elvic

Elvic Kongolo kjører stilen «congo-funk» for alt det er verdt, og blander det med en moderne stil som gjør låtene ytterst dansbare uansett hvor du er i verden. Hvis du ikke kjenner det rykker i foten etter dette, så vet ikke vi..

Fikk ikke du/dere plass på listen? Fortvil ikke – det er snart tid for påmeldingen til å spille på Urørt-scenen under Pstereo! Følg med i dagene fremover..