Emilie Nicolas overrasket fan med konsert

Låtene til Emilie Nicolas setter bedre ord på tankene til Freddy enn han klarer selv. Under P3 Gull fremførte hun «Feel Fine» med KORK kun for han.

Har du en favorittartist som treffer deg på en måte som ingen andre klarer? Som skriver tekster og fremfører musikk på en måte du ikke helt klarer å skjønne deg på selv? Det har Freddy Holden (27) fra Oslo.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra P3 Gull 2018

Emilie Nicolas er den som får han gjennom tunge tider og som han kan relatere seg til gjennom låttekstene. I forbindelse med P3 Gull trodde Freddy at han skulle snakke om sitt forhold til Emilie Nicolas til et TV-innslag. P3 hadde helt andre planer.

Med skjelven stemme og et manus på mobilen som støtteapparat klarte han så vidt å stotre frem et par ord før de første akkordene til favorittlåta «Feel Fine» hørtes og sceneteppet bak han falt på SALT i Oslo.


Der satt Emilie Nicolas på en stol med bandet sitt og Kringkastingsorkesteret i ryggen for å spille låta kun for han. Og det ble en relativt magisk opplevelse.

– Det var helt utrolig! Jeg satt der og prøvde å ikke virke som en hardcore fan mens jeg holdt tårene tilbake og skalv. Helt ærlig den beste opptredenen jeg har sett og hørt, forteller Freddy etter den helt spesielle konserten.

Emilie selv gledet seg til en skikkelig fin opplevelse og synes det var spennende å skulle spille låta med fullt orkester.

– Jeg er skikkelig ydmyk. Og så er det er ganske kult å høre en sang du har laget fremført av et helt orkester. Det er ikke hver dag, sier hun.

Emilie Nicolas fremførte «Feel Fine» med KORK. Foto: Kim Erlandsen

Alt går over

Da Emilie Nicolas slapp sitt kritikerroste andrealbum Tranguille Emile like før sommeren, fikk låta «Feel Fine» raskt mye oppmerksomhet. Flere artister har covret låta hos Christine og i år ble den nominert til årets låt på P3 Gull.

– Det er jo veldig hyggelig at den har vært en del av året som har gått, så det setter jeg veldig stor pris på, sier Emilie Nicolas før prisutdelingen.

Låta er Freddys favoritt på grunn av sin relaterbare tekst, det er generelt grunnen til at han er så glad i musikken til Emilie Nicolas.

LES OGSÅ: Disse vant priser under P3 Gull 2018

– Hun har så ærlige tekster, man kan relatere seg lett til det hun synger. Jeg tolker det på min egen måte og flette det inn i mitt eget liv. De fleste har tunge tider og dritt de går gjennom, hennes låter har hjulpet meg gjennom det. Hun har satt bedre ord på tankene mine enn jeg klarer selv.

Emilie tror også det er det relaterbare som har gjort at «Feel Fine» har truffet så mange.

– Det er jo en ekte, bitter og innesluttet sang om uoppnåelig kjærlighet, så man kan jo ikke gå feil. Det er kanskje den bitreste sangen jeg har laget i hele mitt liv. Jeg var på et sted der jeg hadde lyst til å føle meg bra, forteller hun.

På spørsmål om hun har noen tips til hvordan man faktisk kan føle seg bedre, har Emilie Nicolas tre gode råd.

– Ikke vær bitter, he he, det er regel nummer én. Ikke synes synd på seg selv. Alt går over, det har jeg lært.