Dro tilbake dit det hele startet

Phil.T.Rich hadde sin VG-lista Topp 20-debut i den samme byen han ble kåret til Årets Urørt i.

Arif Salum, bedre kjent som Phil T. Rich opptrådte på VG-lista Topp 20 for første gang i kveld. Han gikk av med seieren som årets Urørt-vinner i februar, og har gitt ut albumet Kom Så Tok Færdiih, som blant annet inneholder hitten «Gal».

Les også: Phil T. Rich – Tro du er best

Reggea, Michael Jackson og 80-tallet

– Musikkinteressen kom fra foreldrene mine. Pappa var DJ av og til, spilte gitar og hørte på reggea. Min mor, som var ungdom på 80-tallet hørte på gammel-disco, Madonna og Michael Jackson, forteller Arif til P3.

Rapperen husker spesielt godt da han fikk et munnspill i bursdagsgave som liten gutt.

– Jeg spiller faktisk ikke noe instrument i dag, og det angrer jeg litt på. Men det ser ut til at det har gått bra allikevel, sier Arif og ler.

Da Arif var 16 år laget han sin første rap, og takker familie og venner for god inspirasjon.

– Første rappen var jævlig rævva, men alle må starte et sted. Jeg begynte vel for å imponere jentene og kompisene mine, men fant ut rapping egentlig var ganske lett. Det er enkelt å rappe, men vanskelig å opprettholde.

Du må på en måte tenke litt som et barn når du skriver. Alt er lov og alt er greit

For omtrent fem år siden kom han til et veiskille, og Arif måtte velge mellom sine to største interesser, fotballen eller musikken. Heldigvis for norsk rap, valgte han musikken.

– Da jeg bestemte meg for å satse, hadde jeg bare rappet på engelsk, og tenkte det hadde vært kult med noe annerledes. Derfor prøvde jeg meg på norsk.

Se Phil T. Rich fremføre låten Gal under Urørt-finalen i Trondheim

Hva inspirerer deg og musikk din?

– Da jeg begynte å skrive var jeg veldig fan av Outkast og Andre3000 sin låt som heter «She Lives In My Lap». Da jeg hørte den tenke jeg slik vil jeg at musikken min skal høres ut. Du må på en måte tenke litt som et barn når du skriver. Alt er lov og alt er greit. Jeg liker å skrive personlig og nakent.

Minnerik by

Første gang Phil T. Rich besøkte Trondheim gikk det ekstremt bra for artisten. Han reise hjem med både Urørt-seieren og platekontrakt i bagasjen.

– Jeg elsker Trondheim! Det er faktisk en av de få stedene jeg har vært hvor publikum kan låtene mine. Den følelsen er så bra!

VGlista Topp 20 er det eneste Phil T. Rich bruker sommeren på. Han har en rekke konserter og festivaler han skal innom før han kan ta seg en liten ferietur i august.

– Det blir mye jobbing i sommer, men jeg gleder meg veldig.

Les også: Festivalguide 2013

Disse spilte under VGlista Topp 20 i Trondeim:

Astrid Smeplass
Cir.Cuz
DJ Broiler
Envy
Eva & The Heartmaker
Margaret Berger
Marion Ravn
Miriam Bryant
Phil T. Rich
Sirkus Eliassen
Truls
Violet Road

Cir.Cuz ble dannet i 2011 og består av Mats Melbye fra Sarpsborg og Thomas Pedersen fra Skien. De har oppnådd stor suksess med låter som «Radio», «DIVA» og «Supernova». Nå er duoen aktuell med deres egenproduserte singel «Tidløs». Låten er allerede godt spilt på P3 og mP3.

Hør Supernova her:

Mikkel Christiansen og Simen Auke, også kalt DJ Broiler ble svært populære da de begynte å legge ut morsomme klipp på Youtube i 2011. I 2012 slapp de låten «Afterski», som lå på VG-lista i 21 uker. DJ Broiler mottok pris og stipend som «Årets Innovatør» fra Spotify i 2012, da låtene deres har blitt strømmet over ti millioner ganger fra streamingtjenesten. I sommer er det låta «Vannski» som spilles for fullt.

Hør låta her:

Trønder-jenta Margaret Berger ble kjent da hun kom på andre plass i Idol i 2004. To år etter ga hun ut albumet Pretty Scary Silver Fairy, og singelen «Samantha» var å høre i lange tider på alle radiokanaler. I år er det låta «I Feel You My Love» som spilles, og fikk upåklagelig god respons under årets Melodi Grand Prix, selv om hun ikke nådde til topps.

Se Margaret under Melodi Grand Prix her:

Svenske Miriam Bryant er kanskje best kjent i nabolandet, men i sommer turnerer hun med VG-lista Topp 20 og fremfører låta «Push Play». Sangen er skrevet av artisten selv, og handler om det som inspirerer Miram aller mest, nemlig kjærlighet. Karrièren hennes begynte da Miriam hjalp en kompis med et musikkprosjekt på skolen. Etter det bestemte hun seg for å satse på musikken, og har allerede fått internasjonal suksess gjennom magasiner, blogger og MTV.

Les også: Intervju med Miriam Bryant under VG-lista Topp 20 i Stavanger

Hør Push Play her:

Oversikt over konsertområdet på Trondheim Torg:
OKforbrukTrondheimkart-751x377

Gikk du glipp av VG-lista i Oslo og Stavanger? Klikk på linkene og få med deg showene!