– En nasjonalskatt

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Sigrid og 06 Boys.

Goofy Geese – «Picking Petals»

Snøen forsvinner, solen skinner og kulden er nå bare minner. Våren har for alvor meldt sin ankomst, og det samme gjør den eksotiske solskinnshymnen til Goofy Geese.

Denne silkemyke låten får meg til å savne absolutt alt sommeren har å by på – til og med pollen. «Picking Petals» vekker vakre minner om den bekymringsfrie sommerferien, ungdomsforelskelsen, og sene kvelder med dine beste kombinert med lukten av solkrem og algerikt sjøvann.

Elsker, elsker ikke? Definitivt elsker. Tusen takk, Goofy Geese, for at dere setter fart på sommeren.

Denne låta er hentet fra «Urørt»-universet

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Nils Bech + Emir – «Gi meg tid»

Torsdag 21. april var det 50 år siden avkriminaliseringen av homoseksuelle handlinger, noe Nils Bech snakket om i forrige ukes episode av NRKs «Musikkrommet». På de årene har det skjedd mye, men det er først i det siste at det har blitt mer akseptert å slippe kjærlighetslåter fra mann til mann. Det mest nærliggende og høytflyvende eksempelet er Ramons listetopp «Ok, jeg lover».

Bechs kommende album gjenspeiler dette, og er en samling duetter med norske, mannlige samarbeidspartnere om kjærlighet mellom menn.

Den forrige singelen – «En ny fyr» med Kristian Kristensen – sitter nok fortsatt i kroppen på alle som har hørt den, men «det er to i brystet nå», for å sitere Emir-gjestede «Gi meg tid». Bechs inderlige vokal og kunstferdige vers i (denne gangen) relativt tradisjonell verseform både passer til og kontrasterer Emirs friere flyt. Låta sementerer at Emir er en juvel i den norske rapkista, og at Nils Bech er en nasjonalskatt og kanskje på mange måter Norges viktigste artist.

Daniel Ramberg
Nettsjef i P3

06 Boys – «Chili»

Gutta fra Molde er brennheite om dagen. Brennheite som chili. Det er topp notch stemning, og nok et solid bidrag til spillelisten for sommeren 2022.

06 Boys betegner seg selv som et norsk hiphop-danseband, og dette er akkurat slik jeg tenker at den sjangeren skal låte. Ja takk til flere Håvard Bøkko-referanser!

Tiden vil vise om «Chili» er låten som gir gruppa deres nasjonale gjennombrudd, men det er i hvert fall et hit-potensiale her. Det er varmere i Norge enn i Syden om dagen, og med denne låta ble det bare ekstra hett.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Sigrid + Bring Me The Horizon – «Bad life»

Trass i (eller kanskje på grunn av) at Bring me the Horizon gjerne lenar seg godt inn i emo-land på låtene sine, så er dei eit eksepsjonelt morsomt band å følge. Musikken deira kan ofte gå litt over i eit Ghost-aktig «så metall at det blir tåpeleg»-landskap. Men akkurat som Ghost så er det stort sett alltid fantastiske låter å synge med på, og då må ein berre kjøpe heile pakka.

Bandet har vore på eit samarbeids-kick i det siste, og har vore med på singlar eller remixar frå Ed Sheeran, Masked Wolf og Machine Gun Kelly. På «Bad Life» har dei fått med seg vår eigen Sigrid på ein rimeleg klassisk og radiovenleg duett.

Som alltid er dette ekstremt lett å synge med på. Sigrid og BMTH-frontfigur Oli Sykes utfyller kvarandre veldig fint. Dei får kvart sitt vers, før dei kombinerer krefter på refrenget. Låta sender tankane litt til High School Musical-bangeren «Breaking Free», viss berre Zac Efron hadde hatt ansiktstatoveringar og metall-rasp i stemma.

Dette er throwback som det held. Både Sigrid og Oli gjer jobben sin. Det er enkelt, på grensa til banalt, men herregud som eg smiler under heile låta. For nokre gongar når ein har det kjipt er det greit å bli minna på «It’s just a bad day, not a bad life».

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3