Sterkt frå Skaar: – Set ord på ein type situasjon dessverre alt for mange kan kjenne seg igjen i

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med åtte låter! Sjekk ut ny musikk frå blant anna Aurora og Kakkmaddafakka.

Aurora – «The woman I am»

Det har gått tre måneder siden Aurora slapp sitt kritikerroste fjerdealbum «The Gods We Can Touch». Helt på slutten av spilletiden til vinyl-versjonen var det gjemt bort en liten bonuslåt som het «The Woman I am». Nå får gudskjelov flere høre den.

Denne uken fikk nemlig også digitale musikklyttere muligheten til å trykke «play» på en av årets beste Aurora-låter. Albumet var allerede fylt av sjangermessig bredde og lek, og på spretne og friske «The Woman I am» får vi servert atter en ny sound.

Her har Aurora pakket en historie om selvkjærlighet inn i et lydbilde som jeg best kan beskrive som 90-tallssynthpop møter Haim, Madonna og softrock. Akkurat som på «Cure For Me» låter det retroradio, men nå er det på en helt annen måte. Forbanna fengende godlyd, dette her.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Arif + Stig Brenner – «Gutter snakker aldri sammen»

Arif og Stig Brenner er ute med mer ny musikk. Denne gangen om at gutter ikke snakker sammen om hvordan de virkelig har det.

Arif oppleves kanskje mer ærlig og sårbar enn noen gang. Er det «Hver gang vi møtes»-effekten?

Over varme melodiøse beats rappes det om hvordan man hører rykter og prating om hverandre, men ikke snakker om det: «…prater piss – men vi snakker aldri sammen». Og om hvordan man ikke en gang er ærlige med seg selv eller de aller nærmeste: «Sier det går bra – men jeg lyver».

Arif og Stig Brenner med «Gutter snakker aldri sammen» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Skaar – «Get Him Away From Me»

Dette er ein låt der du ikkje kan unngå å høyre på teksten. For som tittelen tilseier, har artisten Skaar i dag gjeve ut ein låt som set ord på ein type situasjon dessverre alt for mange kan kjenne seg igjen i.

Med linjer som «don’t worry about that, he’s just a physical man» og «I feel it in my bones that I’m afraid to be alone with him» går det grøssningar nedover ryggen på meg når eg høyrer den. Eg tenker at Hilde Skaar, som artisten frå Stord eigentleg heiter, er modig som tør å dele noko så nært og personleg.

Likevel er det ein optimisme og ei kjensle av mot i «Get him away from me» som gjer at det ikkje kjenst feil å synge og danse med. Låten har absolutt synge-og-danse-med-potensiale. Melodien er upbeat og drivande, og det catchy refrenget set seg på hjernen i løpet av dei første gjennomlyttingane. Eg veit at trass den tunge teksten kjem denne popperla til å vere ein god følgesvenn på dei dagane ein treng ei påminning på kor sterk ein faktisk er.

Arianrhod «Arian» Engebø
Programleder i «StudioP3»

Undergrunn – «Italia»

Undergrunn er ikke fremtiden til norsk rap, de er nåtiden til norsk musikk. Dette er tredje året på rad de slipper et album som holder et enormt høyt nivå.

Albumet, som har gruppa sitt eget navn som tittel, er svært allsidig. Hver låt har et eget unikt uttrykk. Vi får den knallsterke singelen «Peroni & Perignon», majestetiske «LSD» og den nærmest eventyraktige «Bruttern Bror». At gutta med UG Loverboy (Jon Ranes, Leo fra «Pørni») i spissen har produsert hver eneste låt, er imponerende.

Samtlige spor er gode her, men «Italia» får det virkelig til å vrikke i rockefoten. Det går fort i svingene og vi blir servert deilig gitar-fingerspill og breiale tekstlinjer: «Fremtiden er shiny. Jeg brukte spåkone, mæba hadde peiling».

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Uzia – «What I like»

Ja, vi går mot påske, men denne her skrur tiden frem flere måneder til varme sommerdager. Reggaeton beats, myk r&b-vokal og et smittende refreng! For ikke å snakke om det repetitive gitartemaet som også får varmen til å spre seg ut i fingertuppene.

Mye stemmer i Uzia sin «What I like» som dukket opp på «Urørt» for kort tid siden, og jeg merker at smilet melder seg fort og dansing føles som en selvfølge.

Årets sommerliste ble sparket i gang tidlig for meg i år med denne låten, og det føles ekstremt godt å begynne å fylle den allerede.

Denne låta er hentet fra «Urørt»-universet

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Kakkmaddafakka – «Sixth Gear»

Kakkmaddafakka har gjort mykje forskjellig gjennom sin over 15 år lange karriere. Masse indierock, litt reggae, nachspiel-anthems, oppriktig nydelege låtar om nakenbading og det å bli gammal? Check, check, check, check.

Men det er likevel éin ting eg forbind Kakkmaddafakka med: Påskestemning. Akkurat kvifor eg får påskevibbar har nok med at alle skibomsane ved Høgskulen på Vestlandet (shoutout til Lurkarlaget) ELSKA Kakkmaddafakka. Eg var aldri ein skiboms, men var ikkje vond å be med på afterski. Så kva passar vel betre enn å ta med seg ei ny låt frå KMF inn i palmehelga.

«Sixth Gear» kjem nok til få køyrt seg ein del på påskefestane i år, men for meg er dette faktisk meir ei sommarlåt. Den typen sommarlåt som spelast på radioen akkurat i det du gassar litt opp i cabrioleten, og alle i bilen slenger hendene i været.
Låten er lettbeint, med ein tekst om å kaste vekk alle bekymringar og berre fortelje ho, han eller hen du er forelska i akkurat kva du føler. Sleng på litt orgel og eit godt new wave-driv, så er i alle fall eg klar for roadtrip i sommar.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

Hanna Emilie – «Stay numb»

For litt over tre år siden startet Stargate-produsent Tor Erik Hermansen opp den nye musikkutdanningen LIMPI i Lillehammer. Nå begynner talentene å trille ut derfra som perler i en klinkekulebane, og alle har de tydelige, kommersielle popambisjoner, med Billboard-klare lydbilder.

Sist måned var det Makosir som utmerket seg som «Månedens Urørt», og denne fredagen imponerer Hanna Emilie. Karismatisk r&b-vokal og fengende 2020-talls pop-disco-produksjon: «Stay Numb» høres ut som en hit.

Hanna Emilie oppgir SZA som en inspirasjon, og det merkes. Tankene går spesielt til uimotståelige «Kiss Me More» som stjerna gjorde sammen Doja Cat i fjor. Dette er oppløftende, vårlig pop, fra en spennende stemme svøpt inn i en kledelig, radiovennlig drakt av produsent Bendik Moe Krogh.

«Nobody knows me like you used to», låter kjærlighetssorg-refrenget, men 2022 kan lett bli året der mange får bli bedre kjent med denne debutantens musikk.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Hammok – «Perfectly Aware»

Denne låta ble omtalt i en tidligere «Best akkurat nå» og publiseres på nytt igjen fordi Hammok er «Månedens Urørt»:

«Perfectly Aware» er en typisk låt jeg hadde satt på for å få meg litt i gang i starten av uka. Hardcorebandet fra Horten får meg til å ville røske av mandagsplasteret og hoppe inn i det som venter, for her er energien intens og god!

Plutselige taktskifter, nye spennende partier, melodilinjer og allsangvennlig koringer gjør at jeg sitter og hele tiden lurer på hva som blir det neste.

Hammok er en samkjørt gjeng som ikke bare skinner som band, men også som enkeltmusikere. Gjennom låten har flere av instrumentene fremtredende roller – samtidig sitter samspillet som støpt. Jeg gleder meg allerede til neste leveranse fra de her, for jeg sier ikke nei takk til flere slike låter i livet.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Oppdatering, 8. april kl. 10.25: Saken er oppdatert med rett navn på Hanna Emilies produsent.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3