Den spanske designeren Hexagonall har helt vilt god sans for redesign, og har her redesignet filmpostere for filmer vi kjenner og elsker. Det er helt sprøtt hvor lite som skal til før jeg «ser greia», for å si det slik.

Scroll nedover og se om du gjetter filmen før du ser tittelen. Star Wars tok jeg, men Full Metal Jacket? Njet. Men som du ser i kommentarfeltet nederst, er det andre folk med bedre øyne der ute enn meg.

Seven (Ill: Hexagonall)
Seven (Ill: Hexagonall)

…boksen ja. Den jævla boksen han stakkars fyren kommer kjørende med, langt ute i ingenmannsland. Og Brad Pitt som gråter. For en film. FOR! EN! FILM!

2001 (Ill: Hexagonall)
2001 (Ill: Hexagonall)

Min første kunstfilmopplevelse. Og kanskje den filmopplevelsen som har satt sterkest spor. Og her har Hexagonall satt filmhistoriens kanskje mest hemmelighetsfulle element i sentrum, mot blå bakgrunn.

Dune (Ill: Hexagonall)
Dune (Ill: Hexagonall)

Jeg trodde først dette var redesignet for Danny Boyles Sunshine, men planeten Arrakis, bedre kjent som Dune, er inspirasjonen her.

starwars (Ill: Hexagonall)
starwars (Ill: Hexagonall)

Lett? Ja, jeg vet. Stormtrooperne er sliterne. Gutta på gølvet. Og har vår sympati, til tross for at de jobber for Darth.

Predator 1 (Ill: Hexagonall)
Predator 1 (Ill: Hexagonall)

Hvis du ser dette lasersiktet, ligger du syltynt an. Og hvis du ikke har sett denne filmen enda, gjør det nå. Snart kommer Predators.

15 Fullmetaljacket (Ill: Hexagonall)
15 Fullmetaljacket (Ill: Hexagonall)

Her har Sveinert, PerJ og Pr hjulpet meg i kommentarfeltet, og vi tror vi har identifisert den uheldige rekrutt Pyles smultring. Med påfølgende straff.

madmax2 (Ill: Hexagonall)
madmax2 (Ill: Hexagonall)

Siden vi er i så god stim med å løse Hexagonalls minimalistiske men smarte redesign, hva skal vi tro om denne? Er det et hagleløp?

alien3 (Ill: Hexagonall)
alien3 (Ill: Hexagonall)

Vår egen Birger Vestmo red inn på sin hvite hest i kommentarfeltet nederst og minnet oss på at alle i Alien 3 måtte fikse romfartsfrisyre.

thematrix (Ill: Hexagonall)
thematrix (Ill: Hexagonall)

Tor Audun i kommentarfeltet refererer fra filmen: Batteriet viser til hva maskinene har gjort med menneskeheten – de har forvandlet oss til batterier. Når Morpheus forteller Neo om de endeløse åkrene med mennesker, fanget i dvale i røde celler mens de produserer bioenergi, holder han opp et batteri som illustrasjon.

Pulp Fiction (Ill: Hexagonall)
Pulp Fiction (Ill: Hexagonall)

Enten er det tusjprikken Vince setter på Mia, eller så er det gag-ballen Marcellus og Butch blir tvunget på.

Likte du det du så? Her og her finner du alle filmposterne Hexagonall har redesignet. Du kan til og med gå til anskaffelse av noen av dem. Fra drøye hundrelappen og oppover.