Filmhistorien er proppfull av både tøffe, kule og skremmende uhyrer. Alt fra formløse blobber og andre fiender fra verdensrommet, til gigantiske edderkopper og andre forvokste udyr, har blitt skapt på film. Valget var derfor ikke enkelt da jeg skulle velge ut mine topp fem filmmonstre.

Noe som er viktig for at et monster skal fortjene å stå på en slik liste, er at det er «bad ass». Ingen vil ha pinglete uhyrer som ikke klarer å rive deg i filler. Til slutt klarte jeg derfor å bestemme meg. Her har dere altså min høyst subjektive liste over de feteste monstrene sett på film.

5:

The Balrog

Da Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring kom ut i 2001 var jeg en av de hysteriske fansene som troppet opp på premieren i alvekostyme. Aldri noensinne har jeg vært så spent før en film. Hvordan skulle Peter Jackson klare å gjenskape dette fantastiske universet? Som vi nå vet så klarte han dette ekstremt bra, og en av tingene han gjorde rett var hvordan han fremstilte Gandalv The Grey sin banemann.

Jeg glemmer ikke stemningen i kinosalen da alla skjønte at vi nærmet oss øyeblikket der balrogen skulle vise seg. I det han steg fram fra flammene brøt det ut jubel i salen.

Forventningene var høye og de ble absolutt innfridd. Balrogen kom til sin fulle rett som en ekte demon fra dypet.

Jeg må presisere at The Balrog of Morgoth ikke bare er med på listen fordi jeg er Ringenes Herre-fan på min hals. Denne episke demonen  er så «bad ass» at den fortjener en plass!

Klikk på bildet for å se scenen der vi møter balrogen for første gang:

The Balrog, Lord Of The Rings: Fellowship Of The Ring. (Foto: New Line Cinema)

4:

Vesenet i Pans Labyrint

Når jeg ser monstre på film reagerer jeg som oftest med et «oooh», eller et «kuuult», eller med et skuffet fnys hvis monsteret er dårlig. I filmen Pans Labyrint derimot, satt jeg som et nervevrak da den lille jenta var i ferd med å vekke dette krypet til live.

Guillermo del Toro klarte å lage et skrekkelig vesen som fortsatt reiser hårene i nakken på meg når jeg ser filmen. Da jeg så scenen med dette monsteret for første gang, ville jeg ikke noe annet enn at den lille jenta skulle komme seg vekk fra skapningen som satt og ventet.

Jeg satt og hvisket «ikke spis maten, ikke vekk monsteret, ikke spis maten, ikke vekk monsteret», høyt til meg selv mens jeg ventet på det uunngåelige. Hun måtte smake på den jævla drua! For en nervepirrende opplevelse. Dette vesenet er et av de sykeste jeg har sett på film.

Hvis du ikke vet hva jeg snakker om så se filmen eller klikk på bildet under for å se den grufulle scenen:

Pan's Labyrinth. (Foto: Picturehouse)

3:

Aliens fra Alien

Etter fire rendyrka Alien-filmer og to Alien vs Predator er jeg fortsatt ikke lei. Aliens har en selvskreven plass på listen over topp 5 filmmonstre.

Disse store monstrene av noen romvesener er vanskelig å ta livet av, men dreper deg på et øyeblikk. De er grusomt stygge samtidig som de, merkelig nok, nesten er litt vakre… Nesten.

Få montre er så kule som aliens. De er «bad ass» – enkelt og greit. Det er ikke stort mer å si enn at disse romvesenene vet å skremme vettet av deg!

Se traileren til Alien her:

2:

Godzilla

Godzilla har alltid vært kul. (Foto: Toho)
Godzilla har alltid vært kul. (Foto: Toho)

Godzilla introduserte meg for monstre på film, og jeg snakker da selvfølgelig om den japanske originalen. Det finnes omlag 28 filmer om denne giganten som knuser alt den kommer over og spiser deg i en eneste jafs.

Japanerne kan dette med å lage tøffe monstre og Godzilla er selve kroneksempelet på dette.

Husker du forresten Mothra, Godzillas erkefiende? Den store sommerfuglen, eller møllen, er også vanvittig kul! Jeg lot likevel være å ta Mothra med i kåringen, siden jeg følte at det ble litt feil å ha en sommerfugl i en monsterkåring.

Som sagt er det en hel haug med Godzilla-filmer. Jeg tør påstå at de japanske er de beste. Sjekk ut traileren og se om du er enig. (Dette er den amerikanske traileren for filmen Godzilla vs Mothra.)

1:

Predator

Predator. (Foto: 20th Century Fox)
Predator. (Foto: 20th Century Fox)

Jeg var først litt usikker på om jeg kunne sette Predator på denne listen. Jeg tenkte at den er mer en humanoid enn et monster. Så husket jeg på bildet ovenfor og fant ut at Predator så absolutt hørte hjemme i denne kåringen.

Predator er det mest «bad ass» filmmonsteret noensinne.

Noe av grunnen til at Predator er så kul er fordi den ikke bare er et tankeløst uhyre. Den er faktisk et intelligent vesen som vet hvordan den skal drepe deg raskest mulig. Den er smart og lumsk, samtidig som den er et udyr som aldri viser nåde. I tillegg kan den gå i ett med omgivelsene og plaffe deg ned med sitt dritfete våpen. Hvor kult er ikke det?

Jeg gleder meg som et lite barn til oppfølgerfilmen Predators, som kommer i august. Det går ikke an å bli lei av verdens feteste monster.

LES OGSÅ:

– Fantastiske skapninger.
– Predators ser rå ut.

Jeg elsker Predator enkelt og greit. Hvis du ikke er enig med meg, sjekk ut traileren til filmen og tenk deg om en gang til!

Som sagt; dette var min subjektive mening. Hvilke monstre mener du bør stå på listen? Filmpolitiet vil ha dine topp 5 filmmonstre, så legg igjen en kommentar!