Marte og Maria med Move. (Foto: NRK)
Fnisete Filmpoliti-jenter med Move. (Foto: NRK)

– Dette er en revolusjon, og vår spillkontroller er et steg foran noe annet på markedet i øyeblikket. Playstation Move er den neste generasjonens spillutstyr, fortalte Peter Dille som er nestsjef i markedsavdelinga til Sony America på scenen under GDC2010 i San Francisco tidligere i år.

Store ord

Nå er Move kommet inn på kontoret til Filmpolitiet, og vi skal nå bruke de neste ukene på å sjekke om revolusjonen blir et faktum.

For det er ikke små ord Sony kaster rundt seg.

LES: Slik er Playstation Move

15. september lanseres Playstation Move i hele verdenen, og både journalister, bransjefolk og spillere er spente på hvordan det nye produktet blir mottatt.

Ved å ta i bruk både sensorer inne i kontrolleren (Wii) og et kamera som fanger bevegelser (Kinect), mener Sony at deres kontrollsystem tar med seg det beste fra begge verdenene.

Likevel har jeg påpekt tidligere at det foreløpig ikke har vært mange spill som har overbevist meg om at Move er markant forskjellig fra Wii og deres tilbehør – WiiMotionPlus.

Vi tester grundig

Move kommer altså i butikkene den 15. september, og du må regne med å punge ut med omtrent 500 kroner for startpakka. Offisielle norske priser er ikke annonsert enda, men flere engelske aviser peker på at de tror prisen vil havne på omtrent 50£. Startpakka inkluderer en kontroller og et kamera, men for å få full utnyttelse trenger du gjerne flere kontrollere. Det er også mulighet til å kjøpe en ekstra kontroller («nunchuck»), som har analogstikke på seg – denne blir med andre ord obligatorisk om du skal spille spill som krever at figurene beveger seg.

Hva dommen blir får dere ikke før 1. september – og vi i Filmpolitiet skal bruke tiden grundig til å finne ut om Playstation Move blir høstens «must have» eller noe du kan hoppe over i butikkhylla.

LES OGSÅ: Sony satser alt på 3D

Da jeg møtte sjefen for Sonys utviklingsavdeling, Richard Marks, under GDC2010 i San Francisco tidligere i år konfronterte jeg han med følgende utsagn fra Microsoft Kinect-sjefen Peter Molyneux sitt sitat: «Det neste store som skjer i spillbransjen, er å fjerne det folk har i henda». Sjekk videoen under.

Skal du kjøpe deg Move? Hva mener du skiller Move fra Wii og Kinect?

Kommentarfeltet finner du under videoen.