Den tyske avisa Bild sitt oppslag om Nintendo 3DS. Trykk på bildet for stor versjon. (Kilde: Gawker / Kotaku)

Den 26. februar kommer Nintendo sitt nye flaggskip ut i japanske butikker meddelte spillgiganten på sin årlige konferanse i Tokyo.

Prisen vil være satt til omkring 1750 kroner, og når vi får lagt på norske avgifter og prisjusteringer kan dette bli en ganske dyr fornøyelse.

Den tyske avisa Bild har tidligere spekulert i at det europeiske markedet også kan vente seg det siste nytt innen håndholdt 3D-teknologi til våren.

Troverdig?

Tidligere har avisa omtalt blant annet Wii Mote, kontrolleren til Nintendo sin Wii-konsoll, før den ble lansert av den japanske spillgiganten. Og dette viste seg jo å stemme.

Det har også vært snakk om en overraskende snarlig lansering av 3DS-konsollen i bransjemedier.

Bild har likevel ikke valgt å fortelle hvor de har fått denne informasjonen fra, eller om de har en kilde i det hele tatt. Bild er en tabloid avis, men likevel en av de mestselgende avisene i hele Europa.

Uventet konkurranse

Nintendo har de siste årene fått uventet sterk konkurranse fra Apple, som med sine håndholdte iPod-, iPhone- og iPad-enheter på kort tid har blitt en stor aktør på maskinvaresiden.

LES: Apple snart større enn Nintendo

Dermed haster det også for Nintendo å komme med en ny konsoll, som kan ta del i veksten denne typen spillmaskiner har hatt. Det japanske spillselskapet er nok mer en interessert i å beholde sin posisjon som en dominerende aktør.

I kommentarfeltet til saken «Apple snart større enn Nintendo» har mange brukere stilt spørsmål ved om Apple sine produkter faktisk kan regnes som en spillkonsoll. Jeg mener så absolutt at de er det, hva mener du? Sleng inn en kommentar under.

LES OGSÅ: Super Mario Bros. er 25 år

Tidligere i høst fikk jeg også endelig prøve Nintendo 3DS – på spillmessa GamesCom i Tyskland. Jeg ble ikke imponert … eller?

Kommentarfeltet finner du under bildeserien.

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
1. Seriøs journalist prøver Nintendo 3DS.

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
2. - Jøss, er det noe gærent med øya mine?

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
3. - Nei, det er ganske så fint! Eller, wOOOOOt mener jeg.

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
4. - Dette er liksom 3D, uten briller lizzom!

GamesCom 2010 - Nintendo 3DS m/ Rune. (Foto: NRK / Martin Aas)
5. Okei, jeg ble ganske imponert over Nintendo 3DS altså. Fanboi anyone? (Alle foto: NRK / Martin Aas)