Et av spillhistoriens viktigste spill kom ut for nøyaktig 25 år siden i dag – Super Mario Bros. har solgt i over 40 millioner eksemplarer, og beholdt plassen som det mest solgte spillet i historien i over tyve år.

Den 13. september 1985 ble spillet gitt ut i Japan, hjemlandet til produsenten Nintendo.

I løpet av sin karriere, har hovedfiguren Mario vært med i over 200 spill. Han er for mange en like viktig figur som Mikke Mus.

Enkel og klassisk spillhistorie

I de aller fleste Super Mario-spill (i hovedserien) er historien veldig enkel. Den lille italienske rørleggeren vil besøke sin gode jentevenn Prinsesse Peach, men hun blir i starten av hvert spill kidnappet av den onde Bowser. Dermed må Mario ut på eventyr for å redde henne.

Den ildsprutende skilpaddedragen gjør alt han kan for å stoppe Mario, og sender alle sine undersåtter ut for å hindre Mario i å nå frem til prinsessen.

Nintendo lager fortsatt spill i den samme spillserien, og sist gang Mario måtte ut for å redde prinsessen var i Super Mario Galaxy 2.

LES: Anmeldelse av Super Mario Galaxy 2
TA QUIZ: Hvilken Mario-sopp er du?

Stort internettfenomen

Super Mario Bros. har vært det første spillet mange prøvde i sitt liv, spesielt for de som i dag er kommet i 20- og 30-årene. Dermed er det kanskje ikke så rart at det har dukket opp mange alternative tolkninger av både spill, og ikke minst musikken på internett.

Hør Super Mario-musikken under:

Dette har skapt et helt egen fenomen på internett, hvor tilhengere legger ut sine egne tolkninger av den klassiske spillmusikken.

De fire videoene du finner under har til sammen over 50 millioner klikk på YouTube!

(artikkelen fortsetter under videoene)

Det er ikke bare musikken som lever videre på internett, også historien og figurene. De siste årene har vi fått se mange kortfilmer basert på Super Mario-universet.

Jeg har mange gode minner fra da jeg spilte Super Mario Bros. på min gamle NES-konsoll, og jeg henter den fortsatt frem ved jevne mellomrom når jeg skal kose meg.

Husker du første ganger du spilte Super Mario Bros.?

Kommentarfeltet finner du under denne fine kortfilmen.