Det er ingen tvil om at Alien er en av tidenes beste science fiction-skrekkfilmer. Filmens regissør er også mannen bak blant annet Blade Runner, Thelma & Louise og Gladiator.

Når Ridley Scott først får det til, så gjør han det veldig bra. Alien fra 1979 er en av de mest innflytelsesrike filmene for science fiction-sjangeren som er laget.

Ny oppfølger i 3D

Det er sykt å tenke på, men det er faktisk over tredve år siden Scotts monstre så dagens lys. Iløpet av tre tiår har vi fått tre oppfølgere og totalt fem filmer der de fryktinngytende aliensene er med.

Personlig digger jeg alle fire Alien-filmene. Det er imidlertid helt klart at Scotts Alien er den beste, tett etterfulgt av James Cameron sin oppfølger fra 1986.

Ridley Scott planlegger nye Alien-filmer. (Foto: AP Photo/Bela Szandelszky)

I fjor begynte ryktene om at Ridley Scott endelig skulle lage en film med forhistorien til Alien å svirre for alvor.

På verdenspremieren av X-Men Origins: Wolverine i 2009 uttalte Fox-sjef Thomas Rothman til IESB.net, at filmselskapet var i samtale med Scott om å lage en femte film i Alien-serien.

Tidligere i år fikk vi den fantastiske nyheten om at filmen blir en realitet og at den blir skutt i 3D.

Tenk deg å se et av de verste monstrene i science fiction-historien skrike mot deg i 3D. Jeg gleder meg med skrekkblandet fryd!

Les også: Topp 5: Filmmonstre

Tøff og vemmelig

Forhistorien til Alien blir delt på to filmer. Handlingen i det nye science fiction-eventyret er satt til tredve år før hendelsene i den første filmen.

I et intervju med The Independent forteller nå Ridley Scott at filmen blir så grusom, i ordets beste forstand, som vi alle håper.

– Filmen blir skikkelig tøff og skikkelig vemmelig, sier Scott til The Independent. Han er videre ganske vag når han forteller om filmen;

– Det er månens bakside. Vi snakker om guder og ingeniører. Rommets ingeniører. Og ble aliensene designet som en form for biologisk krigførig? Eller biologi som skulle gå inn og rydde opp en planet?

Dette var kanskje vel svevende, men det høres i hvertfall interessant ut.

Det er ikke lett å si om Ridley Scott klarer å følge opp den store suksessen han hadde med sin gjennombruddsfilm. Jeg kommer til å vente i spenning!

Klikk på monsteret for å se den nervepirrende traileren for Alien:

Dronningen er den mest skumle av dem alle. (Foto: Paramount Pictures)