I juni skrev jeg om den fengende traileren for The Event, og i går hadde serien premiere på NBC i USA.

Forløpet til eventet, noen spoilere

Premisset for The Event er et forelsket par på cruise og en nyvalgt president. Sean Walker (Jason Ritter), den ene halvparten av ferieparet, kommer tilbake fra svømmetur og oppdager at kjæresten hans er sporløst forsvunnet. Walker setter i gang sin egen etterforskning av kidnappingen, og finner ting som tyder på at presidenten er i fare.
Presidenten har nemlig oppdaget noe som hans egne rådgivere har holdt hemmelig for ham, og i første episode griper krefter vi ennå ikke vet hva er, inn for å redde presidenten fra et attentatforsøk.

Saken fortsetter under bildet.

The Event (Foto: NBC)
Sarah Roemer som Leila og Jason Ritter som Sean. (Foto: NBC)

Mark A. Perigard i Boston Herald gir The Event 91 av 100 og spør seg:

«…vil The Event vise seg å bli en ny FlashForward eller en nye Lost? Jeg håper på sistnevnte.»

Matt Roush i TV Guide gir 70, og sier:

«piloten for The Event er så blandet at serien er vanskelig å forutsi. Til tider er den svært underholdende siden den baserer seg på mysterier og dramatikk og til tider er den håpløst komisk innpakket når den innleder scener med «23 minutter tidligere» eller «13 måneder tidligere» eller «11 dager tidligere». Tempoet på disse innledningene gjør at du ender opp med å bare såvidt vite, uten å bry deg videre, hvor og når historien befinner seg til enhver tid.»

Les også: hva slags tv-serier har vi i vente i høst?

Saken fortsetter under bildet.

The Event (Foto: NBC)
Blair Underwood som president Martinez og Lisa Vidal som førstekone Christina Martinez.

The Event (Foto: NBC)
Laura Innes som Sophia Maguire, hun som vet mest om konspirasjonen i første episode. (Foto: NBC)

Mary McNamara i Los Angeles Times gir 80 av 100 og sier:

«The Event virker forberedt på å gi figurene like mye kompleksitet som historien sin, noe som alltid er verdt å være vitne til.»

Maureen Ryan i TV Squad gir også 80, og utbroderer dette med figurene i serien:

«The Event har bra hastighet, og bruker timen sin godt. Hvis figurene var litt tynne, så er jo dette en pilot. Det vil ta tid å gi figurene nyanse og dybde.»

Brian Lowry i Variety gir også 80 av 100, og sier:

«NBCs forsøk på et svært Lost-aktig utgangspunkt i serieformat får en forlokkende start, men som med alle slike utgangspunkt vil det som skiller de virkelig genuine seriene fra de kansellerte attpåklattene være evnen til å gi et kontinuerlig driv fremover. Og evnen til å gi tilfredsstillende forklaringer.»

Konklusjon

Det kan bli noe av dette. Og det kan bli engasjerende både i graden av mystikk og konspirasjon, men også i det faktum at figurene kan engasjere oss. Begge deler må til hvis dette skal bli «den nye Lost«. Jeg har med vilje latt være å referere alle detaljene i handlingsreferatet mitt øverst, men hvis du er ivrig, les premisset på wiki. Det er et par detaljer der som er helt ute, men samtidig så ute som noe bør være for at vi skal få den gode X-Files-følelsen i kroppen.

Om det blir noe av dette, vil bare flere episoder vise. Men grunnlaget ser ut til å ha blitt lagt.