David Lynch i audiens hos Kronprinsparet. (Foto: Scanpix / Vidar Ruud)
David Lynch i audiens hos Kronprinsparet. (Foto: Scanpix / Vidar Ruud)

TV-serien Twin Peaks gjorde David Lynch til allemannseie over hele verdenen, og på spørsmål fra salen fortalte han at han var ikke fremmed for å lage nye serier.

– Jeg liker kontinuerlige fortellinger, men akkurat nå har jeg ikke en ny idé. For tiden elsker jeg Mad Men.

Denne uka har den mystiske Lynch vært på norgesbesøk, og hans opptredener førte til kaotiske tilstander.

David Lynch møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen. (Foto: Erik Johansen / Scanpix)
David Lynch møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen. (Foto: Erik Johansen / Scanpix)

Noen valgte å legge seg i sovepose i kø for å sikre seg billetter til hans seanse før visningen av hans siste film Inland Empire.

Sammen med Filmbonanza er vi i Filmpolitiet veldig glad for å kunne tilby alle som ikke kunne være tilstede i Filmens Hus hele mandagens Q&A-seanse.
(trykk på bildet helt øverst for videoen)

Hva er greia med nordmenn?

Et annet spørsmål fra salen dreide seg om Lynch er ekstra interessert i oss nordmenn – som er å finne både i serien Twin Peaks og filmen Inland Empire.

– Jeg elsker nordmenn, spretter det ut av regissøren. – Men det er ganske tilfeldig, jeg tror Norge og den amerikanske nordvesten har mange likheter.

LES: Hvorfor fascinerer Lynch oss?

Lynch var ikke i Norge først og fremst for å møte publikummet på Filmens Hus, men for å snakke om TM (Transcendental Mediatsjon) i regi av Maharasisenteret i Oslo.

Siden hans første møte med Maharishi Mahesh Yogi i 1975 har Lynch prakisert TM selv, og mener det har påvirket hans filmarbeid.

Ved siden av å møte kronprinsparet, møtte filmskaperen også kunnskapsminister Kristin Halvorsen for å oppfordre til bruk av TM i undervisning.

LES: Vil ha meditasjon i norsk skole

Her kan du også sjekke Birger Vestmo sine anmeldelser av Lynch sine to siste filmer: