Naomi Watts er denne uken aktuell med den politiske thrilleren Fair Game, som handler om CIA-agenten Valerie Plame.

Birger Vestmo møtte henne under Filmfestivalen i Cannes, og det er tydelig at hun har knyttet seg sterkt til den tidligere CIA-agenten.

Se intervjuet fra Cannes i toppen av saken

Les også: «Velspilt drama om Bush-snusk» – Filmpolitiets anmeldelse av Fair Game

Politisk snusk

Filmen tar for seg hendelsene som følger etter at Plames ektemann, tidligere diplomat og ambassadør Joe Wilson (Sean Penn), skriver et innlegg i New York Times, der han påstår at Bush-administrasjonen bruker falsk informasjon for å rettferdiggjøre invasjonen av Irak.

Plutselig lekkes det til pressen av Plame er CIA-agent, og 18 år med arbeid for å bygge opp et dekknavn går i vasken. Avsløringen snudde livet hennes på hodet, og satte hennes utenlandske kontrakter i stor fare. Ikke minst var avsløringen av dekket hennes et stort svik fra Bush-administrasjonen.

Naomi Watts var svært opptatt av å gi en troverdig fremstilling av den tidligere CIA-agenten. en kvinne hun har stor respekt for.

– Hun gav meg styrke fordi hun stod ved det hun mente var sant med verdighet. Det tok mye styrke, mot, og lidenskap for å gjøre det hun gjorde. Dette var jo noe hun også fikk fra hennes ektemann, og det samholdet som de hadde sammen gjennom alle disse utfordringene

Se traileren til Fair Game her. Artikkelen fortsetter under traileren.

Watts er klar på hvorfor hun valgte å spille den berømte eks CIA-agenten.

– Hun var en fantastisk kvinne. Dette var en kvinne som levde et svært privat liv. Hun hadde en svært ansvarsfull jobb som handlet om nasjonal sikkerhet, og plutselig våkner hun opp en morgen og ser navnet sitt i alle aviser, sier Watts.

Les også: Topp 5 terrorister

Et viktig press

Naomi Watts følte på utforingene ved å spille en karakter i en historie som ligger så nær samtiden vår, og det ble derfor ekstra viktig for henne å gjøre rollen godt.

– Jeg følte det var en del press i forbindelse med karakteren, fordi hun en virkelig person, og fordi hun har vært svært involvert i hele prosessen. Spesielt når men vet hva hun gikk gjennom vil man bare ære historien, og det ble det svært viktig å gjøre dette på en god måte, sier Naomi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sean Penn og Naomi Watts i Fair Game. (Foto: Ken Regan/ Fair Game Holdings, LLC)
Sean Penn og Naomi Watts i Fair Game. (Foto: Ken Regan/ Fair Game Holdings, LLC)

Se også: Valerie Plame snakker om jobben som CIA-agent og avsløringen av hennes identitet.

Kjærligheten i bunnen

Selv når Naomi Watts spiller CIA-agent i en politisk thriller blir det kjærlighetshistorie ut av det hele.

– Filmen handler jo om viktige og minneverdige politiske hendelser, men for meg er dette den intime historien om ekteskapet deres, og hvordan de alltid holder sammen. Dette ble jo en kjærlighetshistorie for meg, og det som forankrer hele denne filmen er den intimiteten de har i ekteskapet deres.

Erfaren duo

Naomi Watts er også kjent gjennom rollene sin i The Ring-filmene, King Kong, og David Lynchs Mulholland Drive. Hun har også blitt nominert til Oscar gjennom filmen 21 Grams, hvor hun i likhet med Fair Game, spiller mot Sean Penn.

– Å jobbe med han for tredje gang var fantastisk. Han finner utrolige måter å få karakterer til å komme til live, og hver gang man er sammen med han føler man at man blir bedre. Vi er fullstendig synkronisert, så vi kunne bare hoppe rett i det, sier Watts.

Sjekk ut anmeldelser av Naomi Watts’ filmer

You Will Meet a Tall Dark Stranger (3)

Eastern Promises (5)

The Ring 2 (3)

The International (3)

King Kong (6)

The Painted Vail (5) Mullholland drive (6)

Funny Games (5)