Denne uka har terrorkomedien Four Lions premiere her i Norge – og hva høres morsommere ut enn fire udugelige selvmordsbombere?

Derfor har jeg valgt ut en høyst personlig liste over terrorister på film – ofte husker jeg både tid og sted jeg så en film for første gang. Jeg vet det er mange storheter som ikke er med her. Derfor oppfordrer jeg alle til å legge inn sine forslag i kommentarfeltet under.

Kommentarfeltet finner du heeelt nederst i saken.

5:

Dr. Evil fra Austin Powers

Han er ikke tidenes mest seriøse terrorist, men Dr. Evil vil virkelig ta over verden. Og han er villig til å ta i bruk – kremt – alle virkemidler.

Hvorfor er han med på lista spør du? Det er fordi han er en blanding av mange flotte filmskurker.

Topp 5: Skjørtejegere

Ja, han ligner på Dr. No – han planlegger å ta over verden – han er egentlig like kosete som pusekatten han har på fanget. Jeg er solgt.

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»658574667001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/11/drevil.jpg»]

4:

V fra V for Vendetta

I et futuristisk England blir en ung kvinne reddet av en mørk og mystisk mann. Han har en en konstruert identitet, og han gjemmer seg bak en maske.

Jeg husker godt den kvelden jeg gikk på kino for å se V for Vendetta – fylt med skeptiske tanker om filmversjonen av tegneserien jeg er så glad i.

Selve filmen har sine oppturer og nedturer, men den ene tingen jeg tok med meg ut av kinosalen den kvelden var «V». Den mytiske og mystiske terroristen.

Via filmen oppdaget jeg også de britiske skriveriene om Guy Fawkes, spennende lesestoff som anbefales!

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»658574666001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/11/v.jpg»]

3:

Kuato fra Total Recall

SPOILER ALERT! HOPP OVER OM DU IKKE HAR SETT FILMEN.

Det skal nå sies at Kuato ikke er en typisk terrorist som passer inn i denne lista – han er jo tross alt på den gode sida, men han er jo han lederen for opprørerne på Mars!

Jeg husker første gang jeg så Total Recall, og mange menn vil nok si at dama med de tre puppene er det feteste øyeblikket i filmen – for meg var det mest spennende øyeblikket da Kuato viste seg frem for første gang.

Topp 5: Actionfilmer fra 80-tallet

Da afroamerikaneren drar opp skjorta og blottlegger misfosteret som bor i magen hans ramla jeg bokstavelig talt av stolen i stua. For første gang jeg så dette var jeg ikke mer enn ti år gammel og hadde sneket meg opp midt på natta for å se midnattsfilmen på TV3.

Jeg har vært frelst på science-fiction helt siden den skjebnesvangre kvelden.

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»658537017001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/11/kuato.jpg»]

2:

Kim Jong Il fra Team America: World Police

Trondheim 2004, jeg har lurt en intetanende vennine med på filmklubben her i byen. Filmhuset Rosendal på Lade ligger vakkert til denne kalde ettermiddagen i august.

Hun aner ikke hva vi skal se, jeg har bare sagt «stol på meg du».

De første dukkene viser seg, jeg ser et lamslått ansikt ved siden av meg. Kim Jong Il synger «I’m so ronery» – hun gråter av latter.

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»658537018001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/11/kimjongil.jpg»]

1:

Hans Grüber fra Die Hard

Alan Rickman, du er en viktig del av min oppvekst. Den forkledde terroristen som egentlig ikke brydde seg om noe annet enn penger var i likhet med Wall Street en vanskelig figur å forstå for en liten 12 år gammel gutt.

Hensynsløs fremtreden – først under dekke av et politisk manifest, men det viste seg at dine mål i rollen som Hans Gruber var gode nok for en slimål.

Terroristen som topper min liste er egentlig ikke en terrorist i ordets rette forstand – men likevel gir jeg første plassen til Hans Gruber. For meg har Alan Rickman sin figur satt standarden for onde mesterhjerner – alle filmer av denne typen blir målt opp mot Die Hard.

Hvilken filmterrorist havner på toppen av din liste? Legg inn din komentar under traileren.

[nrkvideo videotype=»brightcove» videoid=»658636559001″ bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/11/hansgruber.jpg»]