I dag tidlig norsk tid gikk toppsjefen for Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai, på scenen i Tokyo for å avduke selskapets siste våpen i kampen mot Nintendo og Apple.

De tre er de eneste som har klart å kapre kunder i det beinharde og lukrative markedet som dreier seg rundt bærbar underholdning.

Mens Nintendo er klar med sin 3DS-konsoll allerede i mars, har erkerivalen Sony sin nye håndholdte konsoll klar til julesesongen i år.

LES: Apple snart større enn Nintendo

Sony har vært bakpå i kampen om kundenes oppmerksomhet i det håndholdte markedet, så spørsmålet er nå om de har et produkt som kan fenge kundene.

Dette er fakta
  • Oppgradert firekjerners prosessor
  • To analogstikker (mot en på den forrige PSP-modellen)
  • Berøringssensitiv skjerm
  • Kamera
  • Bevegelsessensorer
  • GPS, Wi-Fi, Bluetooth og 3G-tilkobling

Med den oppgraderte prosessoren lover Sony at PSP2 (eller Next Generation Portable, som er kodenavnet) kan levere like sterk grafikk som Playstation 3 – det er i såfall ganske heftig.

LES: Nintendo 3DS kommer i mars

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fra avdukingen av PSP2. (Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon)
Fra avdukingen av PSP2. (Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

Det å beholde det gamle designet er noe jeg likevel ikke helt forstår. Sony lanserte PSP Go! for et knapt års tid siden, med et snertent og kompakt design. Knappene var skjult med et skyvedeksel, og den passet enkelt og greit i lomma.

Med PSP2 er Sony designmessig tilbake til den litt klumpete formen til forgjengeren, hvor knappene er plassert på sidene av skjermen.

Når skjermen i tillegg er større enn noen sinne, løfter jeg litt på øyebryna. Samtidig er jo det greit om konsollen faktisk klarer å vise grafikken Sony-sjefen lovte under pressekonferansen.

KOMMENTAR: Spillenes gullalder starter nå

Sosialt og alltid på nett

Med innebygd 3G-tilkobling åpner også et hav av muligheter seg. Den japanske spillgiganten ønsker at folk skal spille mer sammen, også når de er på farta.

LiveArea er en tjeneste som automatisk ser etter andre PSP2-eiere i området rundt der du befinner deg, og lar deg se hva slags spill de spiller. På denne måten kan du enkelt utfordre naboen eller sidemannen på bussen, forklarte Hirai.

(artikkelen forsetter under videoen)

Kjente spilltitler

Under pressekonferansen viste Hirai frem et knippe av spillene som skal være klare til lansering, og det var Sonys egne franciser som dominerte: LittleBigPlanet, Metal Gear Solid, Resistance, Killzone og ikke minst Uncharted.

Konsollen vil også være bakoverkompatibel med PSP-spill, en egenskap eksisterende brukere vil ta i mot med åpne armer.

Mens denne pressekonferansen var en eneste lang seiersrunde for Sony, dukker det også opp et par spørsmål.

Er det bare jeg som lurer på hvorfor de ikke også putta inn en telefon i denne nye dingsen?

I møte med den sterke konkurransen fra Apple og Nintendo er jeg ikke helt overbevist over Sonys nye håndholdte spillkonsoll. God grafikk og nettverkstilkobling er en ting, men PSP2 mangler det markedsføringsbransjen kaller et «unique selling point» – hva er det som gjør at PSP2 blir et produkt som jeg heller vil ha enn 3DS eller en ny iPhone?

Hva tror du om PSP2? Legg inn din kommentar under!