Spartacus Gods of the Arena (Foto: Starz Network)
Gannicus, det kåte, sorgløse sjarmtrollet. (Foto: Starz Network)

Oppfølgeren til Spartacus: Blood and Sand ble ikke helt som produsentene hadde sett det for seg, fordi Andy Whitfield, som spilte Spartacus i sesong én, ble syk. Plan to ble å la Spartacus’ videre historie ligge på is og i stedet fortelle forhistorien til Batiatus (John Hannah) og hans gladiatorstall.

Serien har premiere på MAX i kveld og heter Spartacus: Gods of the Arena.

hva med litt digital blodsprut, brune sixpacks og spisse pupper?

Gannicus – sjarmerende joker

Etter å sett første episode, vil jeg si følgende: Veien fra den usle brakke-arenaen i Batiatus’ Hus til Spartacus: Blood and Sands store arenaer og enorme spektakkel svir allerede av drivstoff som ei Volvo Trekkvogn og spesielt pumpende er den ujevne gatekampen mellom to gladiatorer hvorav den ene er tvunget til å gå med bind for øynene. Det er lenge siden jeg har sittet tungpustet etter en voldsscene på film.

LES: Et sant helvete: Enter the Void.

Dessuten byr Spartacus: Gods of the Arena på en minst like interessant hovedrolleinnehaver som Andy Whitfield, nemlig Dustin Clare i rollen som Gannicus, en kelter med selvtillit på stylter og en enorm apetitt på sex.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Spartacus Gods of the Arena (Foto: Starz Network)
Store deler av Baiatus' husholdning. (Foto: Starz Network)

Det beste fra amerikanske stadionidretter

Kampscenene blandes med elementer jeg kjenner fra destruction derbys i USA, hvor tunge gitarriff og blotting av pupper på tribunen er en del av opplegget. Og selvfølgelig sakte film med blod i alle retninger.

Det veksles jevnt mellom mennene og damene, hvor de kvinnelige miljøene dreier seg mye om makten bak gladiatorene og inneholder mye nakenhet.

Det er rart å se Xena – Warrior Princess ha en fortrolig samtale med den fullstendig gale Lila Tournay fra sesong 2 av Dexter, for eksempel. Slik blir det når Lucy Lawless og Jaime Murray spiller i samme serie.

LES: Topp 5: PSYCHOBITCHES!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Spartacus Gods of the Arena (Foto: Starz Network)
Lucy Lawless (aka Xena) og Jaime Murray (aka Lily Tournay) i Spartacus Gods of the Arena (Foto: Starz Network)

Prioriterer du pupper eller oppvask?

Vil jeg anbefale deg å ta en titt på Spartacus: Gods of the Arena?Still deg selv følgende spørsmål når klokka blir ti i kveld: «neeeei….hva med litt digital blodsprut, brune sixpacks og spisse pupper?»

Er svaret ja, er MAX stedet for deg, klokka 22:00 i kveld.

LES: Mer seriestoff fra Filmpolitiet!