I går kveld klokka 20:00 amerikansk tid, hadde andre del av sci-fi-thrilleren The Event premiere på NBC. Serien ga seg på episode 10 i høst, og vendte i går tilbake med en dobbeltepisode på 90 minutter. Kritikerne? Njaa. Sånn passe fornøyde.

The Event (Foto: NBC)
Michael og Samantha (Foto: NBC)

Bill Carter i The New York Times gir en kort påminning om hva som har skjedd:

– De første ti episodene introduserte en koloni med utenomjordiske som planla å ta over jorden, hemmelige fengsler, rare eksperimenter med aldring, ekteskap mellom forskjellige raser og masse lyssky business som involverer den amerikanske presidenten.

Carter fortsetter:

– Forventningene flere har til gjensynet er lavt og det skyldes at til tross for en sterk start, dalte seertallene for serien når de siste episodene gikk på lufta i november. (…)

Produsentene som har ansvaret for The Event er fullt klar over situasjonen de er i, og har kommet opp med en plan for å restarte serien med de mest fryktløse handlingsvendingene de kan fremvise.

De har til og med gitt bort noen av vendingene (for eksempel sprengingen av Washington-monumentet) i promoene for de kommende episodene.

LES: The Event – del én

For å se promoen Carter snakker om, trykk på bildet under:

Mark A. Perigard i Boston Herald gir en C og sier at:

Bokstaven C
Karakter C

– Tilbakeblikkene som forvirret mange seere er borte — fra nå av er det bare historier som beveger seg fremover. Borte er også de spennende cliffhangerene som etterlot fansen dirrende av spørsmål.

Om de nye elementene i The Event del to, sier Perigard:

– Virginia Madsen spiller senator fra Alaska som minner svakt om en spesifikk grizzlybinne. Når hun oppdager konfidensielle dokumenter angående den hemmelige fangeleiren, legger hun umiddelbart press på president Martinez.

Du truer den moralske autoriteten til hele administrasjonen” sier hun.

Neste gang du stiller spørsmål ved min integritet, vil jeg utslette din” lover Martinez i retur.

– Hvis serien prøver å konstruere et Palin/Obama-oppgjør, burde den i det minste ha ryggrad til å gjennomføre det, sier Perigard og er ikke spesielt fornøyd med gårsdagens dobbeltepisode.

Artikkelen fortsetter under bildet.

The Event (Foto: NBC)
Catherine Lewis og President Martinez. (Foto: NBC)

Rick Porter i Zap2It liker det handlekraftige i del to og sier:

The Event (Foto: NBC)
Thomas forbereder mottagelse og kanskje krig? (Foto: NBC)

– Skikkelig action derimot, foregikk i Inostranka, hvor Sterling tok veien etter at NSA fikk dekodet Thomas’ radiosending ut i verdensrommet: «Vi forbereder oss på deres ankomst».

Det viser seg at Thomas ikke bare er prat: Han bygger en en svær portal i Tibet for å ønske velkommen flere av hans slag til jorda.

Porter avslutter:

– Vi kjenner reglene for denne typen serie nå — de er nødt til å fortelle litt langsomt, hvis ikke klarer de ikke å fylle en hel sesong med innhold. Men hvis svarene skal komme langsomt bør svarene være gode, og avsporingene underveis bør være skikkelige avsporinger. De to siste episodene av The Event var ikke dårlige, men jeg sitter ikke akkurat og holder pusten til neste uke heller.

Det er lunkent i vannet for del to av The Event foreløpig, men med heftige nok handlingsvendinger kan alt skje.

Så du The Event på TV3 i høst? Og er dette noe du kommer til å henge med på videre? Bruk kommentarfeltet vårt!