Flere tusen spillutviklere og journalister var samlet da årets hovedtaler under Game Developers Conference (GDC) i San Francisco skulle opp på scenen.

Satoru Iwata er toppsjefen i den japanske spillgiganten Nintendo, og han har tidligere brukt konferansen som arena til å lansere nye og overraskende produkter.

VIDEO: Se hele foredraget til Satoru Iwata her

Det ble ingen lansering av Wii 2, men Iwata fortalte om sine 25 år i spillbransjen – og pekte ut noen viktige punkter for Nintendo sin vei videre.

Og så viste han de aller første bildene av Super Mario-spillet til Nintendo 3DS – det største steget fremover siden spillserien fikk vanlig 3D-grafikk i 1996 i følge han selv.

LES: Mario er 25 år! Hurra!

Mario i en ny æra

En viktig grunn til spillseriens enorme suksess er at den hele tiden har vært i utvikling. Fra den klumpete 8-bits versjonen til dagens høyoppløslige 3D-grafikk, det er ingen tvil om at Mario i dag ikke ligner den figuren vi så for over 25 år siden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Super Mario - 3DS - Satoru Iwata - GDC 2011. (Foto: Nintendo)
Super Mario - 3DS - Satoru Iwata - GDC 2011. (Foto: Nintendo)

Spillet er allerede under utvikling, og det er samme gjeng som står bak de kritikerroste Super Mario Galaxy-spillene som skal legge en ny dimensjon på den italienske rørleggeren.

ANMELDELSE: Super Mario Galaxy 2

Iwata brukte også mye av sitt foredrag til å understreke viktigheten til de sosiale aspektene ved spill. Han dro frem blant annet SpaceWars! fra 1962 som et av de første elektroniske spillene som ble laget – det var nemlig også et flerspillerspill.

Det er ikke å legge under en stol at Nintendo revolusjonerte måten vi spiller på, og ikke minst hvem som spiller med sin Wii-konsoll.

3DS har en rekke funksjoner skal endre måten vi spiller på mens vi er ute og reiser, enten til skolen eller til butikken. Jeg tror Nintendo kan få det vanskelig i møte med Apple plutselige byks inn på spillarenaen med iPod, iPhone og iPad – men Nintendo har tilgjengjeld over 20 år med erfaring innen håndholdte spillkonsoller.

Filmpolitiet kommer tilbake med en anmeldelse av både 3DS-konsollen, og lanseringsspillene.

VIDEO: Rune lærer bort spillhistorie på barne-tv

Iwata ville ikke vise frem mye av det nye Super Mario-spillet, det venter Nintendo med til sommerens E3-konferanse i Los Angeles.

Likevel hadde han lagt med et lite hint i den uferdige logoen, en liten hale nederst til høyre kan tyde på en ny sidefigur eller nye evner til Mario selv. Sjekk bildet helt øverst i saken, hva tror du det kan være?

Skal du skaffe deg Nintendo 3DS? Legg inn din kommentar under!