Bioware har mange baller i luften, og har i løpet av det siste året jobbet intenst med å ekspandere sine merkevarer. Facebook-spillet Dragon Age: Legends så nylig dagens lys, og både spillefilmer, animasjonsfilmer og en web-serie er på vei.

Les: Mass Effect Blir Film

Nå har EA annonsert at en Mass Effect-anime med lanseringsdato i 2012 er i produksjon.

Mass Anime

I den vestlige verden er ikke japanske animasjonfilmer kjent som «anime» nødvendigvis hverdagskost,  men med tanke på Biowares kvalitetsstempel er det kanskje ikke så rart at dette formatet ble prioritert fremfor Uwe Bolls cinematiske behandling.

Heldigvis for oss fans, er Mass Effect-seriens executive producer Casey Hudson engajsert i prosjektet, og det er derfor god grunn til å tro at spillets «sjel»  vil bli opprettholdt.

I dette tilfellet er det ikke snakk om en filmatisering av et konkret spill i serien, men en ekspansjon av fortellingen.

Det involverte selskapet Funimation er i all hovedsak kjent for å være den største distributøren av Japansk anime i USA. Slik som med Dragon Age-animen samarbeider de med det Tokyo-baserte selskapet T.O Entertainment.

Dette er ikke den første gangen Mass Effect blir berørt av japansk kultur. Se: Mass Effect cosplay fra Comic-Con 2010.

Flashbacks og Gimmicks

Mass Effect-opplevelsen er dyster og ekstremt stemningsfull. Så jeg forstår godt hvis enkelte ble skeptiske når de kommer over denne nyheten. Men sannsynligheten for upassende komiske øyeblikk, overdreven bruk av tilbakeblikk og rosa hår er antageligvis liten.

Det jeg isteden frykter er Biowares gimmicker.

Romanser er en av Mass Effects store gimmicker (Foto: Bioware).
Romanser er en av Mass Effects store gimmicker (Foto: Bioware).

Valg og romanser har blitt en stadig mer eksplisitt del av Bioware-oppskriften. Selv om jeg ikke tror at de implementerer «cheesy» DVD-valgmenyer, er muligheten der for unaturlig og påtvungen implementering og referanser til spillelementer.

Filmen har foreløpig lansering i løpet av sommeren 2012. I mellomtiden kan vi glede oss til Mass Effect 3 som sannsynligvis blir å se mot slutten av dette året.

Les også: anmeldelsen av Mass Effect 2 .

Har du troa på Biowares kommende anime-filmer? Deler du i likhet med meg en gimmick-frykt, eller er du kanskje redd for Japansk påvirkning? Si din mening i kommentarfeltet!