Forrige uke kunne du lese om de forskjellige amerikanske tv-kanalenes kansellering av serier som Human Target og Løgner. Samtidig ble det kjent hva slags serier som har blitt plukket opp, altså gitt en sjanse til et langt liv på skjermen.

LES: Sosiale medier dreper tv-serier

Her følger en oversikt over kanalene og deres nye serier, og for ordens skyld har jeg plukket ut de seriene jeg selv synes høres mest lovende ut:

Wilfred (Foto: FX Networks)
Wilfred (Foto: FX Networks)

Wilfred følger en narkoman snakkende hund fra dag til dag. Jason Gann og Elijah Wood spiller hovedrollene i komedien fra FX.

Serien hadde meg nærmest på ‘narkoman hund’.

Trykk på bildet av bikkja og Elijah for å se trailer! Wilfred har premiere i USA 23.juni.

Homeland (Foto: Showtime)
Homeland (Foto: Showtime)

Homeland handler om en amerikansk soldat som reddes ut fra Irak etter ni år i fangenskap. En CIA-agent mistenker at soldaten er hjernevasket av Al-Qaida og at soldaten er et ledd i en større terroristaksjon på amerikansk jord.

CIA-agenten spilles av Clare Danes og soldaten spilles av Damian Lewis. HALLO? Trenger du flere grunner enn Danes og Lewis? Ikke jeg.

Trykk på bildet over for å se trailer for Homeland!

The River (Foto: ABC)
The River (Foto: ABC)

ABC-logo

The River handler om en kjendiseventyrer som forsvinner i Amazonas og vennene som legger ut på leting etter ham på et moderne forskningsfartøy. Serien er skrevet av Oren Peli, mannen bak Paranormal Activity, og skal vi tro ryktene vil serien ligge på et lignende nivå hva angår paranormale virkemidler…du hører at dette blir topp underholdning? I hovedrollene: Bruce Greenwood and Leslie Hope.

Pan Am er et periodedrama om flyvertinner og piloter lagt til sekstitallet med Christina Ricci i hovedrollen. Serien kommer som et klart og tydelig svar på Mad Mens suksess, og jeg digger alt som foregår i fly.

Once Upon a Time handler om en kvinne som flytter til en småby hvor eventyr er virkelige. Ginnifer Goodwin fra Big Love spiller Snøhvit, og gjort på den rette måten kan jo dette fortsette i det uendelige. (Jennifer Morrison fra House and How I Met Your Mother spiller jenta i hovedrollen)

Person of Interest (Foto: CBS)
Person of Interest (Foto: CBS)

Person of Interest handler om en liksom-død CIA-agent og en riking og består av Jim Caviezel som CIA-agenten og og Michael Emerson som rikingen som hyrer ham for å bekjempe kriminalitet. Serien produseres av J.J. Abrams, og jeg lukter en steinbra selvtektsserie for de som sitter og føler seg snytt etter den altfor tidlig avsluttede Fantometserien.

Rookies er den gamle reven Robert De Niros tv-prosjekt som nå går under navnet The 22. DeNiro har alliert seg med krimforfatter Richard Price og serien følger (selvfølgelig) seks ferskinger i NYPD som balanserer privatliv og tilpasning til det røffe livet på gata i Manhattan.

Unforgettable handler om en politietterforsker som kan huske ALT(!), og serien har Poppy Montgomery i hovedrollen.

Ringer (Foto: The CW)
Ringer (Foto: The CW)

Ringer er Sarah Michelle Gellars tilbakekomst til tv-skjermen, og handler om en kvinne som tar identiteten til sin døde tvillingsøster for å komme unna mafiaen. Hva skjer så? Jo, det viser seg at tvillingsøstera hadde en prislapp på hodet sitt også…På rollelisten står også Nestor Carbonell (Lost) og Kristoffer Polaha (Life Unexpected).

The Secret Circle handler om en ung kvinne som flytter til en ny by, oppdager at hun er en heks og finner nøkkelen til en eldgammel kamp mellom det gode og det onde. Britt Robertson fra Life Unexpected spiller hovedrollen i dette dramaet basert på en bokserie fra The Vampire Diaries-forfatteren L.J. Smith, og det høres ut som KLASSISK MORO!

Grimm (Foto: NBC)
Grimm (Foto: NBC)

Grimm handler om en gruppe elitejegere kalt «Grimms» som kjemper for å beskytte menneskeheten fra overnaturlige vesener. Nick Burkhardt (David Guintoli) som ser for seg en karriere som drapsetterforsker, helt til han begynner å se ting han ikke kan forklare. Nicks liv snus på hodet når tanta hans kan fortelle ham at han er en såkalt «Grimm», og er du skeptisk? Trykk på bildet over for å se trailer for Grimm!

Awake handler om en etterforsker som lever i to verdener etter at en bilulykke tok livet av kona i hans ene liv, mens sønnen hans dør i en parallell verden. Dette høres veldig Fringe ut, og da er jeg hekta tvert.

The Playboy Club er et periodedrama lagt til sekstitallet om et par Playboy-bunnies i Chicago med Amber Heard og Eddie Cibrian på rollelisten. Jeg håper denne serien viser meg det jeg ikke hadde forventet.

Terra Nova (Foto: FOX)
Terra Nova (Foto: FOX)

Terra Nova handler om en familie som reiser tilbake i tid for å starte menneskeheten på nytt. 85 millioner år, for å være eksakt. Og siden Steven Spielberg står øverst på lista over eksekutive produsenter ser dette ut til å bli et serie-gjensyn med Jurassic Park. Det er alt for langt mellom dinosaurene i dagens tv-serier, og FOX gjør noe med det. Props! Trykk på bildet over for å se trailer!

The Finder handler om en eks-soldat med en overnaturlig evne, og overtar for Bones mens Emily Deschanel er ute i fødselspermisjon: Geoff Stults spiller Walter Sherman, en Irakveteran som blir skadd av en bombe. Etter å ha våknet opp fra komaet blir Sherman dimmitert og sendt hjem med hjerneskade og en ny egenskap: den merkverdige evnen til å finne hva som helst eller hvem som helst.

Sherman slår seg ned i Key West, Florida, og her møter han Ike Latulippe (Saffron Burrows) og Leo Knox (Michael Clarke Duncan). Både Leo og Ike har selvfølgelig også en mystisk og noe traumatisk fortid å leve med, og jeg ser en serie som potensielt kan blande Dexter og BBCs Sherlock på en lett og underholdende måte. Trykk på bildet over for å se trailer for The Finder!

Alcatraz foregår i nåtiden med skurker fra fortiden, og er enda en J.J. Abrams-serie. Denne handler om etterforskere i San Francisco-politiet som ledes mot den verdenskjente fangeøya under etterforskningen av en drapssak. Som seg hør og bør, skal øyas historie og grusomme fanger levendegjøres i nåtidens San Francisco.

Trykk her for å se trailer for Alcatraz!

Luck (Foto: HBO)
Luck (Foto: HBO)

Luck handler om en autodidaktisk og intelligent gambler som slipper ut etter fire år i fengsel. Dustin Hoffmann spiller gambleren, Nick Nolte spiller rutinert hestetrener og Michael Mann har regien. Serien skrives av David Milch, som ikke bare har skapt NYPD Blue og Deadwood, men som også eier løpshester og har vært i veddeløpsbransjen i femti år. STERKT TEAM!

I tillegg til at Treme får en tredjesesong, er også HBO på Gaimanfrieri. Kanalen skal være svært interessert i å lage en pilot av Gaimans bok American Gods, og jeg kunne ikke vært mer spent. Boka er blant de bedre jeg har lest, og sci-fi-delen av boka er så hinsides bra at jeg kunne grått perler.

Falling Skies (Foto: TNT)
Falling Skies (Foto: TNT)

Falling Skies skildrer en gruppe overlevende etter et romvesenangrep, og er en DreamWorks Televison-serie. En historielærer må lede an gruppen som skal kjempe tilbake, og traileren ser ut akkurat som forventet.

Skaperne er Robert Rodat og Steven Spielberg, og premiere er satt til 19.juni 2011 på TNT.

Trykk på bildet over for å se trailer!

The Hour (Foto: BBC)
The Hour (Foto: BBC)

The Hour foregår på femtitallet og handler om livene til tre journalister som har fått i oppgave å lansere et nytt, ukentlig gravejournalistprogram på tv.
Dramaet skal vise privatlivet, det profesjonelle samarbeidet og sjalusien mellom den fremadstormende men uforutsigbare journalisten Freddie Lyon (Ben Whishaw), den vakre og ambisiøse unge produsenten Bel Rowley (Romola Garai) som han er forelsket i, og hans kjekke rival Hector Madden (Dominic West) som også er ansiktet og sjefsankeret i det nye tv-programmet. Et periodedrama med The Wire-stjerne Dominic West er god nok grunn til å glede seg til sommeren, spør du meg.

Hell on Wheels handler om hevn og jernbanebygging under borgerkrigen i USA. I hovedrollen som den tidligere sørstatssoldaten Cullen Bohannon finner vi Anson Mount, og Bohannon vil hevne seg på nordstatstroppene som drepte familien hans. Hans hevntokt fører ham til Union Pacific Railroads konstruksjon av den første transkontinentale jernbanen. Hell on Wheels kommer nok ikke til å legge noe i mellom når det gjelder å skildre grusomheter begått under hverken borgerkrig eller jernbanebygging.

Trykk på bildet over for å se den første traileren for Hell on Wheels!

– Det blir med andre ord nok av tv å følge med på fremover.

Trykk her for mer tv-stoff fra Filmpolitiet!