Martin Freeman spiller Bilbo i Hobbiten. (Foto: AFP PHOTO / FILES / Max Nash).

En strålende nyhet for alle som gleder seg til filmatiseringen av HobbitenStephen Fry skal spille The Master of Laketown!

Natt til torsdag norsk tid, annonserte Peter Jackson nyheten på sin Facebook-side. Han var begeistret for å bekrefte at Fry har en rolle i filmen.

– Jeg har kjent Stephen i flere år, og vi skal lage en Dambuster-film sammen. I tillegg til skriveferdighetene hans er han en fantastisk skuespiller og han kommer til å skape en svært minneverdig Master for oss, skrev Jackson.

Fry er manusforfatter for filmen som er en nyinnspilling av krigsfilmen The Dam Busters fra 1954. Tidligere er han kjent fra filmer som V for Vendetta og ikke minst som programleder for det fantastiske Nytt på nytt-aktige prateprogrammet QI.

I desember kan vi se ham som broren til Sherlock i Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows.

Les også: Fry i Sherlock Holmes 2!

Grådig og feig

Figuren Fry skal spille i Hobbiten er herren over Esgaroth, også kalt Laketown, som ligger sør for Lonely Mountain der dragen Smaug holder til.

Jeg er spent på hvordan Fry kommer til å portrettere figuren som fremstilles som feig og grådig i boka.

Bilbo, Thórin og følget deres møter ham når de reiser gjennom byen på vei til Lonely Mountain der de skal røve tilbake den store skatten Smaug vokter.

Peter Jackson har lagt ut en ti minutter lang video om produksjonen av Hobbiten på sin Facebook-side. Klikk på bildet for å se videoen!

Peter Jackson.