San Diego har det bra, ser det ut til. Men byen er rolig enda. Og det er dét de lokale forbereder oss på når samtalen naturligvis ender opp i Comic-Con-prat: nå er det stille her, men vent til flere av de 130.000 konferansedeltagerene kler seg ut som Darth Vader, Leia, Batman, Green Lantern og hele Avengers-tropper og begynner å patruljere gatene i Gaslamp District.

Artikkelen fortsetter under bildet av tålmodighetsarbeidet.

En stakkars fyr har i oppgave å dekke halve Hilton med Cowboys & Aliens. (Foto: NRK)
En stakkars fyr har i oppgave å dekke halve Hilton med Cowboys & Aliens. (Foto: NRK)

En av Comic-Cons ambassadører i gatene: Noisy Boy. (Foto: NRK)
En av Comic-Cons ambassadører i gatene: Noisy Boy. (Foto: NRK)

Den smale og sære tegneseriegreia

Vi har snakket med alt fra Comic-Con-frivillige som er veteraner i konferansen til tegneseriefanen som hoppa av når det ble for mye fokus på ’det andre’; tv-serier, filmer og spill.

Det er en viss nostalgi å spore når de lokale begynner å snakke om popkulturkonferansen som har satt sitt preg på byen de siste 40 årene – folk husker konferansen som den smale og sære tegneseriegreia som kanskje ikke angikk dem direkte, og himler kanskje litt med øynene over det enorme markedsføringsmaskineriet det har blitt.

Og derfor er det kanskje tegneserietegnerne som får plass i de mange galleriene rundt omkring i byen mens blockbusterne etter hvert begynner å dekke skyskraperveggene.

Hvilken film?

Den heldige vinneren som får noe ’Comic-Consk’ i posten heter Pål Ruben, og det Pål Ruben visste var at figuren på skyskraperen under er hentet fra filmen Immortals. Gratulerer, Pål Ruben!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hvilken garantert barske og blodige film er det du ser på skyskraperen i midten? (Foto: NRK)
Hvilken garantert barske og blodige film er det du ser på skyskraperen i midten? (Foto: NRK)

Roadtrip med Mona B.

I går spiste vi middag mens hvitkledte menn hang opp SyFy-bannere i restauranten. I dag skal vi haike en tur rundt med Mona B. Riise, som faktisk bor her i San Diego og kjenner byen som sin egen rompetaske. Og i morgen skal vi på Alcatraz, Person of Interest, The Secret Circle, og Supernatural: The Anime Series. Sweet.

Artikkelen fortsetter såvidt under videoen av Californiakorrespondentene.

Med andre ord får du bare følge med på oppdateringer her hos Filmpolitiet for å høre hva som kommer av film,- tv- og spillnyheter under årets Comic-Con.

Hva er det du aller mest kunne tenke deg å se på Comic-Con? Kommentarfeltet står til din disposisjon!