En deltager på kongressen kledd ut som Darth Vader kan være ganske så spennende. Comic-Con, San Diego 2010. (Foto: AP Photo/Denis Poroy).
Hver sommer strømmer tegneserieentusiaster, fantasytilhengere, spillere og filminteresserte fra hele USA og resten av verden til San Diego. Der samles de på Comic-Con, en av de største kongressene i verden.

I år arrangeres Comic-Con fra 21. til 24. juli og Filmpolitiet skal være der! Min kollega Torfinn Borkhus og jeg reiser til San Diego for å finne ut hva som egentlig foregår i dette nerdenes Mekka.

For å si det mildt så gleder jeg meg helt sinnssykt til å få oppleve dette!

Er det noe du synes Torfinn og jeg MÅ få med oss? Sjekk programmet her og tips oss i kommentarfeltet!

En popkulturell fest

For folk med «nerdete» interesser her i Norge, er Comic-Con gjerne en sagnomsust plass man har hørt om og sett på film.

Den første kongressen fant sted i 1974 og siden den gang har Comic-Con vært et utstillingsvindu for tegneserier og science fiction og fantasy på film og tv.

Anmeldelse: Paul – En popkulturell nerdefest!

Opp gjennom årene har kongressen inkludert et større spekter av popkulturelle elementer, som blant annet anime, manga, leker, samlekortspill, videospill og fantasy-romaner.

Deltagerne kan gå på foredrag, paneldebatter og åpne spørretimer. Dette er flotte muligheter for fans å snakke med sine favorittforfattere, tegnere, spillutviklere, skuespillere og regissører.

Møt Darth Vader i gangen

Folk som har kledd seg ut er ikke et uvanlig syn i San Diego i de fire dagene Comic-Con foregår. «Cosplay«, en type preformance hvor folk kler seg opp som for eksempel tegneseriehelter, spillfigurer, eller filmskikkelser, og viser seg frem for andre.

Sjekk videoen under for å se noen av kostymene fra Comic-Con i fjor!

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Noen gjør seg mer flid med kostymene sine enn andre. I videoen under ser du Holly Conrad, en ihuga spiller og tilhenger av Mass Effect 2. Conrad har, sammen med vennene sine, laget et helt utrolig flott kostyme. Dette er imponerende!

Les mer om cosplay her.

Som du kanskje har skjønt, så kan man ikke dra til Comic-Con uten kostyme. Derfor har jeg fått hjelp til å lage ett. Følg med på Filmpolitiet fremover for å se hva vi har funnet på!