På høyhælte støvletter i gull spankulerer jeg gjennom den gedigne massen av nerder som befinner seg inne på San Diego Convention Center. Folk snur seg etter meg og tar bilder. Plutselig blir jeg stoppet av en fyr som spør om å få ta bilde sammen med meg. Jeg sier ja – igjen. Flere og flere flokker seg rundt meg mens de roper: «She-Ra, look here! She-Ra, look here»!

VERDENS BESTE SUPERHELT: Stem på din favoritt her

Har du lyst til å føle deg som en superstjerne for en dag? Da bør du dra på den årlige Comic-Con-messen i San Diego og kle deg ut!

Hva er Comic-Con? Les mer her!

She-Ra var min største heltinne i barndommen. (Foto: Mattel Inc.).

Kostymelek

«Cosplay» en type performance hvor folk kler seg opp som for eksempel tegneseriehelter, spillfigurer, eller filmskikkelser, og viser seg frem for andre.

Ordet cosplay er en sammentrekning av det engelske «costume play» og dette er en stor del av den gedigne nerdemessa Comic-Con.

Da min kollega Torfinn og jeg fikk vite at vi skulle få lov til å besøke denne fantastiske kongressen, var jeg helt klar på at vi måtte kle oss ut.

I barndommen var She-Ra min største heltinne. Annenhver lørdag fikk brødrene mine og jeg lov til å leie én film hver. Som oftest var det tegnefilmserien om He-Mans tvillingsøster som ble med meg hjem på turen fra videoshappa.

Kostymevalget for Comic-Con var derfor enkelt – Jeg ville kle meg ut som She-Ra: Princess of Power!

Jeg følte meg utrolig kul hver gang kappen blafret i vinden.

 

En ekte superhelt

Comic-Con varer fra torsdag til søndag. Hver eneste dag kan du se hundrevis av nerder som har troppet opp utkledd som sine favorittfigurer.

Lørdag er den største dagen på messa og vi bestemte derfor at det skulle være dagen da vi skulle sette vårt preg på byen.

Torfinn dro på seg caps og hawaiiskjorte for å se ut som Harvey Dean Stantons rollefigur Brett i Alien. Jeg spraylakkerte de gamle skinnstøvlettene mine, limte litt på tiaraen min, dro på meg kjolen og hang kappa om skuldrene.

Se også: Bildene fra Comic-Con!

Limpistol og strykejern var gull verdt for å fikse tiara og stryke kappe. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK).

Det var mange detaljer å huske på. Man kan jo ikke glemme mansjettene/armbåndene! (Foto: Torfinn Borkhus, NRK).


Etter å ha ordnet oss vandret vi ut i San Diegos gater. Jeg var klar for å være superhelt for en dag! Jeg følte meg utrolig kul hver gang kappen blafret i vinden.

Torfinn og jeg lo fornøyd når noen ropte etter oss og sa at jeg hadde et kult kostyme.

På trikken var det varmt som bare det. Det viste seg at superhelter svetter like mye som vanlige folk, så passet ble brukt som vifte. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK).

Superhelter trenger også mat! Derfor dro vi for å spise frokost. På Bub's har de verdens beste arme riddere! (Foto: Torfinn Borkhus, NRK).


Fra trikken tok vi en liten omvei for å spise frokost. Mens vi satt og spiste på Bub’s fikk jeg min første bli-tatt-bilde-av-opplevelse for dagen.

Stolt som en hane svarte jeg ja da han spurte om å få ta bilde. Jeg stilte meg opp og smilte fornøyd. Når du driver med cosplay så sier du ikke nei til å bli fotografert!

Torfinn ble litt skuffa over at ingen la merke til at han var utkledd som Harvey Dean Stanton. Dermed fikk han prøve tiaraen så jeg kunne ta bilde av ham.

Torfinn fikk låne tiaraen en liten stund. Ser ganske så bra ut, ikke sant? (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

TV-intervju

Etter frokosten begynte vi å gå ned mot San Diego Convention Center og Comic-Con. Sentrum myldret av folk.

Plutselig kom det en fyr med mikrofon bort til meg. Han var fra TV-kanalen ReelzChannel og ville intervjue meg om hvorfor jeg hadde kledd meg ut som She-Ra.

Med ett var rollene byttet om. Jeg hadde gått fra å være journalist til å bli intervjuobjekt og det var ganske gøy.

Se et bilde fra ReelzChannel her!

Å så sterk! She-Ra har tross alt superkrefter.(Foto: Torfinn Borkhus, NRK).

ReelzChannel hadde ordentlig kamera og alt! (Foto: Torfinn Borkhus, NRK).


Ekstrem oppmerksomhet

Da vi endelig kom inn på området gikk Torfinn og jeg hvert til vårt. Comic-Con er en gigantisk messe, og det var mye forskjellig vi skulle få med oss.

Først tenkte jeg at det kom til å bli skummelt å sprade rundt i kostyme alene. Så gikk det opp for meg hvor jeg var.

Da jeg kom inn på messa gikk jeg fra å være utkledd som superhelt til å bli superstjerne. Det var så mange mennesker som ropte etter meg, snudde seg etter meg, og ville ta bilder av meg og med meg.

Jeg hadde ingen anelse om hvor ekstremt dette kom til å bli.

Jeg hadde ingen anelse om hvor ekstremt dette kom til å bli. Når en person stoppet meg for å ta bilde, flokket det til ti nye.

Jeg kunne stå på samme sted fem til ti minutter før jeg kom meg avgårde igjen.

Alle var veldig hyggelige og ga meg komplimenter for kostymet mitt.

Da jeg enda en gang ble intervjuet av en TV-kanal (som jeg dessverre ikke husker navnet på), bedyret journalisten at det var det beste She-Ra kostymet hun hadde sett. Kudos til kjære Silje som hjalp meg med syingen!

Les også: Nei til sexy kostymer – Debatten gikk høyt under årets Comic-Con

He-Man og She-Ra ble skilt ved fødselen. Nå er de gjenforent! (Foto: NRK).

Følte meg kul

Et av høydepunktene i dagen min var under paneldebatten med regissøren og skuespillerne fra den helsprø eventyrkomedien med den fabelaktige tittelen Knights of Badassdom.

Da Summer Glau (Serenity), på spørsmål fra salen, svarer at hun ville valgt She-Ra hvis hun skulle kledd seg ut som en superhelt, følte jeg meg ganske kul. De som satt rundt meg smilte og klappa meg på skulderen.

Da min store helt Peter Dinklage (Game of Thrones) i tillegg utbrøt at «that’s what I was going to say», hadde jeg lyst til å reise meg opp, heve armen og rope «I am She-Ra»!

Et annet høydepunkt var da jeg møtte min egen tvillingbror helt på slutten av dagen. He-Man og jeg så hverandre over et hav av mennesker og skjønte at vi måtte ta et bilde sammen!

Comic-Cons stjerner

Torfinn ble min personlige paparazzi-fotograf i løpet av dagen og dokumenterte mitt møte med cosplay-verdenen. Han synes det hele var like vanvittig som meg.

– Jeg var med Marte fra hun lakkerte støvlene på hotellet til hun ble dratt til siden for å TV-intervjues. Jeg skjønte at dette er Comic-Cons VIRKELIGE stjerner: de som har sittet oppe lange netter, limt og klipt og sydd seg en drakt.

– Jeg hadde dratt på meg en hawaiiskjorte, min slitte og solblekede USCSS Nostromo-caps og satt en sigg i munnviken for å se ut som Harvey Dean Stanton i Alien, men ingen så på meg. Jeg så ut som en hvilken som helst amerikaner og ved siden av Marte kunne jeg gått med en svartsekk over hele meg – det var hun som var stjerna. Og det var så ekstremt fortjent.

Og på Comic-Con var det mange andre stjerner også! Her er noen av de vi møtte:

Prinsesse Leia, Chewbacca, Han Solo og en storm trooper tok turen. (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

Svært forseggjorte kostymer fra Alice in Wonderland. (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

Det blir ikke Comic-Con uten figurer fra Zelda-universet! (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

Sweet Pea, Baby Doll og skummel nazi-soldat fra Sucker Punch. (Foto: Marte Hedenstad, NRK).

Det tok veldig lang tid å lage kostymet, fortalte denne Iron Man-tilhengeren. Ikke så rart resultatet ble bra! (Foto: Marte Hedenstad, NRK).