Spillrelatert humor og satire har vært på stadig fremmarsj de siste årene.

Den amerikanske humorsiden College Humor har lansert den dedikerte spillhumor-siden Dorkly, og store spillsider har inkludert sketsjer  fra humorgrupper i sine repertoar.

Topp 5: Hva er det mest ubrukelige spillutstyret?

Selv om nisjen har vokst seg relativt stor, og det nå er mulig å se helt nye videosnutter  daglig, var det noen få ildsjeler som sto på for fullt allerede før dette ble populært.

Veteraner

Har du en vag interesse i spill har du sannsynligvis sett noe fra Mega64 uten å selv huske det. Deres opprinnelige konsept gikk ut på å imitere spillfigurer og -mekanismer i virkeligheten. I løpet av de siste årene har de derimot begynt å blande tradisjonell stunting med satire.

De har tidligere fått med personligheter som Hideo Kojima, kjent for Metal Gear Solid, og Cliff Bleszinski, kjent for Gears of War, og nylig fikk de drahjelp fra selve Jon St. John, også kjent som Duke Nukem.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Egoraptor er mannen bak den velkjente ‘awsome’-serien, og begynte sin karriere på nettsamfunnet Newsgrounds i 2006. Siden den gang har han laget alt fra tisekunders snutter, til lengre episoder av anime-parodien Girlchan in Paradise.

LES OGSÅ: Metroid fyller 25 år. Finn ut hva navnet egentlig betyr!

Animasjonene er slurvete, og humoren er dum, likevel fungerer det.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Hvis spill var ekte

Dorkly er relativt ny på spillhumorscenen, men har vært viktig på grunn av sin brede appell, og etablerte publikum.

De har spesialisert seg innenfor humor som tar for seg absurditeten ved spills møte med virkelighets logikk, og vice versa. Videoene tar utgangspunkt i det aktuelle spillets opprinnelige grafikk, og blir derfor som en regissert omprogrammering.

En av deres siste kreasjoner er et klipp som demonstrerer hvordan et potensielt 16-bits rollespill basert på den populære fantasy-serien Game of Thrones ville sett ut (Se den her). Men blant mine personlige favoritter er deres avsløring av grev Draculas sanne motiver i Super Castlevania IV.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

ANMELDELSE: Green Lantern – En helt middels grønn helt

Andre nevneverdige spillhumorister er den Halo-baserte serien Red Vs. Blue, og spillanmeldere som The Angry Video Game Nerd og Zero punctuation.

Hva synes du om spillhumor? og har du noen personlige favoritter?