– Det er vanskelig for meg å se hva vi skal med en ny Playstation-konsoll, fortalte sjefen for EA Labels Frank Gibeau i et ferskt intervju til nettstedet CVS. Gibeau er en av de mektigste sjefene i et av verdens største spillselskap, Electronic Arts, og har ansvaret for mange av de største spillfranchisene i verden: Battlefield, Command & Conquer, Dead Space, Dragon Age, FIFA, Mass Effect og mange flere.

– Vi har allerede 1080p-video, og maskinene er koblet på nett. Vi kunne kanskje gjort konsollene raskere, hatt flere polygoner og bedre grafikk – men til hvilken pris?

Nå er det hele 6 år siden Playstation 3 kom ut i norske butikker, og sett i et historisk perspektiv nærmer en ny konsollgenerasjon seg.

– En ting som vi liker er at teknologien ikke endrer seg så mye, og vi tror det fortsatt er ubenyttet potensiale i dagens systemer, sier Gibeau.

LES: Playstation 3 blir billigere

At det fortsatt er mulig å trykke enda litt mer ut av både Playstation 3 og Xbox 360 kan jeg være enig i, men at det ikke finnes nyskapning og innovasjon som ligger og venter på neste konsollgenerasjon er en absurd påstand.

Nye måter å spille på

Jeg tror at Nintendo igjen vil være det selskapet som staker ut kursen videre, for med Wii U velger den japanske spillgiganten nok en gang å utfordre måten vi samhandler med spill på. Etter at Wii ble en suksess kom både Microsoft og Sony med bevegelseskontrollere, og det samme spår jeg vil skje med Wii U.

LES: Her er Wii U

Ved å gi deg en mobil enhet i hånda kan du i tillegg til å spille foran TV-skjermen også spille helt separat fra skjermen.

Integrasjon mellom mobile enheter og stasjonære konsoller er en retning jeg har tro på at spillverdenen vil utvikle seg i. Det åpner også for en rekke nye måter å formidle spillfortellinger på.

HUMOR: Nerder kan også være morsomme

– Det blir interessant å se hvordan spillselskaper tenker på den neste generasjonen konsoller, fortsatte Gibeau i intervjuet med CVS. – Samtidig som han var nøye med å peke på at EA er fornøyd med å utvikle spill til dagens konsoller.

Hva slags teknologi tror du neste generasjon spillkonsoller kommer med? Du finner kommentarfeltet under denne ‘reklamevideoen’ for Playstation 9.