Denne uken er det Cannes-spesial i Filmbonanza. Under filmfestivalen der i år skapte Lars von Trier et stort spetakkel, da han spøkte med at han var nazist under en pressekonferanse for hans nyeste film Melancholia.

Se hele intervjuet i toppen av artikkelen!

Filmbonanzas Vegard Larsen møtte Trier to dager etter fadesen. Det var da en ydmyk og tydelig berørt regissør som troppet opp.

Trier snakket om sitt gode forhold til filmfestivalen og at det nå var forandret.

– Filmfestivalen i Cannes har betydd alt. Det har betydd mye for filmene mine internasjonalt og for finansieringen av filmene, sier Trier om sitt forhold til Filmfestivalen i Cannes.

– Forholdet har forandret seg, for nå har jeg jo blitt kastet ut, forklarer han.

Les også: Naziflørt sjokkerte Cannes

Irritert over de dumme ordene

For Lars von Triers nazivennlige spøk om at «Jeg ville egentlig være jøde, men så fant jeg ut at jeg var nazist. Jeg forstår Hitler», falt ikke i god jord hos festivalledelsen.

Selv om Trier i etterkant prøvde å ro seg bort fra den keitete spøken, og senere beklaget sin oppførsel, ble han erklært for «persona non grata» og sendt hodestups ut av Cannes.

– Og plutselig nå, på grunn av de dumme ordene og hvordan de ble oppfattet i den sammenhengen, så kan det nå bli pissproblematisk for meg å finansiere filmen, sier Trier.

– Det kompliserer alt. Det er synd for skuespillerne og alt. Det er noe vås, det er helt dumt, og det irriterer meg, forteller Trier til Filmbonanza.

Anmeldelse: Melancholia – Glimt av storhet fra Lars von Trier

Lars von Trier få dager etter at han ble kasta ut av Filmfestivalen i Cannes. (Foto: REUTERS/Yves Herman).

Føler seg som John Lennon

Lars von Trier er kjent for å slite med sosiale settinger og han har selv vært åpen om sine psykiske problemer. Når det gjelder nazispøken forteller han at han føler seg litt som da John Lennon sa at Beatles skulle bli større enn Jesus.

På spørsmål fra Vegard Larsen om han angrer på uttalelsene under pressekonferansen er Trier helt klar:

– Ja er du sinnssyk, selvfølgelig gjør jeg det. Det var jo helt fullstendig åndssvakt! Hadde det enda vært en provokasjon eller en ‘statement’ som det var noe som helst verdi i, men det var det ikke, det var bare pjatt.

– Samtidig, så er det sånn jeg er. Det er et problem når man har forpliktelser rundt omkring i verden, men det er noe jeg bare må leve med.

Se hele Filmbonanzas Cannes-spesial på onsdag kl 21.30 på NRK2!

Se video: Her driter Lars von Trier seg ut.