Kong Curling - filmplakat. (Foto: Euforia Film)
Kong Curling har premiere på norske kinoer fredag 23. september. (Foto: Euforia Film)

Han er en av Norges morsomste og mest kjente komikere. Likevel mener Atle Antonsen at han ser mye av seg selv i Truls, hovedpersonen i den nye norske komedien Kong Curling.

– Usikkerhet og sjenanse ligger nært min person også. Det er jo der det begynner for oss som jobber i denne bransjen, vi går ut og kompanserer ved å agere andre karakterer.

Antonsen virker ikke som en usikker, eller sjenert person. Noe programleder i Filmbonanza, Vegard Larsen, påpeker da han møter hovedrolleinnehaveren og manusforfatteren før fredagens premiere på filmen.

– Nettopp, nå spiller jeg en fyr som ikke er sjenert i et intervju med deg! forklarer Antonsen.

ANMELDELSE:Kong Curling!

Folkesporten curling

Etter gode prestasjoner i de siste OL-mesterskapene har det norske curlinglaget blitt kjent over hele verden, blant annet for sine klovneaktige bukser. Særlig morsom er ikke sporten, og Antonsen innrømmer det har vært en vanskelig jobb å lage Kong Curling.

– Humor er jo i prinsippet litt ferskvare! Nå sitter man tre år senere, og prøver å finsikte det og klippe til filmen. Da syns man ikke det er morsomt lenger, og vi må tenke tilbake for å huske hva var det egentlig vi lo av akkurat i denne og denne scenen.

At humor er en vanskelig sjanger, er en kjensgjerning. Og Antonsen er spent på hva publikum mener om filmen han står bak.

VIDEO: Bli med på locationjakt med kritikerrost norsk regissør

– Det er selvfølgelig litt nervøst nå, fordi jeg er spent på reaksjonene til folk, forteller han. – For min del så er jo filmen veldig ferdig, men jeg er jo veldig spent på om folk ler. Det er hele utgangspunktet i jobben! Det er mye vanskeligere å lage en morsom film som skal ha langfilmlengde, i stedet for tvepisoder på en halvtime. Du må ta helt andre hensyn, forsøke å få historien til å fengsle – slik at du heier på hovedpersonen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kong Curling. (Foto: L-P Lorentzen/Euforia/ 4 1/2 Fiksjon)
Curling er ikke kødd - her er Antonsen i aksjon. (Foto: L-P Lorentzen/Euforia/ 4 1/2 Fiksjon)

Med bakgrunn i akkrurat dette, har Antonsen også basert deler av figuren Truls på seg selv.

– Det er jo ikke morsomt med en vellykket filmfigur som surfer på livets overflate, vinner i lotto, og går fra seier til seier. Det er kanskje morsomt i fem minutter, og er vanskelig å lage humor ut av. Det må være en figur som sliter med noe.

Vegard Larsen:  Hva er det verste; at publikum ikke ler av filmen, eller at kritikerne slakter den?

– Veldig vanskelig spørsmål, har ikke klart å se for meg noe av det i det hele tatt. Er ikke så viktig om anmeldelsene blir bra eller dårlig. Om den får terningkast midt på treet kan det fortsatt være en film som folk er hypp på å se. Det vil være et nederlag om folk ikke ler av Kong Curling.

Filmbonanza har sesongpremiere på NRK2 klokken 2130 onsdag 21. september. Sjekk alle nettartikler fra Filmbonanza her.