Til siste hinder

  • Uncharted 3
  • Slippdato: 1.11.2011
  • Kritikerrost spillserie
  • Konsolleksklusivt (kun tilgjengelig) på Playstation 3

Den kritikerroste og bestselgende spillserien Uncharted skulle egentlig vært et skikkelig fantasyspill. Det kommer frem i et intervju med en av de ansatte i spillstudioet Naughty Dog.

– Det hadde absolutt flere Tolkien-elementer i seg. Sony ville ha et mer realistisk spill, og markedet hadde også endret seg mye, forteller Don Poole til NowGamer.com. Han jobbet med å designe og skape omgivelsene i spillene.

J.R.R. Tolkien ble bare enda mer kjent over hele verden etter filmatiseringen av Ringenes Herre-trilogien.

Hardt spillmarked

Spillkonsollen med de beste spillene selger mest. Den enkle logikken har styrt mye av spillutviklingen de siste årene.

Mens mange spill kommer ut til både Wii, Xbox 360 og Playstation 3, er det ofte spill som er plattformeksklusive. Noe som i klartekst betyr at spillet kun blir gitt ut til en av konsollene.

ANMELDELSE: Uncharted 2: Among Thieves – årets spill 2009

Konkurransen om å ha de beste spillene er derfor sterk, og nettopp dette førte til at Uncharted-serien ble ganske annerledes enn opprinnelig planlagt forteller Poole.

– Spillpublikumet var blitt eldre, og typiske førstepersonsskytere (FPS) dominerte markedet. Sony ville gjerne få en del av den kaka, og dyttet alle sine utviklere i den retningen.

For mye av det gode?

I dag er situasjonen helt motsatt, og det er i min mening for mange FPS-spill som enten er på markedet eller under utvikling.

TOPP 5: Eventyrfilmer – sjekk lista her

De siste årene har spillserier som Call of Duty og Battlefield tatt så mye av oppmerksomheten at det nesten er umulig for mindre utviklere å komme med lignende spillprosjekter.

Uncharted-spillene endte til slutt opp som actioneventyrspill, og ikke FPS-spill. Heldigvis, spør du meg.

Det er samtidig spennende å tenke på hvordan årets beste spill i 2009 (ifølge min liste) kunne vært, om Tolkien-inspirasjonen hadde fått rom til å utvikle seg.

Akkurat nå står vi midt oppe i kuliminasjonen av mange år med skytespillfokus, i løpet av få måneder er både Call of Duty: Modern Warfare 3 og Battlefield 3 å finne i butikkene. Kanskje spillutviklere finner en ny retning å gå i nå?

‘Uncharted 3: Drake’s Deception’ kommer i butikkene 1. november. Legg inn din kommentar under videoklippet, hvor du kan se en hel sekvens fra spillet.