På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
'På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet' har premiere 28. oktober. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

Er det ikke utrolig? Se nøye på bildet over, bare ta en ekstra kikk. Animerte figurer, som Kaptein Haddock, ser i dag nesten skremmende menneskelige ut!

For å lage The Adventures of Tintin har stjerneregissør Stephen Spielberg hentet frem det ypperste av filmteknologi, slik at Hergés tegneserie endelig kan komme til live – bokstavelig talt.

Tiden der de animerte figurene ble laget for seg selv, er nesten over. I dag er det motion-capture, eller ‘bevegelsesopptak’, som gjelder.

– Som ekte film!

Ekte skuespillere har hovedrollene, og blir filmet mens de spiller ut scenene sine. Datagrafikken blir lagt oppå samtidig, slik at regissøren kan se hvordan animasjonsfilmen blir seende ut med en gang.

– Det har den samme følelsen, livaktigheten og samhandlingen mellom figurene i fortellingen, som du ville hatt i en ekte film! forteller Andy Serkis aka Kaptein Haddock til Filmbonanzas reporter Kjartan Aarsand.

(Filmbonanza møtte også Stephen Spielberg på filmsettet, se videoen øverst i saken)

ANMELDELSE: Styr unna Tintin-spillet – les Marte sin anmeldelse her

Erfaren animasjonsskuespiller

Serkis, som for alvor ble kjent for sin innsats som Gollum i Ringenes Herre, har nesten skapt seg en karriere på å spille animerte figurer på det store kinolerretet. Han var sist aktuell med Rise of the Planet of the Apes tidligere i år, hvor han også gav liv til en digital filmfigur.

– Det er ikke nødvendig å spille rollen som om det var en tegneseriefigur, jeg behøver ikke å være karikert! Med dette så spiller jeg en emosjonelt troverdig figur, spesielt når det kommer til nærbilder. Jeg må være ekte!

DEBATT: – Spill er ti år bak Avatar

Filmbonanza kan du se hver onsdag kl. 2130 på NRK2 – filmen har premiere i hele landet den 28. oktober.

Hva slags forhold har du til Tintin og hans eventyr? Gleder du deg, eller er du skeptisk til den nye filmen? Legg inn din mening i kommentarfeltet.