Camelot (Foto: Starz)
Bower som Kong Arthur. Bra konfirmasjonsbilde

NORGESPREMIERE – 28.11 – TV2 Zebra – 21:00

I kveld får fantasyfansen noe nytt å følge på TV-skjermen, og muligens kan andre også få glede av Camelot. For fansen er legenden om Kong Arthur, trollmannen Merlin og ridderne av det runde bord bearbeidet til nåtidens fantasy-krav uten at legenden føles redigert og grovt utnyttet.

Kort sagt: mindre stjernestøv og mer hud.

Merlin er et gøyalt, men forutsigbart eventyr.

Sex som drivkraft

Fantasysjangeren er vel ikke kjent for å være sparsom på pulinga. Og det er ikke så rart, i og med at sjangeren slekter såpass på historisk drama, hvor sex har vært en sentral del av drivkraften lenge. Om ikke alltid.

Men i det siste har fantasysjangeren – med Game of Thrones i spissen – banet vei for sex i fantasy igjen.

Og om ikke HBO hadde gjort det, måtte det ha blitt Starz – som er Camelots opprinnelseskanal. I alle fall er det ryddet litt vei slik at Camelots unge stjerner kan kle av seg litt og bruke sex som taktisk og utaktisk hjelpemiddel.

– Se hvordan omgivelsene i Game of Thrones ble skapt!

Hovedpersonen trenger mer tid

Jamie Campbell Bower spiller Kong Arthur, Eva Green spiller Morgan, kongens onde, onde halvsøster og Joseph Fiennes spiller trollmannen Merlin. Etter å ha sett første episode av Camelot er jeg overbevist av både Green og Fiennes, mens unge Bower nok trenger et par episoder til.

Camelot (Foto: Starz)
Green sender en del onde blikk som Morgan.

Camelot (Foto: Starz)
Fiennes' Merlin ser litt shabby ut men det er nok meningen.

Grunnen til at Bower trenger et par episoder til for å overbevise som hovedperson, er all hviskingen mellom ham og Merlin i første episode. Uten å avsløre for mye, er nemlig Merlin nødt til overbevise Arthur om diverse, og ingen figur i film eller TV kan bygges på hvisking; figurer tar ikke valg når det hviskes – de tar valg når de handler!

Camelot er i det hele tatt de unge og muligens kommende stjernenes serie.

Bower er en blond kjekkas, så den biten er på plass. Camelot er i det hele tatt de unge og muligens kommende stjernenes serie. Jeg er spent på å se Tamsin Egerton som Guinevere – en av de større rollene i Camelot som ikke var å se i pilotepisoden.

De noe eldre og mer etablerte skuespillerne i serien klarer seg bra; Green, kjent fra Casino Royale og Det gylne kompasset er glimrende som iskald heks og Fiennes (FlashForward) kler den mystiske rollen som Merlin.

Det blir med én sesong

Camelot (Foto: Starz)
Kong Arthur konser skikkelig. (Alle bilder: Starz)

Førsteinntrykket er altså bra; jeg kjenner at serien legger opp til større ting etterhvert siden den bare nøyer seg med å hinte om enkelte ting.

Jeg vet jo allerede nå at Camelot ikke fikk noen sesong to av Starz, men er innstilt på å se den som en enkeltstående sesong.

Med det håper jeg serieskaperne ikke la opp til at Arthur virkelig skulle reise kjerringa i sesong to.

TV2 Zebra legger opp til fantasy-mandager, siden de først kjører første episode av Merlin klokka 20:00 og deretter Camelot klokka 21:00. Skal du dra på deg ringbrynjen, eller? Bruk kommentarfeltet vårt.